Maalauskopin ilmanpaine?!?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja delsol, 17.12.2006.

  1. delsol

    delsol 1st gear

    Nyt alkaa Lämmin puoli hallista olla loppusuoralla ja heräsi mielessä kyssäri että millais päin tälläisessä harrastemaalaus kopissa kannattais ilmanpaine tehdä. helvetinmoinen imuri ulos että tulee alipaine niin että tukka hulmuaa vai ylipaine?
    On sitä ennenkin ilman puhaltimia pärjätty mutta nyt uuteen halliin ois tarkoitus tehdä muutama asia kunnolla ettei tartte leikkiä jälkiviisasta myöhemmin.
     
  2. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Jos pölyä haluat maalipintaan, niin alipaine :) . Tai sitten lisäät suodattimet, josta korvausilma tulee.. Kotioloissa ylipaine lienee helpompi? Suodattimen saa puhaltimen imuun ja höyryt saa poistettua kiitos paineen kontroloidummasti.. putkella jostain nurkasta.. Ja se pöly pysyy paremmin poissa.. ?

    Ja jos alipainesysteemissä on imurissa avoharjainen sähkömoottori, niin jossain tilanteessa voi tulla mukavaa pauketta, jos rikaat maalihöyryt ottavat kipinää.. :poff: Tosin tuo kai on aika teoreettista?

    Mutta miten olette toteuttaneet systeemit?
     
  3. delsol

    delsol 1st gear

    Lämmin puoli on ns. neliön mallinen tila lattiapinta alaltaan 50neliötä,korkeutta 4.5m.
    yhteen seinään laitoin lattia tasoon ison imurin jossa 3-nopeus säätöä,halkaisijaltaan 200L tynnyrin luokkaa(läpivienti tehtykin sillä seinään)
    sitten toiselle seinälle aikomus laittaa 3-4 puhallinta...sellaisia auton flektin kokoisia.PVC-putki läpi seinästä ja puhaltimet kylmälle puolelle.Suodatin materiaali pitäis kehittää jostain vielä ettei kesällä öttiäiset pääse livahtaan puhaltimien välistä.
    Eli tollanen yksinkertainen viritelmä tulossa jolla harrastemaalauksissa pärjää.
    Mietin vain että eikös maalaus uuneissa ole alipaine :odroll: muistelin vaan kun kerran mentiin kattomaan maalarin lopputulosta niin oven sai kiskoa auki että avautu...

    Mutta ottaen huomioon että eihän sitä voi käyttää talvella kuin sen aikaa kun maalikäryt leijailee ilmassa kun muutenhan koppi on yhtä kylmä kuin ulkoilma.Tehokas tuuletus pienessä ajassa on tarkoitus nyt saada tehtyä.
     
  4. timoknihti

    timoknihti 1st gear

    no ylipaine on aina parempi
     
  5. JPA

    JPA 3rd gear

    Suodattimeksi EU3 luokan? ...sitä ainakin saisi suht edullisesti ihan metritavarana LVI-alan liikkeistä, ainakin meillä se on pakattu noin 2m leveään rullaan.
     
  6. HEPAC

    HEPAC 1st gear

    Tuolla on karkeata teoriaa maalaamo iv:stä ja paineilmalaitteista jne.

    http://www.edu.fi/oppimateriaalit/metal ... s/osa1.pdf

    Kyllähän noista nyt osviittaa saa soveltamiseen.

    Itse nähnyt ihan toimivan maalauskammion toteutettuna siten, että puhalletaan hallin ilmaa EU7 suodattimen lävitse kammioon ja kammiosto poistuu suoraan ulkoilmaan EU3 tasosuodattimen lävitse. Purkuputkeen säätöpelti kuristamaan, jotta kammio myös pysyy turvallisen ylipaineisena.

    Kammion tuloilmaan oli laitettu vielä suodattimen lisäksi jytäkkä jälkilämmityspatteri millä sai kammion lämpötilan halutunlaiseksi.
     

Kerro tästä muillekin!