Lumina.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja softail, 14.11.2005.

  1. softail

    softail Gearhead

    Pitäisi uusia nuo jo mainitut oven(pyöränaukon) tiivisteet, mutta eipä löytynytkään us-partsilta niin kuin lumlum mainitsi vai olikohan väärin esitetty asia?? kummasta toimipisteestä ostit tiivisteet (lumlum) vaikka sillä ei pitäisikään olla mitään merkitystä: Metro autosta löytyy, mutta hintaa on 43e kappale :(
     
  2. Jebulis

    Jebulis Gearhead

    Tuli kanssa kesällä hommattua '95 lumina. Kovasti olen tykännyt, kulkee tosi tasaiseen. Yksi vika siinä on kyllä alkanut ilmaantua. Vaihdekeppi jumittaa silloin tällöin P asennolle, eikä suostu hievahtamaankaan. Olen sammuttanut auton ja käynnistänyt uudelleen niin se on auttanut. Olisikohan tuo vaihteen siirrin kytköksissä tuohon virtalukkoon?
     
  3. softail

    softail Gearhead

    Omassa takkuli myös vaihdekeppi, sitten kössähti akku ja sen vaihdon jälkeen ok? en tiedä oliko yhteyttä :-?
     
  4. heka66

    heka66 1st gear

    Vaihekepin jumitus voipi johtua siitä, ettei painaa jarrua ennenkuin vetää vaihteen päälle (Alerossa on ainakin sellainen systeemi)
     
  5. Jebulis

    Jebulis Gearhead

    :D kiitti heka66! Jarrupoljinhan se oli syynä vaihdekepin takkuiluun, enpä ollut tota tullut huomioineeksi ollenkaan.... :poff: . No nyt toimii Lumina hyvin :rotfl:
     
  6. lumlum

    lumlum Gearhead

    Ilmaisin itseni hieman epäselvästi. Tilasin nuo tiivisteet Us-Partsin (Herttoniemi) kautta. Mainitsin kyllä silloin, että voisi olla hyvä tilata muutama pari varastoon, koska menekkiä voi olla.

    Toivottavasti löydät haluamasi.
     
  7. Dragonfly

    Dragonfly 1st gear

    Lauantain Ilta-Snomissa oli aika heikkoon kuntoon mennyt Lumina etusivulla. :(
     
  8. lumlum

    lumlum Gearhead

    Vandaalit

    Nonni,

    Rakkaan :mad: pääkaupunkimme yökulkija oli ottanut mukaansa Lumpasta repsikan puolen sivuvilkun muovikuoren. Eli lamppu on ehjä, mutta värinsä menettäneenä. Voi luoja, että :mad: :aa!

    Olisiko kellään ko. varaosaa takataskussa, menee kirjekuoreen. Maksan heti. Tai sitten pientä vihiä, mistä se voisi helposti löytyä (tiedän purkaamoilta/vast., mutta Stadissakin on muutama läpisoitettava lafka)?

    Taisi olla sama :webmaster: , joka vei kesällä peräkoukun suojuksen.

    Toivottavasti od:laiset ymmärtävät tuskani.
     
  9. Dragonfly

    Dragonfly 1st gear

    Re: Vandaalit

    Millainenkohan sivuvilkku siinä oli ?
    Amerikanmalleissahan ei sivuvilkkua ollut ja suomi-malleissa taisi olla sama kuin jossain Saabin malleissa, sellainen pitkulainen pyöristetyillä päädyillä.
    Kuva helpottaisi, varsinki, jos auto tuotu maahan yksityisesti. illoin vilkkuna voi olla millainen vain.
     
  10. lumlum

    lumlum Gearhead

    Ihan pyöreä, oiskohan halkaisijaltaan parin euron kolikko. Metron maahantuoma auto.

    Samanlaiset sivuvilkut kuin v6luminan kuvissa 23.01.
     
  11. Hai

    Hai Double Gearhead

    Sillon 1995 kun niitä Suomivarusteltiin, niin Metrolla pantiin Hellan sivuvilkkua.

