Lumina.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja softail, 14.11.2005.

  1. jtpaajan

    jtpaajan 1st gear

    Ei ole penkinlämmittimiä, eikä tietääkseni ole saanut ainakaan tehdaslisävarusteena. Oikeastaan tätä hyödyllisempi talvivaruste olisi lämmitettävät peilit, niitäkään en ole Luminoissa nähnyt enkä myöskään löytänyt sopivia tarvikepeilejä joissa olisi lämmitys.

    Mutta ilmankin on pärjätty :)
     
  2. impala67

    impala67 Double Gearhead

    sukulainen meinasi aikoinaan ostaa uuden luminan, mutta yks seikka kaatoi koko kaupan. takapenkkiä ei voi kaataa lainkaan. uskomatonta 60-lukulaisuutta...
    muuten mukava auto, sopivan lullamainen, mutta muotoilu ei vain oikein iske meikäläiseen. kyljen vekki on mun mielestä outo ja perä ja keula on aika ankeen näköiset.
     
  3. softail

    softail Gearhead

    Mitä...ei pysty takapenkkiä kaataa, kyllä ainakin meikäläisen luminassa kaatuu selkänoja ja vieläpä kahdessa osassa :D
    joon persiin lämmittimiä ei oo, viikonloppuna tuli käytyä 500km reissu ja kyllä on vaan aika mukava matkavehe räntää puski taivaalta ja sohjo lensi, mutta hienosti kulki chevy :wink:
     
  4. 4deeSdn

    4deeSdn 1st gear

    Luminahan on mitä oivallisin tuunaus kohde!! Vähän matalammat jouset ja Bling blingiä pyöriin... :eek:

    Se kyljen vekki on kyllä hankala pestessä. Minkä vuoden ja missä varustemallissa on kipattava takapenkki? Ainakaan exän 97ssa ei ollut moista ylellisyyttä... Kaikinpuolin kyllä mukava auto varsinkin matka ajoon, ohjaus ehkä aavistuksen ylitehostettu mutta sekin on tottumus kysymys.
     
  5. softail

    softail Gearhead

    No toi mun lumina on -97 ja siinä kyllä kaatuu takapenkin selkänoja (2 osassa) mallimerkintä ei nyt tuu mieleen mut ei se ainakaan oo se LS malli tai ei ainakaan oo takapellissä merkkiä.
    Mitä eroja niissä muuten noin yleensä on, muuta kuin että joissain on erilliset etuistuimet ja lattiakeppi.
    Tuuninkia joo, saiskohan tohon suomesta madallus-sarjaa...
     
  6. impala67

    impala67 Double Gearhead

    mun mielestä se oli kanssa 1997 kun autoa käytiin metroautossa ihmettelemässä ja siinä ei ainakaan ollut mitään kaksiosaisuutta.
    oikein myyjältä kysyttiin että millä ton takapenkin saa kaadettua?

    myyjä totesi että isojen tavaroiden kuljetusta varten on meillä näitä tila-autoja ja vaneja... ihan hyvä vastaus siihen tilanteeseen.
     
  7. som_moro

    som_moro 1st gear

    Itsellä oli aikoinaan -95 Lumina 3+3 ja siinä ei ainakaan ollu kaadettavia takapenkkejä. Joku edellinen omistaja oli siihen myös Clarionin 6-levyn vaihtajan tökänny, joka toimi miten toimi (suurimmaksi osaksi ei).
    Luminoista taitaa kaikki olla kasattu Canadassa ainakin mitä puheita oon kuunnellu!!
    Omaani olin tosi tyytyväinen, mutta piti myydä, kun alkoi toi 4x4 kuume iskeen ja sillehän ei mahda sit mitään, ku niin käy :rotfl: :rotfl:

    Voin kyllä suositella lämpimästi, mitä nyt omassa oli sadekelillä vähän tekemistä, että pysyi lasit auki!!
     
