M-renkaat päittäsvälys wiseco / total seal

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja valiant65, 25.1.2015.

 1. valiant65

  valiant65 Gearhead

  Törmäsinpäs taas ah niin ihanan ristiriitaiseen tilanteeseen että neuvoja kaivataan.

  Eli prokkis on männänrenkaiden viilaus, kone LQ4 4.030" porauksella, männät Wiseco K396 (vanha setti missä ei tullu wisecon omia gfx -renkaita)ja renkaat Total Seal Classic AP:t (EI siis gaplessit) ylin teräs ja alempi napier. Tulee ihan basic bensaturboon (tavoite noin 1000hp) eli olettaisin oikean välyksen löytyvän "blown gas" sarakkeesta.

  Probleemos tuli kun olin ensin mieltänyt wisecon ohjeiden mukaan välyksiksi ylimmäiseen 0.026" ja kakkoseen 0.028".
  Total Seal taas antaa vastaavasti 0.022" ja 0.014". Eli ero on varsinkin kakkosen kohdalla iso. Onneks huomasin tän ristiriidan ENNEN viilausta...

  Mitäs mieltä asiantuntijat on millä mennään? Ite menisin tolla väljemmällä mieluummin, mutta tarviiks noi Napierit tiukemman välyksen?
   
 2. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Oliko tosiaan tollaset ohjeet, voisko kyseessä olla painovirhe siten että totalin välykset pitäiskin olla .022"/.024". En laittais noin tiukkaa kuin .014".
   
 3. valiant65

  valiant65 Gearhead

  Joo kyllä sitä tuli ihmeteltyä tovi, mutta niin niissä rengaspaketin ohjeissa oli että blown gas application: top ring 0.0055" x bore / 2nd ring 0.0035" x bore.
  Meinaan kyllä näillä näkymin viilailla ne mieluummin wisecon mittoihin.
   
 4. mopster

  mopster Gearhead

  Mä en jätä koskaan kakkosen välystä pienemmäks kun ylemmän. Teorian mukaan renkaat voi käydä hakkaamaan/lepattamaan jos kakkosen välys on pienempi. Muutenkin mielummin noi isommat välykset.

  Kyselin kerran Total Sealilta välyksiä noille samoille renkaille ahdettuun mottiin, ja kyl sieltä suositeltiin isompia kun mitä paketin ohjeissa oli, ja samaa molemmille renkaille.
   
 5. valiant65

  valiant65 Gearhead

  Kiitos ukoille uskonvahvistuksesta !
   
 6. kime2

  kime2 Gearhead

  Oletko kasannut koneita esim.KB:n hypereillä joissa alemman renkaan katkosraoksi suositellaan liki normia ja ylempään aika tavalla suurempaa ja siihen on moni laittanut vielä ite varmuuslisää ja sen puolesta on hyvin toiminut.
   
 7. mopster

  mopster Gearhead

  No joo siis ei noi "rengasvärinät" oo mietojen mottien ongelma vaan tehokkaiden / paljon kiertävien. Eiköhän noita hypermäntä motteja voi kasailla pienemmillä kakkosrenkaan välyksillä.
   
 8. josu

  josu Gearhead

  Kyllähän se on iät ja ajat menny 0,10mm tuumaa kohden männän halkaisia.tuota ohjetta kun npäoudattaa niin on ok eli 4"mäntään 0.40mm päittäisväljys jne
   
 9. mopster

  mopster Gearhead

  Kyl se vaihtelee käyttötarkotuksen mukaan. Tässäkin oli kyseessä ahdettu 1000hv motti ja semmoseen tulee vähän erilaiset välykset.
   
 10. josu

  josu Gearhead

  Ööö eipä se männänrengas tiiä onko sulla 100 vai 200hv litratilavuus taikka enemmän.no saatan olla väärässäkin. Jos 4" mäntään laitat 0.40mm väljyksen niin takuulla toimii.tuplaväljys hylkyyn.ja tuokin väljys isonee pikkasen kun oot sisäänajon tehnyt männännkaiden haettua paikkansa.mitäoon mittaillut niin 3-5 satkuu suurenee mitä oot sinne alunperin laittanut.
   
 11. C-barge

  C-barge Gearhead

  Kyl se vaan niin on et lämmön takia siellä on sitä katkovälystä, siks esimerkiks noissa hypereunukeissa on isompi välys kun siirtävät lämpöä renkaasta kehnommin. Ja sama sitte ahdetussa tai muuten extremekäytössä. Liika suuri välys on huomattavasti parempi asia kuin yhtään liian pieni.
   
 12. josu

  josu Gearhead

  totta töriset tuosta lämmöstä ja välyksestä turbokäyttöön pikkasen isommat väljykset luokkaa 0,05mm-0,10mm, se että motti huohottaa pikksen enemmän on parempi kuin kiinnileikkaamisen riski perseessä
   

Kerro tästä muillekin!