Maalikoodi vanhaan autoon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Elämää nähnyt Jouko, 2.3.2012.

  1. Moi. Tarvisin paikkamaalauspullon autooni. En tiedä mistä löytyy maalikoodi. En tiedä saako nykyaikaisista maalikaupoista enään 70 luvun maalikoodilla mitään. Osaisiko joku auttaa tai antaa vinkkiä.

    Auto on: Crysler New Yorker 1975
     
  2. misshudson

    misshudson 3rd gear

    Tyyppikilven toiseks alimman rivin 3 ekaa merkkiä on värinumero.
    Se on sit eri asia vieläkö sitä saa, pitäis melkein se numero olla tiedossa ensin.
     
  3. Holley

    Holley Gearhead

    Nyt kun on nämä "vesivärit" olleet muutaman vuoden, niin eihän se värikoodikaan välttämättä auta. Ainakin itse kun paikkamaalasin '99 moottoripyörää, niin piti silti teettää väri ihan arviosta, vaikka tiesinkin sen värin nimen. Fiatin väri tuli siihen. Suzuki kun oli pitänyt "Dark british racing green"-väriä vain yhtenä vuonna.
    Mutta Mercuryni kun nyt maalautin pintaväriin, niillä oli sellainen skanneri, jolla ne skannasivat parin kämmenen kokoisen läntin orggisväriä (takaluukun sisäkannesta ottivat) ja saivat sen perusteella uuden värin. Pohjaksi tuli joku Nissanin maali! Siitä sitten kai hiukan muutettuna tuli auton lopullinen väri, tumma turkoosi, erikoinen sävy.
     
  4. SB 340

    SB 340 2nd gear

    Mie kanssa tappelin pari viikkoa noiden koodien ja "chipsien" ja vastaavuustaulukoiden perässä kohkasin. Ja täältäkin apua sain. Mutta ongelma on juuri se, että vaikka koodit löytyisikin ei ole näille nykymaaleille "kaavoja" (joku ammattilainen voi korjata :lol: ) millä niitä sais edes tehtyä. Skannerilla väri katottiin ja sieltä löyty se vastaavuus (joku Hyndain väri :oops: ). Ai niin -73 Mopari kyseessä.
     
  5. misshudson

    misshudson 3rd gear

    Pitkällä tähtäimellä se uuden auton värisävy voi monesti olla ainakin saatavuuden takia parempi vaihtoehto kuin alkuperäinen.

    Vahinkoja sattuu ja jos vaikka nyt sitä orkkis sävyä saisitkin, voi asia olla parin vuoden päästä taas toisin. Sitten on taas vaikeeta kun pitäisi tätä alkuperäistä sävyä korjata jollakin uuden auton sävyllä.

    Eikä sitä tarvi kaikille kertoa mistä se väri on otettu, lukittuun kaappiin vaan se värinumero, (vaikkapa lada 609) eikä oteta esille kuin tarvittaessa... :lol:
     
  6. Tyyppikilvestä löytyy seuraavanlaisia numero sarjoja:

    6585
    3305
    3330
    CS43N6C175194
    072308

    Mikähän noista on värikoodi?

    Tikkurilassa kävin paikallisessa automaaleja kauppaavassa myymälässä kyselemessä ja sieltä sanoivat että maalipinnan skannaus maksaa 400e. :eek:
    Voiko todella olla niin kallista?
     
  7. misshudson

    misshudson 3rd gear

  8. rici

    rici 3rd gear

    Kannatta ajella Poriin ostamaan maalit, skannaus kuuluu värin hintaam. Ei mitään tiedettä... laite käteen. pihalle puhdas mallipinta esiin ja vot sävy löyty...
     
  9. SB 340

    SB 340 2nd gear

    HUH!! Mikä hinta skannauksesta! Ainakin täälläpäin maaleja myyvät firmat (varsinkin kun on kaveri töissä semmosessa) noita skannaavat ilmaiseksi. Kun on vain jokin osa viedä sinne mukana (Elä ny koko ovvee sinne raahaa :lol: ) Samoin maalareilla on noita skannereita. Voi olla niin että niissä on maalintoimittajan nimi kylessä eikä sitten sillä softalla selviä kun saman toimittajan sävyt.
     
  10. Holley

    Holley Gearhead

    Tommoset 400 EUR firmat sais mun puolestani joutua velkasaneeraukseeen, oli kuka yrittäjä hyvänsä!!! Tympeä firma tuollainen!
    Ne tyypitkö haluaa sen skannerin hinnan kuoletta ensimmäisellä kahdella tai kolmella asiakkaalla???
    Mulla ollut yksi paikkamaalaus kuitin kanssa 300 EUR - ja siihen on tietenkin tullut mulle sähköpostina se värikoodi, joka siis on skannaamalla selvitetty siitä autosta. Ihan noin vertailuna! Siis A4-tuloste siitä väristä sisältäen kaiken oleellisen tiedon.
     
  11. Deltapete

    Deltapete 1st gear

    - Mitenkä tuo paikkamaalaus, sanotaan vaikka noin 10 vuotta vanhassa autossa, "vanhennetaanko" väriä jotenkin, autohan on jo kai hieman haalistunut?
     
  12. Holley

    Holley Gearhead

    Tavallaanhan se on ihan sama just silloin, jos sen skannaa. Sehän ymmärtää sävyn erilaiseksi alkuperäiseen verrattuna.
     

Kerro tästä muillekin!