Maalataanpa telalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Lerssinen, 17.2.2008.

  1. Tarmo

    Tarmo Gearhead

    Yhden kerran olen telaillut, ja aika työlästähän se on, jos haluaa hyvän pinnan... tosin samalla vaivalla sai kyllä aikaan välttävänkin.

    [​IMG] :lol:

    Vähän kuun treenaa ja löytää sopivan maalin ja sekoitussuhteet, niin varmasti saa hyvänkin pinnan aikaiseksi... aikaahan se tosin vie aikalailla.
     
  2. Anti-Midas

    Anti-Midas Gearhead

    tela

    toi vihree konpelti on kaiketi pikkarista. Jotain kuvia siit on kai nähty, aina näyttää jotenkin läpikuultavalta tai laikulliselta. Siis hyvällä tapaa, joten kiinnostaa miten sait sen aikaan.
     
  3. Tarmo

    Tarmo Gearhead

    Juu, tämähän se, ei oo tosin mulla enää.
    Hankinnan jälkeen tuli hiottua pikkari pellille... ja kun pellit olivat tuonikäiseksi huomattavan terveet, niin tuli idea, että josko vetäisi semmosen värin, että kuultaisi metalli läpi... onkohan tuo nyt siis semmonen metalliväri, ehhehe.

    Tuo on hiottu epäkeskolla 120 paperilla läpi, ja tinalla tasoiteltu pahimmat paikat, siitä laikukkuus. En nyt muista sekoitusushdetta, mutta liraus automaalia lakan seassa.
     
  4. Quest

    Quest Gearhead

    Kyseessähän on vain kuitenkin 2 eri tekniikkaa levittää maalia. Kummallakin tekniikalla varmasti omat pro ukot, menetelmät ja välineet sekä käyttökohteet.
    Kerroppas monta myytä saat ruiskulla kalvon paksuudeksi vs. telalla tehty? (100€ käyttövessa maalaus<>kestävyys)
    Jos vedät ruiskulla kolme kerrosta pintaväriä omassa 3x5 autotallissa, jossa seinät täynnä osia ja työkaluja niin haluan tulla katsomaan laatua.
    Eli suomeksi, joka paikassa ei vain pysty maalaamaan ruiskulla. Ja kaikilla ei ole omaa kammiota.
    Esim paku maalattiin ruiskulla 200m2 tyhjässä hallissa jossa sisäkorkeus 5m. Ruiskuna Gti Pro ja silti siihen pöllyyn meinas silti tukehtua jos oli ilman maskia.
     
  5. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Enkä minä pidä lopputulostani ollenkaan epäonnistuneena vaikka muut pitäisi, eli jos olen ite tyytyväinen niin vitutkos minä muista :rotfl:
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Eikä tää johdu siitä ettei ruiskulla vois/osais maalata, haluan vain tutustua tähän budjettimaalausTEKNIIKKAAN nimenomaan.. Käyttökelpoinen se kyllä on kun ei showautojen kanssa olla tekemisissä :)
     
  6. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Eihän tuolla maalilla tule kuin 40myytä, mutta eihän sitä kalvopaksuutta pintaväreillä haetakkaan, vaan pohjamaaleilla. Eikä voida myöskään sanoa että telalla saa vahvemman kalvopaksuuden, vaikka siitä paksumpi jälki jääkin, tela kun jättää melko huokoisen jäljen.
    Ja tarviiko sitä olla ilman maskia maalipölyssä? Omaa järkeä saa tarpeen mukaan käyttää. Tallista voi vaikka avata ovia rakoselleen että pölyt pääsee ulos; ei sieltä niin paljon roskia tule. Ja roskat voi sit kiillottaa pois mikäli niitä tulee.
     
  7. Quest

    Quest Gearhead

    Maski oli kyllä nassussa, lähinnä tuo vertaus. Ko casessa oli "ilmatilaa" 1000m3 ja jossakin pikkutallissa voi olla reilu 30 kuutiota -> miten siellä voi saada hyvän pinnan ruiskulla?, etenkin jos oven ulkopuolella on -20c ja tallissa painovoimainen ilman vaihto.
    OK, nää on ääritapauksia ja sellaiseen minäkin voisin telausta käyttää, ilman että heti pitää "tekniikka" tyrmätä. Ja rajaavana asiana myös raha näissä budjetti/tilaongelma menetelmissä.

    Mitään todella uutta ei synny/kehity jos testeistä yli 95% ei mene pieleen, on joku viisas joskus sanonut. Jatkakaa rohkeimmat kokeiluja!
     
