LVM:n esitys: yli 40-vuotiaille ajoneuvoille katsastusvapaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja rocketman, 23.1.2019.

  1. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    40 vuotiaassa purkissako ei ole?
     
  2. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Toki saabimiestä pitää ymmärtää, välttyy vuosittaiselta kässärin kanssa tappelulta, ja hitsaus-savotalta.. :poff: :poff:
     
    jariha ja sdfsd tykkäävät tästä.
  3. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Joo, ajokielto-tarra tuulilasiin kun käppäri ei toiminut. Ja automaattivaihteinen auto kyseessä missä joku pyörä kuitenkin vähän haraa vastaan P:llä ja ajaa sen käppärin virkaa.
     
    sdfsd tykkää tästä.
  4. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Estääks sua jokin polkaisemasta sitä jarrua itse, vaikka tänään, niinkun tuolla jo joku ohjeistikin.


    Ja nyt alkaa se mutkumutku eiku mutku jne.
     
    Muokattu: 23.1.2019
    sdfsd ja Lasse73 tykkäävät tästä.
  5. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Kyllä ite olen tämän asian puolesta vaikken kielläkään etteikö itelläkin mielessä olisi käynyt nuo pelot ja uhkakuvatkin mitä täällä on heti maalailtu :poff:

    Mutta kyllähän tuo ehdotus perustuu faktoihin, ei tällaista ihan perstuntumalla ehoteltas täällä Suomessa kun kyse helpotuksista.

    Kyllä itse ainakin uskon kykyjeni riittävän pitämään vanhat ajoneuvoni ajokelpoisina ja turvallisina siinä määrin kun tuollainen "turvallinen" voi olla :rotfl: Toisekseen nuo omat silmäterät nyt muutenkin menee aina ilman huomautuksia leimalle että eiköhän sekin kerro jotakin.

    En silti lähe arvostelemaan ketään joka huoltakin asiasta potee, uskoisin kuitenkin että tavalla tai toisella ne vaarallisimmat viritykset saadaan kyllä tienpäältä kiinni, ja noiden osuus nyt varmasti on melko olematon isossa kuvassa ja kuinka moni niistäkään vähistä kuitenkaan liikennevahinkoa aiheuttaa.
     
  6. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Muistakaa sekin, ettei moottoripyöriä ole koskaan katsasteltu (poislukien rekisteröinti, muutokset). Silti homma toimii. Ja toimii siksi, että ne ovat keskimääräistä enemmän harrasteita, joista pidetään (parempaa) huolta. Nelikymppiset autot ovat keskimäärin harrasteita myös. Penninvenyttäjän käyttisoptimi on ihan muu ajokkiryhmä.
     
    rb tykkää tästä.
  7. mcmies

    mcmies Gearhead

    Tämmöinen ehdotus perustuu periaatteessa yksinkertaiseen hyöty/kustannustarkasteluun. Jos hyötyjen ja kustannusten suhde on yli 1, katsastus kannattaa säätää pakolliseksi. Jos taas alle 1, katsastusta ei kannata säätää pakolliseksi.

    Prätkien osalta tätä taistelua käytiin muutama vuosi sitten väkevästi. Silloin kuultiin paljolti samanlaisia argumentteja kuin tässäkin ketjussa: koska naapurin Reiskalla on huonokuntoinen prätkä, kaikki prätkät ovat ihan hirveitä laitteita ja tulee vähintään heinäsirkat, vedenpaisumus ja ikirouta ellei niitä katsasteta.

    Kun asiaa sitten perusteellisesti tutkittiin, voitiin havaita, että tekninen vika ei ole syypää prätkäkolareihin käytännössä koskaan. Arvioimalla katsastuksen hyödyt optimistisesti (kyllä, näissä tarkasteluissa ihmishengellä on hinta) ja haitat pessimistisesti hyöty/kustannustarkastelun lopputulos oli Suomen osalta 0,06. Oltiin aika kaukana siitä, että katsastus olisi kannattanut säätää pakolliseksi.