  8. softail

    softail Gearhead

    No tämähän mielenkiintoista, mulla kumminkin on kaadettava selkänoja takapenkillä ja auto on myyty uutena metro autosta, paperit löytyy.
    Eikö kellään muilla tähän ketjuun vastanneilla luminan omistajilla ole?
    No, tällehän pitää pistää extra hinta kun lähtee myymään jos on noinkin "harvinainen" :rotfl:
     
  9. late

    late Gearhead

    Ei mullakaan ollu käännettävää selkänojaa takana. Otin sen alapäästä pulteista irti ja ylhäältä se on edelleen niissä "koukuissa". Kun tarvii jotain pidempää kuljettaa niin ei muuta kun nostaa hiukan selkänojaa ja heivaa sen pois eestä. Onko monella muuten kaukosäädöllä aukeava takaluukku, siis koko luukku nousee, ei pelkästään lukitus aukea.
     
  10. impala67

    impala67 Double Gearhead

    taatusti se on ollut optio, joka on jäänyt ruksaamatta kuten suurin osa optioista metron tuottamissa autoissa...
    tai sitten se on vain LTZ-malleissa tms.
     
  11. spad

    spad Gearhead

    Kaveri kokeili sitten nokkakolarin Luminalla - olisko ollut vuosimalli '97 tienoilta. Saanut just 80 vakionopeussäätileen, nostanut katseen mittaristosta ja oli jo myöhäistä. Eiköhän saada kuvia näkösälle miten kävi.

    Kaveri on kyllä kunnossa, vitutus valtava mutta ei tarvitse välittää tuosta koneen kilinästäkään enää... :-?
     
  12. JPL

    JPL 1st gear

    Lumina löytyy täältä Oulustakin, -95 vm LS. Jonkin verran laittoa on ollut, mutta ei ainakaan viwlä mitään järkyttävää. Jäähdytysneste katoaa jonnekkin, mutta ainakan kovin pahasti öljyn sekaan se ei vuoda. Moottoriremontti siihen oli tehty ennen kuin sen ostin. Tulpan johdot piti vaihtaa, mutta ne olikin jo alkuperäiset (Tämä ilmeni kiihdyttäessä pahana nykimisenä, eikä tehot olleet aivan 100%)

    Tälle päivälle kuitenkin se aiheutti harmaita hiuksia. Virtalukon pohja ilmeisesti sökönä. Startatessa solenoidi ei saa virtaa, mikä aiheuttaa vähän turhan hiljaisen käyntiäänen. Jos jollain on kokemuksia tuon vaihtamisesta, niin olisin kiitollinen vinkeistä. Samalla pitäisi vaihtaa sitten se ainut viiksi, mikä siinä on kiinni. Siinä on jotain kosketushäiriötä, koska jarruvalot pätkii, kun sitä heiluttelee. Mutta onhan noita vanhoissa autoissa. Onneksi molemmat saa tehtyä samalla ratin aukomisella.

    Hemmetin hiljainen tuo on ja kulutuskin ihan kohtuullinen.
     
  13. late

    late Gearhead

    Menikö korjauskelvottomaksi? Jos siinä on taittuva (2-osainen) selkänoja takasohvassa ja verhoilu passaa voisin ostaa sen itelleni. Siis jos kaverisi aikoo pitää sen itellään eikä se mene avk:lle.
     
  14. v6lumina

    v6lumina 1st gear

    Noita vm 95 ---> Luminoita on Porissakin about 5-6 kpl, itellä 96 LS.
    toi lämpömittari näyttää mullakin ajossa n. 1/4 , mutta OBD:llä luettuna veden lämpö tossa asennossa on luokkaa 85 astetta, joten tuosta ei kannata olla huolissaan... Samaten rundikello näyttää tyhjäkäynnillä about 950 rpm kun oikeasti on vain 850 rpm.
    Jos porissa päin kuljette, niin meiliä mulle ( jiipee<at>nic.fi ), jos haluatte tulla testaileen tuota OBD luentaa...

