Loppu Kauhavalla Nitrojen EM lyhyeen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Ugalabugala, 4.10.2019.

  1. Kauhava on liian kaukana, jumalan selän takana, hyvin useille kiihdyttelijöille.
    Onneksi lähellä/keskeisellä paikalla Nato ym lentokoneille.
     
  2. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Voip olla, että lentokenttien tuhoaminen asuntoal... ties miksi vähän vähenee, kun joku muu ajattelee yhdessä meidän omien päättäjien kanssa.
     
  3. Swinger71

    Swinger71 Gearhead

  4. Rami_Vaan

    Rami_Vaan 2nd gear

    Toisaalta voi myös miettiä onko järkevää pitää ilmiselvää sotilaskohdetta (= lentokenttää) aivan kaupungin sisällä... Vaikka se ilmatorjunta estäisikin kaikki osumat (sekin epätodennäköistä) itse kohteeseen, niin se 'romu' 'sataisi' aika ikävästi asuinalueille (näin ainakin entisen It-ssä palvelleen reservin upseerin mielestä)...

    Eli vaikka se Malmin menetys kirpaisee niin totuus on varmaan se, että aika on ajanut sellaisten lentokenttien sijoituspaikkojen ohitse...

    Ja taas huomautan, että kyseessä on minun oma mielipide josta ei tarvitse räjäyttää omaa päätänsä (mutta saa ottaa nokkiinsa:poff: jos välttämättä tuntuu siltä).
     
  5. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Pelastuskalusto pääsi lähtemään Malmilta joutuisammin mm merelle päin. Ja tuottihan tuo koko ajan uusia pilotteja lentokouluissaan.
     
  6. KohtalainenPaja

    KohtalainenPaja 2nd gear

    Jo viiden vuoden sisällä voisi olettaa sähkölentokoneidenkin lisääntyvän matkustajakäytössä.
    Sopisi mainiosti tämän maan etäisyyksille ja matkustajamäärille. Mitä tiheämmässä kenttiä niin sitä kannattavampaa esim. tilauslentotoiminta olisi,myös kevyttä rahtia saataisiin tien päältä pois.
     
  7. Rami_Vaan

    Rami_Vaan 2nd gear

    Vaikka onkin niin offtopic kuin vain voikin, niin itse en ole lainkaan kannattamassa sähköisiä kulkuneuvoja, oli ne sähköskuutteja tai autoja tai lentokoneita jne. Poikkeuksena kannattaisin kylläkin erilaisten raideliikennevaihtoehtojen ja E-Fuel polttoaineiden tuotannon rajuakin lisäämistä.

    Mutta se siitä ja on taas vain minun mielipiteeni jne.
     
  8. KohtalainenPaja

    KohtalainenPaja 2nd gear

    Tuohan oisi hyvä. Kiihdytysrata tulisi ahkeraan käyttöön kun tuotaisiin lajin emämaasta
    harrastajatkin. Saksaankin tuli USA-auto ja mc-kulttuuri juurikin jenkkisotilaiden mukana.
    Joka toinen ilta ois vähintään jotain kisailua ajokaudella:)
     
    Turbiini tykkää tästä.
  9. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Kauhava taitaa olla taputeltu.
    LSK Business Park
    3 t ·
    Vaasan hallinto-oikeus kumosi päätöksellään 1.12.2022 Kauhavan lentokenttäalueelle 26.5.2021 myönnetyn kiihdytysradan ympäristöluvan. LSK Business Park Oy haki valituslupa Korkeimmalta hallinto-oikeudelta 9.1.2023, jonka KHO hylkäsi päätöksellään 15.9.2023. Tämän johdosta Vaasan hallinto-oikeuden päätös jää voimaan.
    Yhtiö selvittää parhaillaan mahdollisuuksia hakea uutta ympäristölupaa hankkeelle, jossa huomioitaisiin aikaisempaa laajemmin niitä toimintaa rajaavia vaatimuksia, joilla toiminnasta ei katsottaisi aiheuttavan kohtuutonta haittaa lähialueen asukkaille.
    FHRA Official
    2 t ·

    Tämä päätös tarkoittaa valitettavasti, että emme toistaiseksi voi järjestää tapahtumia Kauhavan radalla. Ymmärrämme, kuinka keskeisiä nämä kilpailut ja harrasteajoneuvokulttuuri ovat yhteisöllemme. Etsimme aktiivisesti yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa uusia tapoja ja paikkoja järjestää kiihdytysurheilu- ja harrasteajotapahtumia.
    Olemme tiiviissä yhteistyössä LSK Business Parkin kanssa ja tuemme täysin voimin prosessia, joka mahdollistaisi alueella uudet hankkeet, jotka eivät aiheuttaisi kohtuutonta haittaa lähialueen asukkaille.
    Pyrkimyksemme on pitää yhteisömme ajan tasalla tapahtumista ja toivomme ymmärrystänne tässä haastavassa tilanteessa. Kiitos tuestanne ja yhteistyöstänne! Kiihdytysajo- ja harrasteajoneuvokulttuuri ovat sydämessämme, ja teemme jatkuvasti työtä niiden elinvoimaisuuden takaamiseksi.
     
