LVM:n esitys: yli 40-vuotiaille ajoneuvoille katsastusvapaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja rocketman, 23.1.2019.

 1. talonmiehen vapaapäivä

  talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

  Varmaan tää some ja känny-/kojelautakamerat rauhoittaa pahimpia ylilyöntejä. Kytätkin tietää että ei ole enää välttämättä vaan poliisin sana tavan tallaajan sanaa vastaan, jos noita lähetään selvittelemään jälkeenpäin.
   
 2. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  Niinhän sitä luulisi, että järkeä olisi mutta kun sitä ei aina ole kaikilla tarjolla riittävästi.
  Kuulin tapauksesta, jossa lehtijousien etu- ja takapään pultit oli kuulemma korvattu 4.6-vahvuisella (?) kierretangolla.

  Epäsopivat tai pieleen kiristetyt jarruliitokset oli tiivistelty kemiallisella metallilla (?) tai jollain muulla patentilla. Kardaanin ristikon sokka hukassa ja tilalle tekaistu jostain aluslevystä "sokka" ja leivottu uraansa. Vanhat ja jo ohueksi venähtäneet U-pultit kierrätty vielä kerran taka-akselin kiinnittämiseksi. Ei sentään taivutettu kierretangosta U-pultteja venäläiseen tyyliin.

  Auton alla olleet siirtorenkaat päätyivät ajoon asti. Muuten hyvä joo, mutta sopivien holkkimuttereiden puuteessa renkaat olivat kiinni noin 3-4 kierroksella tavallisilla kartiomuttereilla.

  Takajarruille menevä jarrulinja oli tulpattu ilmeisimmin tilapäisen kuminpolttotarkoituksen vuoksi. Etuistuimet kiinni parilla pultilla ja sormikireydessä. Siirtolapuilla liikenteessä kyseinen auto.

  Monenlaista seppää "korjaa" näitä vanhoja vehkeitä ja joskus omistaja saattaa vaihtua monta kertaa ennen auton päätymistä liikenteeseen. Jos katsastusmies tai uusi omistaja ei ole tarkkana, saattaa joku kuubalainen tilapäisratkaisu päättyä liikenteeseen asti.

  IS
   
  Inlinee, miguelo, Jussi289 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Kuinkas tuollainen on liikenteeseen päässyt vaikka joka vuosi on katsastus ollut... jaa puuhakilvillä, mites se tulee nyt sitten muuttumaan... no ei mitenkään. Purkkavirityksiä tiellä edelleen.

  Oikein hävettää kun toivoin katsastusvapautta. hyihyi, shame on me.
   
  Pikuppeilija tykkää tästä.
 4. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear  näitä on paljon. Ja jopa korjaamoilla laitetaan o_O

  Ja aivan varmasti jos ei ois katsastusta niin olisi paljon enemmän liikenteessä.

  Ihan sillä ku selata nettiautoa ja katot viat mitä on.........aina rapistuneet eivätkä saa laitettua ni ei oo leimaa. Jos ei tarttis leimata.......... nämä olis ajopelejä :D:p
   
  Inlinee ja Imusihti tykkäävät tästä.
 5. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Minua helpottas hirveesti ku tarttis leipoa kaikkia kasaan. Eikä kaikkia jarruja tartte.

  ja olis itse asiassa hauskoja autoja liikenteessä jos poistuis kokonaan katsastus laki. Ei tartteis mitään autoja katsastaa. Olis kunnon redneck meininkiä.

  mut rehellisesti. Itseäni varten ja muita kanssa autoilijoita ajatellen. Ihan hyvä et on. Karkais muuten mopo käsistä :D
   
  deeäxä, Imusihti ja dart -66 tykkäävät tästä.
 6. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  Asiassa on hyvät ja huonot puolensa.

  Voitaisiinhan rattijuopumuskin poistaa rangaistavien tekojen listalta eikä kaikki silti humalassa ajelisi. Laeilla ja asetuksilla ohjataan toimintaa kun osalla ihmisistä on tapana mennä sieltä missä aita on jo nurin....

  IS
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 7. Pikuppeilija

  Pikuppeilija 1st gear

  Hitsi en oo nähny yhtään yli 40v autoa liikenteessä varmaan yli neljään kuukauteen. Ja sitten jos katsastus pakko olis poistunu niin yhtäkkiä olis ollu tiet pullollaan näitä autovanhuksia purukumilla ja rautalangalla parsittuna?
  Saanen epäillä....