  8. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    No kaikilla kun ei ole edes sitä tallia...
    No on sitä pihalla tullut myös pressu-katoksessa ruiskullakin maalattua, mutta kyllä se vaan oli vaivattomampi telalla maalata ilman pressujen virittelyä ja kompuran+ ruiskun lainaan hakemista.
    Kuitenkin ruiskulla maalatessa sain "nätimmän" pinnan, mutta eihän sitä kaikkiin aina niin hirveesti kauneutta tarvitakkaan 8)
     
  9. Lpiikki

    Lpiikki 3rd gear

    Maalataanpa telalla.
    Tein päätöksen ja otan myös telan kouraan.
    Maali on jonkun topikissa kehuma body 992 ja vaahtomuovitela.
    Katotaan mitä siitä tulee...
     
  10. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    mä vedin telalla kaverin mercyryn uretaanimaali ja vaahtomuovitela ja joku liuotin, keskellä kattoo se vaahtomuovi irtos siitä pahvista ja aiheutti hiukka ohjelmaa. kuulemma ois pitäny vetää tennissukka päälle sano yks vanha jenkkiautojobbari
     
  11. Snadi

    Snadi 3rd gear

  12. max

    max Double Gearhead

    Uuno Turhapuron asuttua Helsingissä(Stadissa) 2 viikkoa,se oli enemmän Stadilainen kuin Stadilaiset itse.

    En muista oliko se käynyt kirjekurssin viulunsoittoon jo siihen aikaan.
    Kuis sulla Snadi?
     
  13. max

    max Double Gearhead

    Hyvä juttu että olet Uu... tarkoitan Snadi syntynyt ja asunut Kalliossa,mutta eiköhän kuitenkin pysytä edelleen telamaalaamisessa.

    Kiitos paljon "asiallisesta" YV viestistä.
     
  14. Lpiikki

    Lpiikki 3rd gear

    Joo tennis-sukkaa päälle ja ilmeisesti sukkahousuakin voi käyttää.Tiedä näistä mutta
    lavan sisäkulmaan koe maalaus ja sitte loput jos toimii.
    Niin ja vinkkejä tulemaan jos löytyy,kiitos!
     
  15. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    Ens viikolla pitäs laittaa tela viuhumaan ja vetää käyttölinttaan (rupee tuntumaan jo harrasteelta :lol: ) värit keula- ja peräpelteihin. Maalaussetti eli 10 vaahtomuovitelaa 3 eurolla Motonetistä, ei kannata paljo rullia pestä. Samalla varustuksella tuli maalattua kaverin rytö vuosia sitten, ja tuli parempi kuin edes yritin. :rotfl:
     
  16. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    vetelin muuten vuosi sitten elli edseliin telalla epoksit. Ihan päi helvettiä.. alkoi metkasti kuplimaan.. NOh, pensalsin pensselillä, tuli ihan siedettävä, ja jää ne sitten joskus maton alle, eipä haittaa..
     
  17. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Tosiaan joo, tuon käyttönelikkotatsunin alaosankin vetelin telalla, maalauksen hinta 42,90 € :D

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    "jokunen" roska eksyi joukkoon, kokeilin tuossa eri telaa ja tällä kertaa valinta oli väärä, nuo telat sulas suorastaan maaliin :eek: Eipä ollut sunnuntaina mistä vaihtaa niin väkisin loppuun asti vaan :rotfl:
     
  18. Mac

    Mac Gearhead

    Noniin, itsekkin olisi tarkoitus tehdä moinen operaatio. Koskaan mitään ikinä maalannut ja sopivasti kesälomaa, niin voi ottaa huvin ja urheilun kannalta, niin muutama kysymys:
    Millä maalilla kannattaa maalata?
    Mikä on hyvä tela siihen käyttöön, ettei sula?
    Entäs pohjamaali?
     
  19. transport01

    transport01 3rd gear

    Erittäin kiinnostavaa jälkeä tulee kerta toisensa jälkeen. :wink:

    Kerttaatko vielä, että mikä maali ja mistä on parhaaksi havaittu minkätyyppinen tela on parhaaksi havaittu.
     
  20. matkalaukku6

    matkalaukku6 1st gear

    Tahtoo nuo vaahtomuovitelat olla alttiita sulamaan.
    Mohair-telat ovat itsellä kestäneet (mm. wurthin rostopia, tikkurilan temacoat epoksia ja mastonin tavan purkkimaalia) Löytyy mätänetistä.
    Kannattaa vaan pöläyttää puhtaaksi irtokarvasta kun ottaa pussista pihalle.
     

Kerro tästä muillekin!