Lumina.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja softail, 14.11.2005.

  1. spad

    spad Gearhead

  2. mike-79

    mike-79 1st gear

    vanteet luminaan

    mullakin olis talvirenkaille haussa aluvanteet, 16 tuumaset, jos jollain ylimääräisiä nurkissa pyörimässä, peltivanteilla kun näyttää niin orvolta jotenkin..
     
  3. softail

    softail Gearhead

    No siinä on lumina saanut kipeetä tossa spad:n lähettämässä kuvassa...
     
  4. late

    late Gearhead

    Mulla on vaihettu talvi/kesävanteiksi 15". Kummatkin aluvanteet. Toiset samanlaiset kun v6 luminalla.
     
  5. v6lumina

    v6lumina 1st gear

    Miksköhän 15 ?
    minkä kokoiset kumit sulla on noissa 15 tuumaisissa, onkohan vaihdettu siks että on ollut halvemmat kuin 16" ?
    ostin viimekesänä tohon ensin kumeiksi 225 / 50 / 16 kokoiset kun satuin halvalla saamaan. Näytti alla sairaan pieniltä ja oli lisäksi jo hieman kovat... viikon ajeltuani vaihdoin vakio kokoon eli 225 / 60 / 16, täyttää pyöränkotelot sopivasti ja on mukavan pehmeät...
    tuohonhan ei ihan joka kaupasta saa vanteita johtuen 5x115 jaosta, mutta toiset kuulemma käyttää 5x114,3 jakoisia, itse en kyllä laittaisi.
     
  6. late

    late Gearhead

    Kummillakin vanteilla 205/75 gummit, hyvin täyttyy loksut. Laitan kuvia kuhan saan aikaseksi otettua niitä.
     
  7. chevy 4ever

    chevy 4ever 1st gear

    lumpun jarrut

    onko luminassa jarrulevy ja laakeripesä samassa...? mitä maksaa levy noin suurin piirtein? itselläni on lumpussa 114.3 jaolla olevat alukkaat. istuu loistavasti pienen sorvaustyön jälkeen...
     
  8. v6lumina

    v6lumina 1st gear

    Re: lumpun jarrut

    eiköhän ne erikseen ole... takana on ainakin rumpujarrut, joten ei ole jarrulevy samassa :D laitoin päivitettyjä kuvia jos jotakuta kiinnostaa...
    http://www.tuolla.jossain.com/OmanChevy ... index.html
     
  9. lumlum

    lumlum Gearhead

    Meikäläisellä on -96 Lumina LS, 225000 ajettu, josta itse 15000. Mukava ja huoleton auto on ollut. Pari asiaa ajattelin tuoda esiin...:

    1) Takaoven kaaren suunnittelussa on valitettavasti käynyt kuten esim. Sebringissä, monessa USA-maasturissa ja Opeleista ainakin Omegassa ja Zafirassa, eli ovi muodostaa yhdessä paksun tiivisteen kanssa takalokasuojan etukaaren...

    ...tosi kiva muuten, mutta kupan luvatussa maassa saa ovien sisäpuolia ja tiivisteiden pintoja puhdistaa melko usein, jossei halua pintaruosteen ottavan valtaa...

    Itse maalautin takaovien kaaret sisäpuolelta ja nyt ovat taas siistit. Toki puhdistus ja vahaus aina silloin tällöin kannattaa edelleen myös ko. alueilla.

    Harmikseni olen törmännyt useisiin yksilöihin, joissa pintakuppa on jo levinnyt takaovien takakulmista pitkälle ulkopeltiin, "hiirenkorville".

    Ensimmäisissä Sebringeissäkin (2001-) alkaa erottua pintaruosteen "pisteitä" tutusta paikasta...hohhoijaa... :(

    2) Nuo jo manatut tiivisteet on alunperin kiinnitetty koriin jonkinmoisilla metalliruuveilla (löytyvät kääntämällä tiivisteen alimmaisen kerroksen esiin), jotka ainakin omassa yksilössäni olivat täysin ruostuneet ja alkaneet levittää ruostevalumia tiivisteen alle. Tiivisteiden kuntokaan ei ollut enää kaksinen. Vaihdoin tiivisteet noin vuosi sitten, kiinnitin ne muoviruuveilla ja siihen loppui sekin ongelma. US-Partsilta löytyivät, olisikohan ollut 40€/pari.

    3) Metro-auton maahantuomissa malleissa (jollainen itsellänikin on) on vaihteistoon asennettu lisälauhdutin/jäähdytin. Lauhduttimelle vaihteistoöljyä vievä putki on asennettu kiertämällä liukuhihnatyönä paikalleen, kuten kierrekorkki. Sitä ei ole erikseen kiristetty ulkopuolisilla tarvikkeilla ja putken muoto on lisäksi omituinen kiekura.

    Itselläni kävi tammikuussa mukavasti kun cruisella maantiellä 90 km/h edetessäni kierrokset äkkiä nousivat ja veto hiipui (ts. laatikon paineet laskivat). Kitkutin lähimmälle Shellille, jossa totesin vaihteiston päästävän öljyjä hyvää vauhtia pihalle. Koko konehuone oli vaihteistoöljyssä ja v***tti kuin pientä oravaa kun käpy on jäässä :mad: .