    Malli on hieman vuosien mittaan muuttunut, mutta Hella 2BM 004 965-801 vilkkuvalosarjan linssit sopii vanhoihin pohjiin.
    Tämä sarja on tarvike liikkeessä 25-30€ ja sisältää siis 2kpl täydellisiä sivuvilkkuja.
     
  12. Jasca

    Jasca 1st gear

    On normaali tarvikevilkku, saa likipitäen jokaisesta varaosaputiikista. Vastaavia kun toi Hella löytyy, Kiinassa tms. valmistettuna ja hinta selvästi edullisempi.

    - Jasca -
     
  13. Dragonfly

    Dragonfly 1st gear

    Siinä taitaa olla sitten HELLAn valmisteta olevat sivuvilkut.
    Vanhemmissa Opeleissa on kait käytetty tuota samaa vilkkua, esim. viimeinen Kadett-malli. Kysy Opel-myyjiltä, sieltä sai ainakin joskus irrallaan sitä lasia.
     
  14. lumlum

    lumlum Gearhead

    Jes. Vilkun muovi löytyi luottohuoltajalta Helsingin Lauttasaaresta. Maksoi kokonaista 1,60 :p . Metro olisi myynyt vain pareittain, tai sitten en ollut tarpeeksi tiukka... :-?

    Kyllä Luminan laitto on helppoa ja mukavaa.

    Kiitän kaikkia osallistuneita.
     
  15. late

    late Gearhead

    Mulla tuli vanteet auton mukana kun ostin.
     
  16. lumlum

    lumlum Gearhead

    Surulliseen kuntoon mennyt Monte Carlo (Luminan 2dr -versio). Sälli sai ensin Impalan peräänsä ja sitten Nissanin maasturin repsikan puolelle 50 mp/h ja vietti 12 päivää sairaalassa. No, etulokasuojat kelpaisivat varmaan vielä varaosiksi.

    http://www.wreckedexotics.com/newphotos/bad/bad704.shtml
     
  17. McLeod

    McLeod 1st gear

    Metro-Auto on tuonut Luminaa virallisesti Suomeen vuosina 1995-1996. Osa autoista on rekisteröity vuonna 1997, mutta ovat kaikki vuoden 1996 malleja.
    Koska Luminasta ei ole olemassa EURO-hyväksyttyä mallia, ei vuonna 1997 tai sen jälkeen valmistettuja autoja ole mahdollista saada Suomessa normaaliteitse rekisteriin. Poikkeuksen muodostavat muuttoautot, joiden rekisteröintisäännökset ovat merkittävästi löysemmät.


    Tuollaista lukee AutoWikissä. Eli onko esim. nyt myynnissä olevat 98-malliset autot kaikki joko muuttoautoja tai itse asiassa vuoden 96 autoja? Yhtä 98-mallista kyselin Helsingistä, niin autoliike vakuutti sen olevan Suomi-auto ja mittaristokin kilometreissä. Mihinkähän tässä pitäisi luottaa?
     
  18. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    VIN-koodistahan sen auton vuosimalli selviää, olikohan se nyt kymmenes merkki siinä, T taitaa olla 96:ssa, V 97:ssa ja W 98:ssa
     
  19. lumlum

    lumlum Gearhead

    Jep, "W" niin kuin '98. Suomessa on myos jonkin verran LTZ-malleja, joita ei tietaakseni valmistettu ennen vuotta 1997. Naistakin nakemani yksilot ovat kilometrimittareilla. Tieda sitten, kuka niita on tuonut maahan. Muuttoautot ovat asia erikseen, niissa ei usein ole esim. abs-jarruja.
     
  20. McLeod

    McLeod 1st gear

    Kiitokset tiedoista. Silti askarruttaa, että mikä taho niitä sitten on maahan tuonut vai onko tuossa Wikin tekstissä virhe?
     

Kerro tästä muillekin!