LQ9+LS3 kannet, nokka arvuuttelua

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja wallu64, 29.2.2020.

 1. wallu64

  wallu64 3rd gear

  Nokka tarjontaa tuntuu olevan niin kysytään nyt täältäkin mielipiteitä. LQ9 kone rakenteilla ja tulee omilla tasapäämännillä ja siistityillä ls3 kansilla. Männät tulee noin 0.15 yli dekin, ruttu noin 10.5. Nesteen kuppilaa silmällä pitäen ois kiva jos teho alkais vitosella. Tämmöistä settiä miettinyt: https://www.summitracing.com/parts/sum-8707-2-bhv Tekeeköhän tolla mitään? Autohan painaa 1300kg, manuaali laatikko ja autolla myös ajetaan, kotoo töihin yms.
   
 2. fsvaasam

  fsvaasam 3rd gear

  Aika miedohkohan tuo nokka vielä on mutta en mä ajoautoonkaan kovin rajua pistäis. Ylä vireinen tuo LS jo vakionakin. Se että alkaako viitosella niin on monesta kiinni. Vakio sarjoilla ei taida onnistua.
   
 3. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  6.0 kone Ls3 kansilla ja .600" nostoisella nokalla, ei huono! Varsinkaan kevyessä manuaalivaihteisessa autossa.
   
 4. Roc

  Roc Gearhead

  Mikäs imusarja tulee?
   
 5. wallu64

  wallu64 3rd gear

  Imari on vakio ls3 ja pakosarjat lyhkäset 44 millistä putkee. Voi olla että noi pakosarjat tossa ahistelee, mut mennään nyt alkuun niillä. On toi konehuone niin ahaskin ettei sinne ihan helpolla paljon parempia tee. Toivottavaahan olisi että kulutus pysyisi siedettävänä ja parin tonnin kiekoilla pystyisi kruisaamaan. Onko noista summitin nokista kellään mitään sanottavaa? Hintahan noissa houkuttaa
   
 6. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Se vähäinen kokemus mikä itellä noista "moderneista" moottoreista on, niissä on melkosen hyvät kannet vakionakin, ja sitä kautta ne reagoi nokkaan ihan toisella tavalla ku noi esi-isänsä, dinosaurukset. Mun mielestä tuo on jo suhteellisen iso nokka tollaseen kombiaatioon, sellanen 20-30 astetta voi huoletta laittaa .050" arvoihin lisää vanhoihin verrattaessa.
   
 7. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Tarkoitat vissiin että vanhoissa pitää olla sen 20-30 enempi että ollaan samoissa tehontuotoissa? Mitenköhän sitä arviois paljonko uudessa saa olla asteita että alakierrosten toiminta säilyy katukelposena?

  Tsekkasin Circle Track 525hp koneen speksejä, niin siinä on 226/236@.050 ja .525" nostoa. Eli kyllä ton summit nokan pitäis helposti puhkasta se 500hp rajapyykki kun muut asiat on kunnossa.
   
 8. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Varsinkin Ls-koneissa pelataan enemmän nokkien välisen kulman, kuin asteitten kanssa. Niihin kun on tarjolla keppejä joissa lsa on 108:sta jonnekin 125:een välillä.
  Ja kevyt venakoneisto 1.7/1.8 vipoilla mahdollistaa nopeet venttiilin liikkeet ja hyvät nostot, ei tarvi "turhia" asteita. Kannet huolehtii kierroksista.
   
 9. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Juu, eli vanhoihin se 2-30 astetta lisää ni vastaa likimain. Ja tosiaan LSA:t nois tuppaa olemaan selkeesti isompia ku mitä yleensä käytetään perinnemalleissa.
   
 10. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Isompi lobe separaattori ilmeisesti "miedontaa" nokkaa jos ruvetaan yleistämään? Vai onko se päästöjen takia myös? Katoin oman -00 C5 LS1 koneen arvoja ja asteita todella miedot 198/209, 115.5LSA ja .500/.500 nostoo. Tossa olis kyllä kans varaa kiristää ilman että mikään alue huononee. Mutta kuinka paljo?! :)
   
  Gary Grand tykkää tästä.
 11. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  2 piippunen juttu sekin, enempi kai kyse siit et noi ei oo niin riippuvaisia isosta overlapista ku astmaattisemmat esi-isänsä.
   
