LVM:n esitys: yli 40-vuotiaille ajoneuvoille katsastusvapaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja rocketman, 23.1.2019.

  1. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    kyllähän tavallinen tallaaja vastuunsa kantaa,vaikka pakotettuna.
    toista se on herrojen keskuudessa,jos jokin mättää niin voi sanoa että kyllä minä vastuuni kannan ja irtisanoutuu tehtävästään ja siirtyy uuteen.
     
  2. valpas

    valpas Gearhead

    Yks vielä, et saa ammattitöissä kiivetä metriä korkeemmalle ilman turvavarusteita. Nojatikkaat on kielletty kokonaan. Jäis Eifeltorni tänä päivänä rakentamatta.....
     
    Stang_81 ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  3. Catiska

    Catiska Gearhead

    No, nämä säännöt on käytössä ihan Jenkkejä myöden. Ja edelleen rakennetaan suurempiakin ja korkeampiakin rakennelmia kuin Eifel...
     
  4. hantta

    hantta Double Gearhead

    Listalta jäi pois vanhusten, vammaisten, lasten ja sairaanhoito, ja se kuuluisa kelakyyti ;)
     
  5. BigOJS

    BigOJS 3rd gear

    Meidän "hyvinvointiyhteiskunnassamme" on paljon asioita, jotka varmasti kannattaa säilyttää meidän useimpien mielestä. Esimerkkeinä: Ilmainen koulutus, Sairaanhoito (terveyskeskusmaksua saisi kyllä nostaa reippaasti), Vanhustenhoito esimerkkeinä. Kyse on siitä, että kovina kasvun vuosina sotien jälkeen aina 90-luvun loppuun asti julkisia ilmaisia palveluja laajennettiin älyttömyyksiin asti. Nyt kun alkaa soitto loppumaan niin mistään ei olla valmiita tinkimään. Jos joku ehdottaa, että kirjasto tai museo pitää lakkauttaa niin jo on yleisönosastot täynnä ja adresseja kerätään. Riippumatta siitä onko noita palveluita nämä protestoijat ikinä käyttäneet.

    Jo nyt veroaste alkaa olla sellainen, työssäkäyvillä ihmisillä ei mitään jää työstä käteen. Laskekaapa joskus huviksenne paljonko palkastanne maksatte veroja? Enkä puhu nyt summasta joka maksetaan teidän tilille verojen jälkeen vaan sen jälkeen kun olette ne rahat kuluttaneet hyödykkeisiin esim. polttoaine (jossa on 90%) veroa. On nimittäin niin surullinen laskelma, että saa välittömästi miettimään vaihtoehtoja asuinpaikalle.

    Nyt tulee kamalin yksityiskohta: Demokraattisessa valtiossa, et voi tätä karmeutta purkaa millään! Tämä johtuu siitä, että työssäkäyviä ihmisiä on vain 1,4m (yksityinen ja julkinen sektori). Tämä tarkoittaa sitä, että jos tätä hyvinvointihimmeliä lähdetään purkamaan niin se osuu 3 miljoonaan vapaamatkustajaan joilla suurimmalla osalla (lapset poislukien) on äänioikeus! Voitte olla varma, että tämä kommunistinen järjestelmä ei ole rakennettu kestävälle pohjalle ja tämä maa tulee taantumaan kurjimpien Euromaiden joukkoon 10 vuoden sisällä, jos suunta ei muutu.
     
    Nikuzai, hzemax, Turnn ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  6. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Keskustelu käy vähintään tarpeeksi laajalla taustoituksella ottaen huomioon, että alkuperäinen aihe oli >40 vuotiaiden ajoneuvojen katsastus, jota ollaan purkamassa. Katsastusmaksusta toki peritään alv ja kolmisen euroa trafille katsastuksenlaadun tarkkailumaksuja. Mutta siitä ei mahdottomasti kerry, joten ihan valtavasti eivät valtion tulot laske, eikä tämän takia tarvitse sairaaloita lopetella.
     
    jariha ja valtope tykkäävät tästä.
  7. AnHie65

    AnHie65 2nd gear

    Olet asian ytimessä. Aloitetaan kuitenkin tilille tulevasta summasta, niin tukka nousee vielä pystympään. Vaikka verokortissasi olisi esim. veroprosentti 30 %, niin laske huviksesi paljonko se oikeasti on. Laskukaava on kovin yksinkertainen:

    (pankkitilille tuleva summa / palkkakuitin bruttopalkkasumma) x 100 %.

    Yllättävän väkevästi siellä vaikuttaa mm. maksamasi eläkevakuutusmaksu (jota maksaa omalta puoleltaan myös työnantajasi...). Vannon ja vakuutan, että veroprosenttisi on todelllisuudessa ihan jotain muuta kuin esimerkin 30 %.

    AHi
     
  8. multsi

    multsi 2nd gear


    Ei se näin tainnut mennä. Pakokaasut nuuhkitaan -78 rekisteröityjen jälkeen nyt ja aina, ja tuo vuosi on vapautusperuste, eikä 40v ikä.

    Tosin vaikka niitä ei vanhemmista haistellakkaan, niin sininen savukiehkura tai muu liika savuttaminen perässä on erikseen oma hylkyperuste.
     
  9. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Nopeasti lukaisin tuon alkuperäisen jutun läpi ja kyllä siellä hyvin selkeästi sanottiin että se raja on 40vuoden ikä EIKÄ vm 1978.

