LVM:n esitys: yli 40-vuotiaille ajoneuvoille katsastusvapaus

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja rocketman, 23.1.2019.

 1. darpen

  darpen Gearhead

  No toihan tulee just siitä epäilystä että onko kaikki kunnossa.
  Rekkarin skannaamalla saadaan verot ja muut maksut selville, mutta kuskin ja ajoneuvon rakenteellinen kunto selviää vasta kun tutkitaan tarkemmin.
  Siinä mielessä oot kyllä oikeessa että onhan tollasessa tilanteessa haaskattu aikaa.
   
 2. elkamiina

  elkamiina 3rd gear

  Mielenkiinnolla odotan mitä tuo katsastusvapaus tarkoittaa käytännössä juu. Mulla on kyllä se oma mielipide, että ihan sama, onko katsastettava vai ei jos auto on kunnossa. Ei mulla ole ikinä konttorilla autoa huvin vuoksi esimerkiksi jätetty leimaamatta, kyllä siihen on aina syy ollut.

  Kyllähän tuo valitettavasti poikii sitten niitäkin liikenteeseen, joita ei voisi enään leimalle viedäkkään. Mutta niitä on siellä nytkin vaikka katsastuspakot on voimassa.

  Tuo nykyinen Lincolni mikä mulla on työnalla, oli leimattu tämän vuoden huhtikuussa. Ihmettelen nyt kyllä, että miten helvetissä? Kyllä siellä semmoisia kötöstyksiä on vastaan tullut, että ei leimaa kyllä olisi pitänyt hellitä.
  Mm. Töötin johdot oli katkaistu keskiön sisältä, pissapoika ei toiminut, ohjauksen rättinivel vaihteelta murusina ja korjattu eristysteipillä??!!, takajarrupalat repsikan puolelta pellillä ja jarrulevy paskana, ajovalojen suuntaus miten sattui, ovien laseissa kalvot, lasinpyyhkijät pysähtelee ja toimii miten sattuu, vilkut ja jarruvalot sekaisin kun vilkkukatkaisinhässäkkä ihan loppupaskana, rekisterikilvenvalot pimeänä, vasen sivumarkkeri pimeä, vaihteistoöljynjäähdyttimen putki vuoti ihan reilusti, kun siinä oli reikä, oikean puoleinen etuiskari oli ihan tyhjä öljystä, tässä ne mitä nyt juuri tuli mieleen. Leiman jälkeen oli ajettu parisataa mailia kun ostin tuon. Että hatunnosto sillekin inssille joka tuon on kehdannut päästää läpi....
   
  Muokattu: 11.12.2019
  Jussi289 tykkää tästä.
 3. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Pissapoika jos ei toimi ollenkaan, on pelkästään yksinäänkin jo hylky, nykyään...
   
  Stang_81 ja elkamiina tykkäävät tästä.
 4. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear  itelleni ei vaikuta vapautuuko. Samanlailla. Ajan vanhoilla romuila ne ajot.
   
 5. 1purehell

  1purehell Gearhead

 6. Siis kävikö Kuituselle todella noin? No karma sentään toimii. Oli se niin hurja ukko lausunnoissaan ja tekemättä jättämisissään että...
   
  mikaa7146, sdfsd ja 1purehell tykkäävät tästä.
 7. MudMax

  MudMax Gearhead

  Ja veneen nimihän oli tietenkin Tillfällig (tilapäinen).
  Sivuilla 4-6 muistokirjoitus: http://www.merenkavijat.fi/uploads/5/3/0/0/53001077/vk16.44_67.pdf
   
  1purehell tykkää tästä.
 8. deeäxä

  deeäxä Gearhead

  Itse henk.koht. kävisin jatkossakin mielelläni kerran vuodessa konttorilla, jos sillä pysyisi hengenvaaralliset kötöstykset pois teiltä.
  Pidän autoni mielelläni tieliikenne kelpoisessa kunnossa. Pitäähän se auton turvallisena itselle(ja muille).

  Tiedän harrastajia, jotka eivät laita edes jarruja kuntoon niin kauan kuin yksikin nurkka vähän hidastaa tms... Nyt leiman puute sentään edes hiukan antaa pelotetta lähteä tienpäälle sellaisella.

  Arveluttaa myöskin tienpäällä poliisin toimesta suoritetut arviot katsastuksen tarpeesta.
  "hmm, kyllä minusta kuulostaa siltä että tässä on liian kovat äänet. Otetaan kilvet ja käyt ensitilassa katsastuksessa."
  Poliisien ammattitaito ei ehkä riitä arvioimaan näitä asioita tarpeeksi...
   
