Maalin kovetteiden erot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja mustang66, 11.10.2016.

  1. mustang66

    mustang66 2nd gear

    Iltaa.

    Tuli epähuomiossa töpeksittyä ja kaadettua pöydältä lakan sekaan fillerin kovetinta joka on 5:1 suhteella ja lakan oma kovete on 2:1 suhteella, laitoin tuota fillerin kovetinta sen 2:1 suhteella. Huomasin virheen ensimmäisen märän kerroksen jälkeen ja sen jälkeen tein uuden satsin oikealla kovetteella. Mitähän tässä on nyt odotettavissa, onko kenelläkään kokemusta?
     
  2. Jape105

    Jape105 Gearhead

    Ei välttämättä tee mitään ihmeitä. Eikä se kovetin sitä seos-suhdetta määrää vaan se itse lakka/filleri/akryyli maali.
    ppg:lläkin 8302 kovete käy 7:1 fillerissä kun taas lakassa 3:1.
     
  3. DX

    DX Double Gearhead

    tossa on ihan kohtuullisen hyvät mahdollisuudet ettei mokastasi seuraa mitään ongelmia,
    aika suruttakin nuita vääriä kovetteita jotkut tutut on käyttäneet ja väittäneet ettei mitään ongelmia ole ollut pitkässäkään juoksussa edes vaikka akryyliinkin olis käyttänyt polyuretaanin kovetinta tai päinvastoin,

    jotenkin ihan tollasta ei tekis mieli uskoa kun ite en niin hyvin tunne noiden kemiaa ja tiedän että näiden pellepelottomien kemiantuntemus on vieläkin vähäisempää.

    mutta että en minäkään mitään katastrofia tuosta virheestä odottaisi,
    joskaan itekään en tarkoituksella lähtis leikkimään kun noiden aineiden koostumukset kuitenkin on aina jollainlailla tarkoitukseensa räätälöityjä,
    paitsi että ehkä joskus olen "vahingossa" paikkamaalauksen lakkaan lorauttanutkin fillerille tarkoitetun superfast kovettimen lakkaan tarkotetulla tai inan loivemmalla suhteella kun on ollut vähäsen kiirus.
     
  4. belair54

    belair54 Gearhead

    En usko että mitään vahinkoa tapahtui, parikymmentä vuotta ammatikseen touhunnu automaalarina ja tullut kokeiltua kaikenlaisia seoksia, kaikki on aina kuivunut ja kiinni pysynyt.
    Muutamalla maalinvalmistajalla mitä olen käyttänyt (Mipa ja Cromax ex Dupont) niin akryylikovettaja käy myös uretaanimaaliin kunhan seos suhde on oikea.
     
  5. CevyAntti

    CevyAntti 2nd gear

    Ookko koskaan kysyny Dupontin Sikari Sakarilta mitä hän on mieltä kellarikemisteistä?
    En suosittele kellekään noita omia miksauksia vaikkei niistä yleensä näyttäis mitään haittakaan olevan.
    Oma kokemus on kerran tullu vastaa kun lakkauksen (tuoretta lakkaa+kovetin purkissa) jäljiltä olevaan astiaan tein hiomaväriä niin veti kokkeliksi kusella käynnin aikana. No tämä miksaus ei koskaan päässy autoon asti temppuileen.
     
  6. belair54

    belair54 Gearhead

    Kyllä toi kovettaja ohje on tullut ihan heidän puolelta, toi sun tilanne että sotketaan pohja ja pinta kamoja keskenään ei ole edes koskaan tullut mieleenkään.
     

Kerro tästä muillekin!