  Anteeksi offtopikki, mutta tulee vääjäämättä mieleen neloskalja kohu, kun meitä peloteltiin massiivisilla määrillä maksakirroosi tapauksia erilaisten specialistien toimesta, jos vapautetaan neloskalja myynti. Siitä asti saanu pelätä.
   
  Muokattu: 26.12.2019
  f34, Gary Grand, jarkko359 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  Niin, voisihan sitä ajatella vaikka niin että sitä nelosolutta voisi myydä kaikille rajoitusten kokonaan poistuessa kun kukaan ei kuollut. Lopetetaan vain papereiden kysely ostohetkellä. Koko katsastusjärjestelmäkö on nyt yhtä äkkiä vain rahan keräämistä?
  Siinäkö ei ole yhtään kuluttajansuojaa mukana kontrollin ohessa?

  Eiköhän ne ajokuntoiset mutta epäkuntoiset autotkin sieltä tallin perukoilta ja navetan vintiltä ilmaannu ajoon enemmässä määrin kun ei tarvitsisi katsastaa. Siksihän ne on sinne vietykin kun eivät menisi leimasta läpi, eikö?

  Mitä näitä katsastamaan, ei se leima tee autuaaksi sen kun ajaa vaan. Eihän se leimattomuus estä ajamasta nytkään millään tavalla. Myös varastettu auto on paljon käyttökelpoisempi kun ei kukaan valvo eikä välitä. Toiset kilvet vain kiinni pöllittyyn autoon ja menoksi vaan...

  IS
   
  deeäxä, Jussi289 ja Inlinee tykkäävät tästä.
 9. karra

  karra Double Gearhead

  Lisää ajatusleikkejä tuon neloskaljaesimerkin innoittamana. Mitäs jos sais ajaa kännissä kunhan ei aiheuta ongelmia kuten USAssa ja jossain muualla. Jos töpeksit niin saat sakot ja sanktiot taikka kolarissa lisäksi korvaat vahingot.

  Tai jos esim talvella sais ajaa kesärenkailla jos et vaan aiheuta ongelmia itsellesi tai muille, kuten Saksassa. Ai niin sehän tulee jo ensi talveksi...

  Otsikon aiheeseen en osaa oikein sanoa juuta enkä jaata kun me ollaan holhottavaa kansaa...
   
 10. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Jotenkin tuntui, että enemmistö täällä pelkäsi tilanteen ryöstäytyvän käsistä, jos ei tarvitse katsastaa. Ja koska enemmistö määrää demokratiassa, tämä on nyt mennyt ihan oikein maaliin.
   
  dart -66, simeoni, Pikuppeilija ja 1 muu tykkäävät tästä.
 11. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Kyllä. Eräällä oikeasti osaavalla korjaamolla alkoi käydä ilmi, että siellä on tehty aivan uskomattomia purkkavirityksiä, jotka tuli ilmi kun asiakkaiden autot särkyivät "korjauksen" jälkeen tienvarteen tai katsastus hylättiin samasta syystä. Miten hyvämaineinen korjaamo lähti tälle tielle? No... Sattuivat palkkaamaan erään Abdullahin, jolla oikeasti pysyi työkalut kädessä, mutta tämä toi tullessaan korjaamolle myös tuulahduksen itämaan tietäjien korjauskulttuurista. Tämä Abdullah halusi palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin ja asiakas on silloin tyytyväinen kun korjaamon lasku on mahdollisimman pieni. Tällaisiin tuloksiin päästään vaikkapa siten, että väljistynyt alapallonivelen pesä hakataan lekalla muotopuoleksi, niin siinä ei ole enää väljää. Ainakaan seuraavan 10 km aikana. Uutta palloa ei voi laittaa, koska se maksaisi lisää ja tästä asiakas ei tykkäisi. Tätä logiikkaa Abdullah käytti siihen saakka kunnes sai potkut.
   
  deeäxä, wilburi, miguelo ja 1 muu tykkäävät tästä.
 12. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear


  Kyllä meidän korjaamolla tehdään myös........ itse kun kieltäydyn. Niin kyllä lahkokaveri tekee niitä. Ja asiakkaat mielissään. Ku halvemmalla pääsee. Vaikka ei ihan turvallinen oliskaan.
  Minua monesti käsketty tehdä. Siitä käyty monet keskustelut kovaäänisesti. En viitti muille tehdä.

  omille teen mitä teen. Mut myydessäni olen korjaillut viritykset pois. En kuitenkaan viitti muille tehdä riskiä ajaa.
   