  Jussi289, mikaa7146, Gary Grand ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. tammercity

  tammercity Gearhead

  Poliisin toimista ja turhista vittuiluista tien päällä saa ja pitää laittaa asiat menemään eteenpäin.
  Poliisi ei ole Jumala, vaikka sitä kovasti yrittääkin olla.

  https://www.poliisi.fi/rikokset/sahkoinen_rikosilmoitus

  https://www.poliisi.fi/asiakaspalvelu/poliisin_toiminnasta_kanteleminen
   
 10. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Täytyy sanoa, että suuri muutos on poliisin "asiakaspalvelussa" tullut 30 vuodessa. Siis parempaan suuntaan. Ei minulla ole varsinaista kyykytys meininkiä ollut viimeisen 20 vuoden aikana ollenkaan. Joo olen sakkoja saanut, mutta niissä tilanteissa on siihen ollut aihettakin... :odroll: Jos poliisisedällä tuntuu olevan uho päällä, niin siitä pääsee helpoiten eroon kun ei provosoidu siitä ollenkaan, koska sitähän se "uhmaikäpoliisi" asiakkaaltaan odottaa/toivoo. Kannattaa olla vaan kohtelias ja hymyillä, niin poliisiltakin loppuu kiinnostus. Tuttu tekniikka kaikille niille, jotka ovat joutunut hoitamaan uhmaikäistä pikkulasta. Onneksi mielestäni tällainen käytös poliisilta on nykyään hyvin harvinaista. Enkä ole huolissani tievarsitarkastusten oikeudenmukaisuudesta. Jos auto on kunnossa, niin ei siitä turhaa katsastusasema reissua nykyään tule. 80-luvulla tämä asia oli kovin toisin.
  Mutta jos epäilet, että poliisi on tehnyt virkavirheen, niin ilman muuta kannattaa laittaa "asiakaspalvelusta" reklamaatio eteenpäin.
   
  f34 tykkää tästä.
 11. esmi

  esmi Gearhead

  Ei ole nykyään paljon virkavalta häirinnyt, korkeintaan puhallattanut kuskin ja siihen on tottunut kun baareja tulee kierrettyä, tosin ei ole pitkään aikaan sitäkään tehneet kun aina ollut kuskeilla nollat, eivätkä ne pariin vuoteen mitä oli suorat putket, sanoneet edes äänistä mitään!
   
  miguelo tykkää tästä.
 12. Seejii

  Seejii 3rd gear

  Eipä kuulosta harrastajalta. Kokeile vaikka poistaa ehjien jarrujen suhteen vastakkaisesta kulmasta rengas vapaa valintaisella välineellä.
  Eiköhän roju jää siihen kunnes romu-ukko käy sen hakemassa.
   
  deeäxä tykkää tästä.
 13. leemu

  leemu 3rd gear

  Poke, Pertti K, Mokaman ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 14. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Kyllähän tuokin ihan hyvä parannus on nykysysteemiin.

  Tämä:
  Myöskään O2-luokan perävaunujen määräaikaiskatsastuksesta ei luovuta, vaikka tämä vaihtoehto oli esillä ensimmäisellä lausuntokierroksella olleessa ehdotuksessa. O2-luokan perävaunut on edelleen katsastettava kahden vuoden välein.

  On minusta järjen riemuvoitto. Kyllä tuppaa perävaunut olemaan ihan hirveässä kunnossa, kun niitä tuolla tien päällä kattelee. ..tai lainaa vieraampaa kärryä.
   
  SS66, Poke, Sounderi ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Ihan hyvä näin. Täys katsastamattomuus olis kyllä mennyt joiltain henkilöiltä överiksi.
   
  Turnn, Mokaman, Jussi289 ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 16. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Jep, just kävin trailerin aamulla katsastamassa ja ei mulla mitenkään olis ilman katsastusta ollut tiedossa että oikea takajarru ei jarruta ollenkaan, säätöä ja iltapäivällä uudestaan jälkitarkastukseen, nyt on ajo(eikun veto-)aikaa kaksi vuotta taas (traileri muuten myytävänä, kun pitäis päivittää flad-bediin, myynti-ilmo löytyy ainakin FB:ssä)...
   
  malvasto, Gary Grand ja wilburi tykkäävät tästä.
 17. MJF

  MJF Gearhead

  Ei mua ole haitannut katsastuksessa käydä. Viimeksi Valianttia käyttäessä löydettiin väljä alapallo. Ilman katsastusta en varmasti olisi uskonut, muutaman vuoden vanha Moogilainen nivel... Katsastusta enemmän haittaa käyttömaksut, melkein 600 euroa tuosta farmaristakin :(
   
  jariha, belair54 ja malvasto tykkäävät tästä.
 18. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Täähän se ois. Katsastan omat romut riemusta kiljuen vaikka kolme kertaa vuodessa jos käyttöverot poistetaan.:rotfl:
   
  esmi, 1purehell, Camino'79 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 19. jenkkijussi

  jenkkijussi Gearhead

  Eipä tuo kerran vuodessa katsastus ole vielä päässyt rasittamaan.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 20. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Pidän erittäin epätodennäköisenä sitä, että >40 vuotiailta autoilta kiellettäisiin vapaaehtoinen katsastuksessa käynti vaikka useamman kerran vuodessa. Leimoja ei välttämättä saa, mutta kahvia kuitenkin. Itse olen käynyt konttorilla niin monta kertaa, ettei tule ikävä, vaikkei tarvitsisi enää käydä lainkaan.
   

Kerro tästä muillekin!