Lumina.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja softail, 14.11.2005.

  1. PK

    PK 1st gear

    Eikös se takamäntä ole kiertämällä kiinni. Pitäis olla samat jarruvermeet kuin esim grand prixissä? Eli kiertyy joko vasta- tai myötäpäivään sisään. Huhujen mukaan vioittuu herkästi ja ei mene enää sisään. Itse ratkaisin aikanaan ongelman tilaamalla south westiltä käytetyn takasatulan. Oli halpa ja sillä kertaa ainakin hyvä.
    Näihin perusautoihin tuntuu saavan tehdaskunnostettuja jarrusatulaoita siihen hintaan, että ei kyllä paljon kannata kumisarjoja ostella.
     
  2. peekoo79

    peekoo79 1st gear

    No nyt selvisi systeemi kun pääsi paikan päälle. Se mäntä tosiaan kierretään myötäpäivään sinne sisälle. Mikä sen ensimmäisen tiivisteen tarkoitus joka on heti pölysuojan alla, ei ole sellaistakaan ennen tullut vastaan. Myös se jäi epäselväksi että käännetäänkö mäntä ihan pohjaan asti vai siten että palat mahtuvat juuri ja juuri paikalleen?
     
  3. PK

    PK 1st gear

    Käännä pohjaan asti vaan automaattisäätö hoitaa sitten jarrutellessa loput.
    Ei taida muuten edes mahtua uusien palojen kanssa jos ei ole ihan pohjassa.
     
  4. McLeod

    McLeod 1st gear

    Osaakos kukaan neuvoa tietämätöntä? Luminaan on vain yksi virta-avain. Pitäisi saada vara-avain. Mites pitäisi toimia?
     
  5. lumlum

    lumlum Gearhead

    Kysypä Metro-autosta. Siinä avaimessahan on se käynnistyksenestohässäkkä, mikä ei oo ihan yksinkertaisin kopioida...
     
  6. Jebulis

    Jebulis Gearhead

    Olisko kenelläkään luminan 3.1 moottorin kannenpulttien kiristysmomentit tiedossa? Tarvitsisi, kun piti ottaa motti auki. Alkoi pitämään melkoista kolinaa, syyksi selvisi katkennut venttiilin nostajan tanko.
     
  7. lumlum

    lumlum Gearhead

    Nyt kaikki Haynesin omistajat herätys! :eek: Omani myin auton mukana.
     
  8. Detroit steel

    Detroit steel 1st gear

    Onko kellään myydä Huminaan käypäsiä 16" peltivanteita? Pitäis suurentaa prosentuaalista teräspitoisuutta kun auto on kuttaperkkaa ja nuo vitunkiinalaiset teinialessiot jokka tuli kulukupelin mukana alkaa haiskahtaa vähän homolta...
     
  9. isok

    isok 1st gear

    Ei sulla satu vanteissa lukeen millä joalla ne o kun tossa aiemmin tässä ketjussa ollut jutustelua että sopiikos 5 * 114,3 jako "suoraan" alle. Keskireikähän noissa on jonkun taulukon mukaan 70,3. Mietein vaan kun tollasta oon kattellut käyttöautoksi.

    Nii ja jos joku viisaampi tietää kun joku aiemmin kyseli myös madallus jousia niin ainakin eipachilta löytyy w bodyyn (monte carlo) mut eikös tuo oo sama mutta kaks ovinen niin jousia.
     
  10. Detroit steel

    Detroit steel 1st gear

    Niissä ALESSIO TURBOissa lukkeepi 114, siellä ne on pyörinä varmaan 100000 kilomeetteriä, ja on 15" vaik alunperin ollu 16"...jos haluuvat kosmetiikkaa ni ostasivat ees kunnollista.
     
  11. lumlum

    lumlum Gearhead

    Jeps. Sama alusta, korjausoppaassakin oli purettu Monte Carlo...
     
  12. isok

    isok 1st gear

    Kertookaahan ny viel mielipiteenne onko mitään mieltä ostaa pari markkaa ajettuna moista kulkinetta?

    Oletetaan et on siisti ja jonkimmoinen h-kirja löytyy (ja hintahan on aina kohdallaan ku rahaa on ku :wc: ) mut lähinnä noi kilometrit jos käyttö autoks ajattelee.

    tänk juu jo etukäteen
     
  13. late

    late Gearhead

    Ite ostin karvan alle 200000km ajettuna ja nyt on 45000km tullut lisää ja on pelannut loistavasti.
     