  Lerssinen ja wilburi tykkäävät tästä.
 13. jarkko359

  jarkko359 2nd gear

  SE ON JUURI NOIN !!!!
   
 14. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Nyt enemmistö on pettynyt päätökseen.
   
 15. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  No ei ole. Ihan huutamattakin voi sen sanoa.
  Kyllä tässä on jo perustelut esitetty. Ja ikävä kyllä, niissä on pointtia.
   
 16. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Paskat.

  Tää on taas oikeisto-vasemmisto vääntöä ja ihan turhaa. Toinen haluaa elää vapaana, vaikka pitäisi olla pistooli aina mukana. Toinen haluaa elää sääntöjen alla vaikka kuinka ahdistaisi ja elämä loppuisi ankeuteen.

  Ihan samaa vääntöä muuallakin, eikä se vääntämällä muuksi muutu.

  Vaan siitä lienee ihan dataa, että katsastus tai autojen vikojen määrä EI vaikuta onnettomuuksiin. Sitä on vaan vaikea vasemmiston niellä.

  Nyt tuskin saa jännätä, että miten traficom aikoo kouluttaa uuden ajan katsastusinssit käyttämään 1o0 vuotta vanhoja autoja. No ei mitenkään, nehän on simppeleitä laitteita.... rikkoa.

  Uusia autoja ei käyttämällä oikein saa rikki, mutta vanhan saa helpostikin. Jos omistaja ei saa itse ajaa sitä T-fordia katsastuksessa, niin on pakko toimia kouluttajana ja lapsenlikkana koko katsastuksen ajan että auto säilyy ehjänä. Oikeusturvaahan näissä ei asiakkaalla ole. Mutta missä on sovittu että omistajan pitää kouluttaa inssi kyseiseen malliin?

  Pitkät ja pyyhkijät jalkanapilla, puhallin viiksessä, pyyhkijävipu katkeaa jos siitä vetää kun pesuri on muualla, laturi palaa jos virrat kääntää pois kun sammutin on mekaaninen. Startti löytyy vivusta penkin välistä ja kun tarpeeksi vanhaan mennään, sytkän säätö ratista ynnä vaihteet ja kytkin samasta polkimesta ja kaasu on käsikaasu.

  Ihan oikeesti, mitä järkee viedä näitä ihmiselle joka on koulutettu pelkästään 2000 luvun autoihin. Joku vellihousu taas pesi kätensä, kun "muuten pitää kantaa vastuu".

  Kertokaa yksikin tapaus jossa virkamies on oikeesti joutunut jostain vastuuseen. Ei edes arkkitehdi joudu vastuuseen vaikka talo olisi täys susi. Omistaja vastaa AINA.
   
  J.J., billy the kid, Wade- ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 17. spinout

  spinout Gearhead

  Aivan oikein, sämpy, jokin yläraja olisi pitänyt saada katsastusvapaudelle. Ei mitään järkeä viedä esim. ennen sotia valmistettua autoa määräaikaiskatsastukseen jonkun nöösin ihmeteltäväksi. Ehkä 50-v raja olisi mennyt paremmin läpi 40 sijaan. Sama kuin Ruotsissa. Siellä ei ole menty ojasta allikkoon, vaan homma klaaraa.
   
  Gary Grand, kuutio ja f34 tykkäävät tästä.
 18. markoyt

  markoyt 3rd gear

  Erittäin hyvin kiteytyy asia...juuri näin.
   
 19. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  No saatiinha me tänne kommari-porvari vastakkainasettelukin tuotua, hyvä pojjaat.
   
  Gary Grand, Rautamäki ja Slant Sickness tykkäävät tästä.
 20. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Kumpikohan puoli katsastusta halusi ja vastustiko toinen äärilaita yhtä vahvasti juuri samasta syystä?
   
  Inlinee tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!