    Raudankovasta faktasta huolimatta EU:ssa meinasi tulla kuokkaan. Kukkahattuilu on paha vastustaja järjenkäytölle.
     
    heh heh©, Powerstroke, sdfsd ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  8. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Tää se vasta surkia argumentti on. Prätkien kohalla se homma toimii nimenomaan siks et siinä on oma hengenlähtö enempi ku lähellä jos lähet viallisella vehkeellä. Olen moottoripyöräillyt, muillakin kun "paappapyörillä". Luotan moottoripyöräilijöihin 100x enempi siinä että pitävät vehkeistänsä tiptop-huolen kuin autoilijoihin, myös niihin vanhemmilla ajaviin.
     
    Karpov tykkää tästä.
  9. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Samaa myös gm tuotteissa, ottaa liian epätasasesti. Ei liikennekelpoinen. Ei johdu rakenteesta, joku vika siellä on. Olen katsastanu näitä sata vuotta, mene poikuli korjaamaan autosi.

    Runkonumero puuttuu, ei tieliikennekelpoinen. En osaa lukea numeroa tuulilasin alla olevasta kilvestä. Mene stanssaamaan numero. Hirmuinen turvallisuusriski.
     
  10. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Olen ostanut 2 moottoripyörää, niistä kahdessa on ollu hengenvaarallisia vikoja. Olivat "entisöityjä"......

    Korjasin viat vaikka ei ole katsastusta.

    Olen ostanut myös autoja joissa on ollut hengenvaarallisia vikoja, korjasin ne vaikka autot olivat juuri leimattuja.
     
  11. valtsu67

    valtsu67 Gearhead

    Yksi hyöty uudistuksessa voisi olla kaluston lisääntyminen cruisinki-illoissa.
    Kynnys madaltuu ottaa harvemmin käytössä ollut auto tallin nurkasta ajoon viikonlopuksi.
     
  12. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Vaatii inssin paperit+ trafin valtuutuksen selvitä noin vaikeesta hommasta.
     
    Powerstroke tykkää tästä.
  13. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Se nyt on huomattu että he jotka ovat kanssasi eri mieltä ovat väärässä... :rolleyes:
     
    Inlinee tykkää tästä.
  14. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ei ole jos niillä on esittää jotain fiksua. Onko sulla esittää muuta kuin kukkahattua?

    Edellisiin kokemuksiin nojaten ei mutta josko tällä kertaa...?
     
  15. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Mun muistaakseni sinäkin kannatit vielä joku aika sitten vanhojen autojen päästömittauksia ja niistä jaeltuja ajokieltoja?
     
  16. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Kukkahattu-kortti paras kortti :rotfl::rotfl: …. Natsikortti???..... :odeek: :odeek: :odeek: :odeek:
     
  17. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Kukkahattuun tuo perustuu tai johonkin uskontoon holhouksen ylivertasuudesta. Mihinkään todelliseen se ei perustu.

    Tää meidän rusetti viime keskustelussa tuomitsi jyrkästi tollaset kylmät kalkyylit.
     
  18. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Aika väsynyt läppä toi kukkahattu... Sun kanssa keskustelu on koko lailla hedelmätöntä kun et kerta kaikkiaan suostu kuuntelemaan muiden mielipiteitä, joskin viihdyttävää se on kyllä. Ehkäpä elämänkokemuksen myötä säkin joskus käsität että et ole aina oikeassa :poff: Sanotaanko näin että jos tolla asenteella on ollut liikkeellä katsastuskonttorilla niin en ihmettele että insinööri on laittanut lappuun korjauskehotuksen sijaan jälkitarkastuksen...
     
  19. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Jos nyt palataan alkuperäiseen aiheeseen, eipä mulle ole suuri ongelma jos noita harrastekamppeita ei tartte jatkossa käyttää katsastuksessa, joskaan ei se ole suuri ongelma käydäkään... Kunnossa nuo vessat on pyritty pitämään muutenkin kun leimamiestä varten. Pahoin vain pelkään että meidän pään menoksi keksitään katsastuksen sijaan jotain paljon ikävämpää ja kalliimpaa...
     
  20. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    No jos jarrut sattuis hajomaan? Jarrutatko p:llä?
     
    Karpov tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!