 12. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Eli tavallaan voidaan johtopäätöksenä todeta että sinne voi laittaa jonkun nokka-akselin ja sitten tapahtuu jotain jos on tapahtuakseen? :rotfl:
   
 13. Keme

  Keme Gearhead

  LS paranee aina, ku vaihtaa vakionokan joksikin muuksi :D
   
  Muokattu: 2.3.2020
 14. fsvaasam

  fsvaasam 3rd gear

  Kumpi tässä sitten on tärkeämpää viitosella alkava nesteen baari juttu vai mukavan vahva katumoottori. Mulla itellä LS1 texas speedin vanhemmalla 228R nokalla ja ,588" nostolla. Omaan makuun vähän liiankin ylävireinen kombo katuajoon automaatin kanssa ja parin turbiini kokeilun jälkeen luistoa lisäten on nyt ihan mukava ajella.
  Tuolla sun pakonokan kovemmalla asteluvulla kai haetaan voimalle jatkuvuutta ylärekisterissä. 7000rpm on jo turhan rajut rundit kadulle jos siellä maksimi teho tulee. Toisaalta isompi moottori "kokee" nokat miedompana ja 1300 kg kori jeesaa myös asiassa.
   
 15. C5_Z06

  C5_Z06 Gearhead

  Toi Chevyn ASA-virinokka yhdessä Hot Camin kanssa on niitä harvoja, joissa nostoa on vähemmän kuin vakiossa nokassa. Yleisen käsityksen mukaanhan nostoa on tapana lisätä kun halutaan lisää tehoa.

  Circle track -dynokäppyrät lienee myös ilman mitään apulaitteita ja tuskin on ilmanputsariakaan; liekö STP-heppojakin.

  Mut joo, nykyaikaisella virinokalla 500 hepan suomitehoihin on just ja just saumat 6.0-litraisellakin LS3-kansilla.

  Katuautoon en kovin paljon tiukempaa tuolla laittaisi, jollei aja kaasuttimella tai automaatilla.
   
 16. kipi79

  kipi79 3rd gear

  Tuo iso LSA toimii ls moottoreissa siksi että kannet virtaa riittävän hyvin vielä yli 6000 rpm kierrosluvuilla mihin iso LSA tehohuipun vie. Vakiotietsikan ohjausalgoritmi ei tykkää ollenkaan overlapistä, mikä on tietysti toinen syy siihen miksi lähes kaikki ls virinokat on isolla LSA:lla. Jos nokka piikittää ylempänä mitä kannet virtaa, on tuloksena melko ponneton moottori.
   
 17. fenix

  fenix 2nd gear

  Tuolla videolla vaihdetaan 240/244 lsa 112 nokka pienempään 225/235 ls6 moottoriin ja verrataan käytöstä ja tehoa.
  Tuo miedompi nokka on 0.050" asteiltaan lähes sama kuin aloittajan harkitsema, mutta muut specsit meni itseltä ohi jos niitä edes mainittiin.

   
  Muokattu: 2.3.2020
 18. wallu64

  wallu64 3rd gear

  Perhana, mielenkiintoisia ajatuksia. Eihän se 500 konia mikään välttämättömyys ole, näyttää vaan ameriikan pojilla tulevan sitä voimaa niin helposti...Vähän kahen vaiheilla et onko toi ehottamani summit nenä kuitenkin hiukka liian käyrä tohon mun häkkyrään. Nää on näitä elämän isoimpia päätöksiä
   
 19. fenix

  fenix 2nd gear

  Muokattu: 3.3.2020
 20. Stang 72

  Stang 72 3rd gear

  HR:n juttu vuodelta 2013 LM7 koneessa testatuista vakio ja kolme Cranen viri nokkaa
  https://www.hotrod.com/articles/ls-cam-test-comparison/

  Paljon teknisiä tietoja ja isolta kierrosalueelta dyno numeroita, ihan suoraan ei tietenkään vastaa isomman koneen tuloksia.
  Alaväännnön muutoksia mitattu 2500 rpm alkaen ym.
   

Kerro tästä muillekin!