Maakaasut vanhaan autoon!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Karva, 30.4.2006.

 1. Kauppalehdessä on myös juttu traktorin dieselmuunnoksesta:

  OULU
  Koulutuskuntayhtymä OSAO:n Haukiputaan yksikössä kuvataan opetusvideota, miten dieselkäyttöinen traktori muutetaan muunnossarjan avulla biokaasutraktoriksi.
  ”Video ja siihen liittyvä materiaali julkaistaan netissä, ja se tulee vapaaseen käyttöön. Sen toivotaan rohkaisevan maatalousyrittäjiä biokaasun käyttäjiksi”, sanoo Koulutuskuntayhtymä OSAO:n vs. koulutuspäällikkö Sauli Turpeinen.
  Yhä useampi maatalousyrittäjä pohtii biokaasuun siirtymistä polttonesteiden jatkuvan kallistumisen vuoksi. Traktorin ja työkoneiden dieselpolttoaine on jo merkittävä kustannustekijä tiloilla. Lisäksi biokaasu säästää luontoa.
  ”Suomessa on hieman yli 50 maatilaa, jotka tuottavat karjanlannasta, heinästä ja oljista biokaasua. Lisäksi monen tilan läheisyydessä on jo biokaasun tankkausmahdollisuus”, kertoo BioKaMa-projektia vetävä Ritva Imppola Oulun Ammattikorkeakoulusta.
  Hankkeen tarkoituksena on edistää biokaasun tuotantoa ja käyttöä Pohjois-Pohjanmaalla, joka tunnetaan myös maito-Suomena.
  EU-hankkeessa ovat mukana myös OSAO sekä Centria-ammattikorkeakoulu Ylivieskasta.


  [​IMG]
  Säiliöt. OSAO:n opettaja Janne Soutukorva kiipeää traktorin katolle, jonne tulee kaksi yhteensä sadan kilon painoista kaasusäiliötä. Niiden tilavuus on 105 litraa.KUVA: KAI TIRKKONEN

  [​IMG]
  Dieselistä biokaasulle. Kuvassa Puolassa valmistetut teräksiset katolle asennettavat kaasusäiliöt.KUVA: KAI TIRKKONEN
   
  Gary Grand ja Kustom STW tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!