Maaliliike sekotti väärää maalia!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Ranchilainen, 27.2.2011.

 1. Ranchilainen

  Ranchilainen 1st gear

  Tilasin maalikaupasta mattamustaa maalia, ja vielä kysyin että kuinka mattaa tämä nyt sitten on, niin vastaus oli että "No ei tämän matempaa enää uskalla sekottaa".

  [​IMG]

  Millä helvetin muotoa tää nyt sitten on muka mattamustaa maalia?! Kyseessä on akryyliväri ja maalia sekotettiin kyllä ennen maalaamista aivan riittävästi että se matta-aine leviää kunnolla maalin sekaan.

  Laskua maalista ei ole vielä tullut, enkä ajatellut sitä kyllä maksaakkaan kun se tulee. Kyseessä kuitenkin yli 100€ maalit ja tulos ei nyt kuitenkaan ihan sitä mitä hain.

  Onkos tässä nyt mitään tehtävissä tämän maalin kanssa, että pystyykö esimerkkiksi hiomaan kevyesti pinnan mataksi?
   
 2. Pihi

  Pihi 2nd gear

  Terve,
  Tuossa on sellainen 70% kiiltoaste noin äkkiä katsoen.... Mattapinnan tekeminen akryylimaalilla on vähän konstikasta, sillä jos laittaa liian paksun kerroksen, kiiltoaste muuttuu kiiltävämmäksi.(en väitä että tässä olisi virhettä tehty, kunhan kerron mattapinnan tekemisen haastavuudesta...)
  Toinen mieleen tullut ongelma voi olla kovettajassa tai sen annostelussa, yleensä akryylimaalin kovettajan määrän pienikin lisäys poiketen työohjeesta voi saada aikaan huomattavan lisäyksen kiillossa.(Katsoitteko myyjän kanssa käyttöteknisistä, vaikuttaako matta-aineen lisäys kovettajan määrään, vai saitko ohjeet laittaa saman määrän kovettajaa kuin normaalisti?)

  Kolmanneksi, kiiltoasteen muutos saattaa kyllä vaatia uuden ruiskutuksen, riippuen tietenkin minkälaista pintaa hakee... Itse suosin puolikiiltävän mustan tekemisessä SEM:n Hot Rod Blackiä, jolla saa aina samanlaisen pinnan, jos noudattaa ohjeita. Ei Semilläkään saa ihan täysin mattaa, se kun on käytettävyyden kannalta ongelmallinen, naarmut näkyvät herkästi ja pinta on muutenkin tosi arka....
   
 3. Aako

  Aako 1st gear

  Ymmärrän tuohtumuksesi ja kantasi, eikä makuasioissakaan ole koskaan kuin yksi ainoa oikea mielipide, mutta mielestäni tuo on aivan Helevatan kommee, kun näyttää olevan suorapeltinenkin!!
  Tottakai reklamaatiota maalin tekijälle ja vaadit uudet llitkut!
  Saahan tuon hiomalla mataksi, mutta kun rikotaan se maalin pinta, niin menetetään myös kosteudenkestävyys, eli ei ole pitkäikäinen, kun tulee pohjat läpi!
   
 4. idiot

  idiot Gearhead

 5. Ranchilainen

  Ranchilainen 1st gear

  Tämän maalin piti tosiaan olla kiiltoasteeltaan 10%. Sekotussuhteeksi myyjä ilmotti 2:1 joka vielä kirjotettu purkin etikettiin. Sekotus kovetteen kanssa tehty kunnon mittakulhoissa ja todella tarkasti. Testailin maalia aluksi ruiskun säätöjä hakiessani 30l muovikannun kylkeen, ja siitä kun katsoin niitä kohtia mihin olen vähän ohuemman kerroksen vetänyt, niin samanlailla kiiltelee, että en usko että tuo maalin määrästäkään johtuu.

  Mistäs tuota Hot Rod Bläckiä voi lähteä etsiskelemään?
   
 6. Dna Kerma

  Dna Kerma Gearhead


  www.automaalit.net
   
 7. mafo

  mafo 3rd gear

  ennen oli rally kadettin matta musta, joka oli oikeasti matta, ainakin sikkensillä oli, en tiedä saako sitä enään

  toinen keino on mattalakka, hiot vaan kevyesti

  mastonilla kannattaa maalata vaikka kottikärryä :rotfl:
   
 8. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Niissä mattaväreissä, mitä minulle on sattunt, kovettajaa laitettiin selvästi
  vähemmän, kuin saman sarjan kiiltävissä... Tyyliin 4:1:1.
   
 9. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Ihmettelenpä vaan miksi kaikkien pitää nykyään olla mattamustia...niitä tulee joka kadunkulmassa vastaan, ole erilainen ja maalaa se kiiltäväksi.

  Tuo näyttää ihan hyvältä tollasena "satiini pintaisena"..jotkut kirkkaan väriset raidat päälle ja olis tosi hieno 8)

  No se on vaan minun mielipide...