    Mulla on siinä vasemman polven kohdalla, sumuvalokatkaisijan ja takaluukun avausnapin välissä 3-asentoinen penkinlämmityksen katkaisija. Merkkivalo palaa, mut penkit ei lämpene :cry:
    Osaiskohan joku kertoa mistä löytyy sulake ?

    TM 10/95 oli testissä Lumina LS, skaannaan jutun nettiin kuhan kerkiän, jos jotakin sattuu kiinnostamaan...

    p.s. ei kaadu takapenkki :odroll:
     
  15. v6lumina

    v6lumina 1st gear

    tällä herralla oli muistaakseni orkkis cd ( käyttämätön ) myynnissä...
    cadillac53
    Lähetetty: 05.04.2005 11:50



    Tulokas


    Liittynyt: 16.02.2005
    Viestejä: 3


    Chevrolet Lumina 4d -96 koko auto myytävänä mitä jäljellä on. Hyvä kori, ovia, etulokasuojat, vaihteisto, airbaigit, radio jne. Puh 050-5551229
     
  16. late

    late Gearhead

    Perkele! Joku oli pakittanu keulaan (emännän työparkissa) ja etupuskurista maalit lohennu n.kämmenen kokoiselta alueelta. Ystävällisenä oli kuitenkin rekisterikilven nostanu tuulilasia vasten. Tiedän onneksi auton mikä seisoo melkein joka päivä sen edessä (transit). Pitää soitella sen omistajalle ja kysästä onko sattunu tuuppaamaan. Tod.näk. peräkoukku osunu minun autoon koska kilpi ihan mutturalla ja niin pienellä alalla jälki. Vaikka vahinko ei oo iso niin vituttaa kun ei ees yhteystietoja oo laitettu esim. pyyhkijän alle.
     
  17. v6lumina

    v6lumina 1st gear

    Näitä sattuu...

    Mä odottelen parhaillaan uutta konepeltiä, kun joku mulkero oli käynyt hyppimässä konepellin päällä :x

    kateellinen p*askapää :mad:

    tässä linkki siihen TM juttuun :
    http://www.tuolla.jossain.com/luminasivut.html

    elkää välittäkö sivujen alkeellisuudesta...
     
  18. softail

    softail Gearhead

    No siinähän oikein kehuttiin tuossa TM:n jutussa.
    Pirun komee Lumina sulla v6lumina, itellä samanlainen paitsi että ei LS malli.
    Kenen valmistamat vanteet alla ja minkä kokoiset? pitäis saada talveksi alut kanssa...
     
  19. v6lumina

    v6lumina 1st gear

    Joo, kiitos kehuista :rotfl:
    En muista yhtään kenen tekemät oli kuvan vanteet, mutta oli 7x16 tuumaa ja "möin" ne viimekeväänä vakuutusyhtiölle, kun vaimo ajoi kiveen ja apumiehen puolen etuvanteesta lähti reunasta n. 2cm x 10 cm kokoinen pala. eikä mistään tietenkään löytynyt yhtä samanlaista vannetta...
    Nyt on alla MIM Palermot

    [​IMG]

    koitan laittaa päivitettyjä kuvia, sit kun konepeltikin on uusittu...
     
  20. v6lumina

    v6lumina 1st gear

    Joo, kiitos kehuista :rotfl:
    En muista yhtään kenen tekemät oli kuvan vanteet, mutta oli 7x16 tuumaa ja "möin" ne viimekeväänä vakuutusyhtiölle, kun vaimo ajoi kiveen ja apumiehen puolen etuvanteesta lähti reunasta n. 2cm x 10 cm kokoinen pala. eikä mistään tietenkään löytynyt yhtä samanlaista vannetta...
    Nyt on alla MIM Palermot

    [​IMG]

    koitan laittaa päivitettyjä kuvia, sit kun konepeltikin on uusittu...
     

Kerro tästä muillekin!