  14. lumlum

    lumlum Gearhead

    Itse hankin aikoinaan omani 213 tkm ajettuna ja selvisin seuraavista 17000 km:sta käytännössä vesipumpun tiivisteellä. Vaihteiston lauhduttimen letkujen kiinnitys kannattaa tarkastaa, ettei käy niin kuin allekirjoittaneelle :poff: (kertomus löytyy tästä topicista alkupuolelta). Omassa yksilössä oli uusittu parin markan kohdalla liuta pumppuja ja moottoreita. Jos huoltokirja vaikuttaa "viattomalta", niin varmistu ainakin bensapumpun ja pissapojan moottorin toiminnasta. Sähköpenkkien moottorit tuntuvat olevan myös 10 v/ 200 tkm -tavaraa. Tulppienkin pitäis olla kertaalleen vaihdetut tolla kilometrimäärällä, seuraavaan vaihtoon vaikuttaakin sitten olennaisesti se, onko käytetty alkuperäisiä platinakärkisiä tulppia vai normitulppia.

    Mut kyl se ryhdissään pysyy, paljon paremmin kuin moni muu tekele noilla kilsoilla 8) .
     
  15. isok

    isok 1st gear

    kaivellaas taas tällanen esille....

    Eli nyte on Lumina hankittu pitkällisen etsinnän jälkeen. Löyty kuin löytykin vähän ajettu yksilö 133tkm ja 2 omistajaa.

    eli eli...

    Eli ton perusteella uskaltais hankkia madaltavat jouset ? ? ?

    Onko kenelläkään tietoa miten kylkilistat on kiinni korissa, onko muutakin kuin teippiä, lähinnämeinaan että onko ovissa reikiä listojen alla?
     
  16. lumlum

    lumlum Gearhead

    Onnea ja pitkiä kilsoja! Jos ois enemmän käyttömassia, niin ajelisin myös Lumpalla. Nyt pitää tyytyä noihin kromipuskureihin. :wink:

    Jos muistan oikein, ne listat on kiinni teipinpaloilla, joissa on klipsit. Mut reikiä siellä ei ain ainakaan ole. Tai omassa ei ollut.
     
  17. maolja

    maolja 1st gear

    Ostetaan halapa Lumina. Joko jollakulla on tarvetta päästä kiesistään eroon? Nakkaa yv:llä.
     
  18. peekoo79

    peekoo79 1st gear

    Kuinka I-kopan Luminaan vaihdetaan takapyörän laakeri? Ilmeisesti menee koko napa vaihtoon? Levyjarrut on tässä takana jos sillä on mitään merkitystä. :-?
     
  19. toroidi

    toroidi 3rd gear

    Onkos kukaan vaihtanut moiseen etuiskareita? Nehän pystyy vaihtamaan kätevästi yläkautta, kunhan hakee lainaan lähimmästä autozonesta tms sen työkalun (w-body strut mount tool tms).
    Löytysköhän moista jostain lähempää, vai tarviiko värkätä ite.
    Nimim. ei jaksais irrottaa koko tolppaa, jos ei kerta oo pakko...
     
  20. Petri T

    Petri T 1st gear

    Lumina 97 öljyvuoto

    Tervehdys!

    Kesällä tuli perheeseen vm. 97 3.1 Lumina ja nyt hieman tarvitsisin neuvoa. Auto oli vasta 150 000 huollossa ja kuinka ollakaan alkoi ilmetä pientä öljyvuotoa.

    Muutama pisara silloin tällöin ja öljy kerääntyy moottorin pohjassa olevan vaihteiston lauhduttimen etuosaan. Öljy on moottoriöljyä. Huollossa mokasivat sen verran, että mittatikun mukaan öljyä meni liikaa pakkiin. Noin 8 mm yli mittatikun ylärajasta pinta.

    Voisiko tuo vuoto tulla huohottimesta ylitäytön vuoksi? Yksi mahdollisuus olisi jakopään tiivisteet, mutta joko näillä kilometreillä? Pakopäästöarvot ovat ihanteelliset ja kone käy hyvin.

    Ja jos moottoria katsotaan jakopäästä alaspäin niin öljyistä hikoilua on ilmastoinnin kompurasta alaspäin ja ehkä hieman sen yläpuolella.

    Terveisin

    Petri
     

Kerro tästä muillekin!