Maalaustilan ilmanvaihto?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Enkku, 25.1.2009.

  1. Enkku

    Enkku 1st gear

    Tarkoitus väsätä suurin piirtein määräysten mukainen tuuletettu ja kipinätön maalauspaikka. Harrastekäyttöön, ei ammattimaalaamoksi. Auto ei tule mahtumaan sisään mutta irto-osat kyllä.

    Löysin Markku Häklin Ruiskumaalaus -kirjasta kaksikin eri speksiä maalaushuoneen ilmanvaihdosta. Toinen oli 15 m3/h per lattianeliö ja toinen 100 m3/min per ruiskutettu maalilitra/min.

    Jos lasketaan että parin maalidesin suihkutteluun kuluu laiskalta maalarilta vaikka 10 minuuttia, niin ilmaa pitäisi vaihtua ((0,2:10)x100)x60=120 m3/h. Toisessa mallissa noin 12 m2 koppini vaihdon pitäisi olla 12x15=180 m3/h.

    Näillä määrillä kopin ilma vaihtuisi n. 5-7 kertaa tunnissa. Kuulostaako riittävältä?

    Ilman poiston olen ajatellut hoitaa jollakin kanavapuhaltimen tyyppisellä kipinäsuojatulla ropellilla. Paljonkohan tuollaisessa pitäisi olla tehoa...?
     
  2. Antti the Mato

    Antti the Mato Gearhead

    Ei kannata tuijottaa noissa turhan sokeesti pelkkiä tehoja noissa. Valmistajat kyllä ilmoittaa jokaiseen puhaltimeen m3/tunti ja/tai litraa/min arvot
     

Kerro tästä muillekin!