    Lumppa lavetilla ammattimiehelle Espooseen, jossa syy selvisi. Lisäasennettu putken pirulainen oli ajan saatossa kiertynyt (korkin tapaan) auki. Korjaaja poisti koko kieron putken, laittoi suoran tilalle ja kiristi asianmukaisesti molemmista päistä. On kuulemma nyt viimeinen paikka, josta laatikko voi jatkossa pettää.

    Uudet öljyt sisälle ja taas käy ja kukkuu. Onneksi on tuota öljytilavuutta, niin ei mitään itse vaihteistoon kuuluvaa hajonnut.

    Kannattaa tarkistaa / tarkistuttaa ko. putki. Mikäli tuo jälkiasennettu lisälauhdutin/jäähdytin (en tosiaan tiedä virallista nimikettä) autostanne löytyy, niin kiristämällä orkkisputken voitte välttyä ylimääräiseltä öljynvaihdolta. Btw Luminan laatikkoöljyt pitäisi vaihtaa 60000 km välein.

    Tässäpä tätä. Pahoittelen termistövirheitä, en ole autonasennuksen ammattilainen.

    Aikaisempiin viesteihin kommentteja:

    - ei ole kaatuvaa takapenkkiä
    - on kauko-ohjattava takaluukku, joka aukeaa ylös asti
    - takatukivarret ja takapalkki tosiaan ruostuvat harmittavasti, mutta palkki on kyllä aika patarautaa ja kestänee vielä toiset 10 vuotta...
    - onneksi itse kori on galvanoitu, joten ei se ruoste nopeasti etene
     
  10. ammi

    ammi 1st gear

    Tietääkö joku,että onko varoitusvalo jos bensaa loppuu??
    Auto lumina sedan vm.95 3.1l
    Kiitos!
     
  11. lumlum

    lumlum Gearhead

    Bensalle varoitusvalo

    Käyttöohjekirjan mukaan kyllä, mutta oman kokemuksen mukaan EI. Symbolia ei löydy kojetaulusta ja olen kertaalleen päästellyt tankin kolme litraa vajaaksi ilman mitään pimputuksia. :-?

    Se punainen alue bensamittarissa on muuten ainakin meikäläisellä aika pessimistinen, sillä kokemuksen mukaan soppaa on ainakin 8-10 litraa jäljellä kun ollaan punaisen alueen alaosassa.
     
  12. ammi

    ammi 1st gear

    Re: Bensalle varoitusvalo

    Sitä minäkin ajattelin!
    Kiitos!
     
  13. softail

    softail Gearhead

    No niin, taas on lumikki kotona puolen vuoden vieraissa käynnin jälkeen :wink: mutta nyt pitäis löytää värinumero, missäköhän se on kuskin oven päädyssä oleva lappu on pyyhitty jollain luiottimella tyhjäksi eli siitä ei saa mitään selvää :( väri on valkoinen eli jos jollain olis värinumero, niin kiitos.
     
  14. buick8791

    buick8791 1st gear

    Moi,

    tuota, eikö siinä vararenkaan peittävässä muovikannessa ole RPO stickeriä?
     
  15. buick8791

    buick8791 1st gear

    Niin, siinä tarrassa on värikoodi(t) ihan erikseen tarran alareunassa omalla rivillään... Toivottavasti tarra löytyy jostain.
     
  16. softail

    softail Gearhead

    Täytyypä kierrellä auto läpi.
     
  17. PA-LA

    PA-LA 1st gear

    Kaivetaan tämä aihe vielä ylös parin kysymyksen selvittämiseksi. Eli auto on se henkilömallin lumina vm.-97 ajettu 76tkm ja on kuin uusi, mahtava kyyti etuvetojenkiksi hommasin isälleni eläkepäiville "vähän" parenpaa kyytiä kun oli hakemassa.Loota vaihtaa kuitenkin mielestäni laiskan oloisesti ja isäni kyselikin missä nopeuksissa olis hyvä käyttää tota od:ta silloin kun vaihtelee luonnollisesti nopeemmin?(eli heittää isonpaa). Toinen kysymys on kuskin puolen peilistä yksi nurkka on ilmeisesti irti kiinnityksestä ja väpättää v...mäisesti eli millä peili on kiinni taustassaan ja miten purkautuu helpoiten???.
     
  18. softail

    softail Gearhead

    Mulle ainakin annettiin ohjeet, että normaalissa ajossa voi käyttää tota od:tä, mutta jos vetää kärryä niin pelkkä D, tiiä sitten onko ohjeet oikein?
     
  19. late

    late Gearhead

    Ohjekirjan mukaan juuri noin, ite reilun vuoden tuota (28000km) noudattanu eikä ole laatikko temppuillu. TH700:han on tarkka tuosta iso/pikku d:stä.
     
  20. softail

    softail Gearhead

    Mistäs te sällit (late, v6lumina) ootte ostanu noita oikealla jaolla olevia vanteita? liikkeet tarjoaa vaan noita 114,3 jaolla olevia. Mieli tekis mustia missä kiillotettu reunus, eihän v6lumina luopuis omistaan :wink:
     

Kerro tästä muillekin!