  10. Isot olisi pitänyt olla syyt ja lupaukset että KHO olisi ottanut käsittelyyn.
    Hallinto-oikeus on jo semmonen instanssi että sen päätöstä ei ihan helposti KHO kumoa tai muuta.
    Moni harrastaja nyt taputtaa käsiään yhteen, kun olihan tuo kauhava kaukana ja syrjässä ihan kartasta katsomallakin.

    No, onneksi on se Jurvan Botniaring. Siellä homma jatkuu ja saa ajaa milloin vain.
     
  11. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Kunnes joku ostaa talon/mökin lähistöltä ja aloittaa valittamisen, ala Motopark.
     
  12. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Joo, kehitys kehittyy ja mikään ei taida olla nyky-yhteiskunnassa salettia. Enempi tulis tuoda esiin ja korostaa noita suorituspaikkoja liikenneturvallisuustyönä.
     
    Volvo_5.7, supo, Herje ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  13. Vallu 426

    Vallu 426 3rd gear

    Onko Kauhavan rata/ Bisnes Parkilla nyt sitten käyttöä johonkin?
    Sanon vaan,että hävetkää te,jotka aloititte valitus prosessin.Toivottavasti hävittäjiä yötä päivää lentämään,niistä kun ei tule mitään meluhaittaa.
     
    Herje ja Rami_Vaan tykkäävät tästä.
  14. supo

    supo Double Gearhead

    Jos tulee Nato porukat Kauhavalle niin se on oikea lottovoitto paikkakunnalle!
     
    Araldite73 tykkää tästä.
  15. KohtalainenPaja

    KohtalainenPaja 2nd gear

    Joka kolmas vuosi suviseurat:) Kauhava,Pudasjärvi ja Räyskälä siinä kait se on kiertojärjästys.
    Loppuuko kohta Räyskälässä ja Pudiksellakin kiihdyttelyt ettei jää synnin rippeitä tarttumaan:D
     
    Rami_Vaan tykkää tästä.
  16. supo

    supo Double Gearhead

    Miksi ei saa valittaa eli tässä kysymys asuinrakennuksen sisämetelistä joka on lailla määrätty?Jos Kauhavalle hävittäjät tulee niin se on lottovoitto sillä paljon työntekijöitä jotka tarvitsee asuntoja,palveluita jne.Harmi että näin kävi mutta lupahommat kannattaa tehdä huolella.
     
  17. Kähmy 545

    Kähmy 545 Gearhead

    Jossain keskustelupalstalla, oli ehdotus, että kun valituksen tekeminen maksaa 5000€ ja jos valitus on aiheeton, niin valituksen kohde saa rahat kulujen jälkeen. Mikäli valitus on aiheellinen, niin 5000€ palautetaan valittajalle. Saattas valitusten määrä romahtaa.
     
  18. Swinger71

    Swinger71 Gearhead

    Noille valittajille olisi ollut hyvä tarjota mahdollisuus viettää muutama vuorokausi esim. Rissalassa noissa kiitotien jatkeella olevissa taloissa. Vielä kun olisi ajoittanut sen aikaan kun lentotoimintaa on 24h. Olisi sitten voinut miettiä että kuinka paljon se kiihdytysautoilu todellisuudessa häiritsee.
     
    kuula, Herje, Vallu 426 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  19. Niin, tämähän oli enemmänkin tarkoitettu vitsiksi, kun kyllä tuo Jurva on vaan niin pitkissä kantimissa että koko laji on kerinnyt loppua ennenkuin siellä oikeaa kisaa ajetaan.
    Kovasti on takaklasitarroja liikenteessä, joten kai ne on tosissaan kun kehtaavat semmosia jakaa/myirä.
     
  20. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Kyllähän se karu tosiasia on, että Drag Race rata pitäs olla etelä-suomessa missä on myös ihmisiä. Hämeenlinna-Lahti, niin sillon se on isoille massoille otollisella paikalla lähteä katsomaan. Sori pohjosen ihmiset. Fanit ei tätä lajia elätä tai pidä hengissä.
     

Kerro tästä muillekin!