    Joten kyllä se pakokaasujen tarkkailu loppuu siihen kun se yli 40v auto on kertaalleen katsastettu o_O
     
    Vuppe tykkää tästä.
  10. multsi

    multsi 2nd gear

    Niin tuon uuden mallin mukaan jos menee lävitse. Käsitin, että nyt puhe oli nyt voimassa olevista normeista, joissa 1978 on ratkaiseva eikä 40 vuotta.
     
  11. urho3

    urho3 Gearhead

    Mikä on turva varuste kun mennään a tikkaille? Turvakengät?
     
  12. mcmies

    mcmies Gearhead

    Jatkan tätä offtopic-keskustelua. Vielä kamalampi näkökulma on tarkastella asiaa siitä näkökulmasta, paljonko maksaa yksi ostettu tunti työtä. Vaikkapa siivousta.

    Oletetaan, että siivooja saa bruttona 10 € tunti. Tästä hänelle jää verojen ja muiden työntekijän maksujen jälkeen näppiin öpaut 7 €.

    Mutta mitä tämä maksaa työnantajalle? Bruttopalkan ja eläke- ym. lakisääteisten veronluontoisten maksujen päälle pitää laskea myös lomarahat, pakolliset tapaturmavakuutukset, mahdolliset sairauslomat ym. Toimialasta riippuen käytetään kannattavuuslaskelmissa yleensä kerrointa 1,7 - 2 x bruttopalkka. Oletetaan, että siivoojan kerroin on 1,7. Näin ollen kustannus työnantajalle yhden tunnin työstä on 17 €.

    Ei tässä vielä kaikki: saadakseen kassaan 17 € rahaa työnantajan on laskutettava myös arvonlisävero. 17 € * 1,24 = 21,08 €.

    Entä mitä tämä siis maksaa työtunnin ostajalle? Työtunnin ostaja maksaa tässä esimerkkilaskelmassa yhden tunnin työstä 21,08 €. Siitä työntekijä saa noin 7 €. Työnantaja ei tällä hinnalla saa vielä kiekon kiekkoa.

    Jos tuntuu siltä, että rahat on koko ajan loppu, niin tässä saattaa olla syy.

    :wc:
     
    Nikuzai, talonmiehen vapaapäivä, -JJH- ja 1 muu tykkäävät tästä.
  13. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Alkaa pilkkikelit lähestyyn, helmikuuta mennään jo.
     
  14. kepuri

    kepuri Gearhead

    Rehellinen työ ei kannata,pitäs ottaa mallia juha sipilästä...
     
    valpas ja esmi tykkäävät tästä.
  15. Smirkelimies

    Smirkelimies 3rd gear

  16. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Lisäksi vielä ns. epäsuorat verot voi laskea mukaan missä valtio pakottaa ostamaan jotain mitä ei muuten ostaisi esim. katsastus, paskavesilaki, auton saastelaitteet.....
     
  17. rb

    rb Double Gearhead

    Kyllähän me maksetaan.

    Se nyt vielä, että yhä enenevissä määrin vanhempi varakkaampi väestö muuttaa eläköityään jonnekin halvemman hintatason maihin, jolloin sekin raha on pois täältä kiertämästä.

    Mut ei voi oikein syyllistääkään näitä, jotka täältä lähtee veropakolaiseksi ja varmaan monella se on meistäkin mielessä, että onko mitään järkeä tänne enää eläkeiällä jäädä, jos jossain muualla sillä samalla rahalla saa paljon paljon enemmin.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  18. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Sitähän tässä muutamat foorumilaiset kovasti odottaa ja loput ankarasti näköjään vastustaa. Mä oon aina tykännyt vanhoista romuista ja tää olisi sellainen kädenojennus valtiolta, etten viittis edes veroista valittaa vähään aikaan.

    Valtio kerää rahaa menoihin jotka sen on hoidettava. Kunta kerää myös. Jos ei rahat riitä, niin verottakoot lisää mielummin kun jättävät huono-osaiset auttamatta. Mä oon tykännyt siitä, että sain ilmaisen koulutuksen sekä itselleni että kersoilleni ja toivon että yhteiskunnalla riittää tulevaisuudessa mulle pikkuisen eläkettä ja jos käy niin, että laitoksessa pitää viettää viimeiset ajat, niin olisi sieviä, mukavia hoitajatätejä syöttämässä ja auttamassa.

    En yhtään vastustaisi, että aamulla olisi vielä pahemmat työmatkaruuhkat sen takia, että siellä jonoissa olisi enemmänkin kuin me 72% työikäisistä ja kykyisistä. Sekin on paremmin kuin neljän vuoden takainen 68%. Mutta saa toki olla suurempikin luku. Mut jos ei ole, niin mennään nykyisellä.
     
    Catiska tykkää tästä.
  19. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Eiköhän se suurimmalla osalla meistä ole "verokortin vero-%" + 8,25%-yks. Kaiken kukkuraksi, eihän tässä maassa tartte ihmeellisiä tuloja olla, kun vero-% + sos.dem.kulut vie yli 40% palkasta.

    Sitten alkaa päälle ropista välillisiä ja kulutusveroja.

    -JJ-
     
  20. karra

    karra Double Gearhead

    nurkkajussi, jariha, pulttirengas ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!