  Ymmärrän kyllä jos ostaa/tilaa jotain ja lopputulos ei olekaan sitä...auto on maalauksen jälkeen mattamusta vaikka piti olla kirkkaan keltainen...voisi olla että sen maalinsekoittaja saisi kyytiä... :rotfl:
   
 10. cuda1971

  cuda1971 Gearhead

  Kyllä tota opelin väriä saa,ainakin ite sain n.puolvuotta sitten,standoxilla tuntee nimen rallye schwartz ja on tosiaan mattaa

  [​IMG]

  Hiukan liikaa kun ruuttasin niin tuli pariin kohtaan hieman pilveilevä pinta,mutta silti mattaa.
   
 11. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Mullahan kävi aivan sama oman Caminon kanssa. Puolikiiltävää tilasin ja täysin kiiltäväksi jäi.
   
 12. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Akryyliväri, missä on mattausainetta seassa, vaatii oikean ruiskutustavan! Muuten jää kiiltäväksi. Ei kannata suin päin mennä syyttämään maalintekijää...
   
 13. Ranchilainen

  Ranchilainen 1st gear

  En kyllä tiedä mikä tämä oikea ruiskutustapa on, mutta testipönikkään maalailin, ni tuli vedettyä vähän kikennäköstä pintaa siihen, mutta yhtä ainoota mattaa kohtaa en siitä löytänyt. Luulis nyt jotaki jäävän.

  En ole mikään ammattimaalari ja tämän takia selvittelinkin sieltä maalikaupasta vähän etukäteen miten maalailla kyseisellä väriseoksella. Kysyi myös sopivaa suutinkokoa kyseiselle maalityypille, niin sanoivat 1,5mm olevan ihan käypä. Luulis kuitenkin että tommonen mattapinta vaatis vähän pienmmän suuttimen vai?

  Ei tässä auta ku ruveta hiomaan uutta maalia varten. Täytyy tuota sävyä vielä hieman miettiä.. Rupes maalausvaihessa tulemaan vähän erilaista ideaa. Tohon mattamustaan olis tullu vielä kynäruiskulla yksityiskohtia ja parit teippaukset, joten ei olis ihan perus musta tullut.
   
 14. Beornegar

  Beornegar 3rd gear

  Kuten sanottua niin mattavärit ovat tarkkoja ruiskutustekniikasta, mutta jos tosiaan tonkan kylkeen on lähes kaikki mahdolliset variaatiot kokeillut, niin luulis nyt edes jonkun kohdan olevan edes vähän sinnepäin... Jos ei, niin reklamaatiota maalifirmalle. Kyseessähän voi ihan hyvillä olla pilaantunut erä.

  Tuosta sävystä. Jos jotain omaperäistä oot miettimässä, niin hyviä ehdokkaita vois olla ns. pohjamaalisävyt. Taino, tiiä sit onko noikaan niin uniikkeja enään, mut kuiteski.
  Itsellä jo pitkään ollu halu maalailla joku auto ihan vaan pohjamaalilla ja siihen riittävä kerros todella mattaa lakkaa päälle kalvovahvuudeksi.
  Ei vaan nyt ole oikein mitään sellaista kippoa johon tuollainen väri passaisi. Vaatii autolta tiettyä asennetta, jota tuossa sun autossas esimerkiks on todella paljon!

  edit.
  Tuli äkkiä mieleen että esimerkiks PPG:n väriohjelmalla oli mahdollista sekoittaa pintamaaleista pohjamaalisävy. Onnistunee myös muilla maalimerkeillä.
   
 15. juko7

  juko7 Double Gearhead

  Tämä on nyt sitten puhdas makuasia mutta usein mattaväriä on melkein pakko käyttää monissa tapauksissa ettei pohjien kötöstykset pistä silmään.. :odroll: ja mustahan on perinteisesti sellainen väri jossa kaikki aallot näkyy niin että nyt kun on kuvista päätellen onnistunut kiiltävä musta maalaus niin kelpaisihan sitäkin esitellä..
   
 16. Ranchilainen

  Ranchilainen 1st gear

  Kiiltävässä on vaan se, että siinä näkyy kaikki maalauksen aikanen pöly niin saatanan hyvin. Ja kun tallissa maalataan, ni pölyltä ei kauheasti voi välttyä. Mattapinnassa ei mun mielestä se pöly niin kauheasti pistä ainakaan silmään. Yks tietenki olis, jos pääsis maalaamoon ton vetelemään, mutta ei nyt ainakaan kenelläkään tutulla ole sellasta.
   
 17. faikku66

  faikku66 Double Gearhead

  Kaikki ei tykkää kiiltävästä,saati sitten metallinhohotuksista.Toisaalta metallinhohotuskin on mattana aika hieno.
   
 18. juko7

  juko7 Double Gearhead

  Mikä se oikea ruiskutustapa on?
   
 19. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Paljon tosi ohuita kerroksia ja kerrosten välissä hetken kuivahdustauko. Niin minulle opetettiin, kun maalailin puolikiiltäviä osia ja niistä meinasi tulla kiiltäviä...
   
 20. Pihi

  Pihi 2nd gear

Kerro tästä muillekin!