Maalinpoistoaine lasikuidulle?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja coupe 74, 31.1.2006.

  1. coupe 74

    coupe 74 1st gear

    Vetten konehuoneen kuituja pitäisi saada puhtaaksi. Mitä myrkkyä siihen uskaltaa laittaa vai mennääkö tuurilla :-?
     
  2. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Kuumailmapuhallin ja lasta?
     
  3. Retem

    Retem Gearhead

    Pari vuotta sitten kokeilin POR15-Strip nimistä ainetta veneessä. Ei pehmittänyt gelcoatia eikä lasikuitua ainakaan lasikuituveneessa mutta myrkkyvärin sai kaavittua pois. Kysy Mobitivesta oisko vielä saatavana.
     
  4. SC 285

    SC 285 1st gear

    Me on joskus paria vetteä putsattu ihan normaalilla maalinpoistoaineella. Taisi olla Nitromorsia... En ainakaan muista että olisi ollu mitään ongelmia. Tosin siitäkin on aikaa...
     
  5. coupe 74

    coupe 74 1st gear

    Tuttua puuhaa :rotfl:

    [​IMG]

    Eli nyt on menossa sisältä ja "tulipelti". Kaiken maailman kulmia yms on aika paljon ja maali (/maalikerrokset)on erilaista (ohuesti) kun ulkopinnoissa eli vippaskonstia kokeilisin mielellään = laiskuus ...
     
  6. coupe 74

    coupe 74 1st gear

    Vaikuttais hyvältä!

    Lainaus:

    POR STRIP ®
    POR-STRIP ® Maalinpoistoaine on kirkas, ruiskutettava liuos. POR-STRIP on nopea ja vaivaton levittää. Toimitukseen sisältyy suihkepullo aineen levittämistä varten. Poistaa maalit ja pinnoitteet vahingoittamatta ikkunalasia, kromia tai tiivisteitä. POR-STRIP ® ei vahingoita alumiinia tai lasikuitua. http://www.mobitive.com/


    soittelin ja tilasin..kiitti vinkistä!
     
  7. Macho

    Macho Gearhead

    POR-STRIP ® is non acidic and will not harm aluminum or factory fiberglass.

    Joten riskitön ei tuokaan taida olla.. Niinhän sitä sanotaan että täysin turvallista lasikuidulle tarkoitettua maalinpoistoainetta ei ole olemassakaan.
     
  8. coupe 74

    coupe 74 1st gear

    Varovarovasti kokeillaan.

    Soittelin tonne ja kertoilivat et ei pitäis tehdä hallaa kuidulle. Näitäkin hartseja cellcoatteja ja mitälie lääryjä on niin monen moisia et ei näistä ota pirukaan kaikista selvää (Eikä vissiin voikkaan). Ulkopinnoille ei minun tarvitse tuota käyttää. Ne hoitui lastalla ja puhaltimella.
    Kokeiltava se vaan on, eiköhän se sitten selviää.. :odroll:
     
  9. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Nitromorse on vesiliukoista. Se pehmittää maalin nopeasti jonka jälkeen vedellä huuhtelemalla reaktio pysähtyy. Itse käytin sitä.

    Tosin alimmaiseen epoksikerrokseen sillä ei ollut mitään vaikutusta, vaan se oli hiottava käsin pois.

    Mutta konehuoneessa ei taida olla epoksipohjamaalia???
     
  10. Macho

    Macho Gearhead

    Jees, eiköhän tuo sisäpinnoille ole riittävän turvallinen. Pitäis itteki hinkuttaa autoa, nyt oliskin valttia olla intiassa. Yhdellä eurolla 20 äijää raappis päivän aikana maalit pois sillä välin ku itte suunnittelis plantaasinlaajennusta! Oho, taisin nähdä unta.. :poff:
     
  11. 313

    313 1st gear

    Ohi alkuperäisen aiheenhan tässä mennään, mutta olisihan Suomessakin noita työttömiä ;) tai hoituisikohan homma myös tarpeeksi janoiselle kaverille "asennuskaljat" tarjoamalla tai paremminkin kossulla... hmm... kossuahan voisi kokeilla myös maalin poistoon: sehän tunnetusti tehoaa kaikkiin huoliin ja murheisiin :p
     
  12. salamanteri

    salamanteri 1st gear

    ...

    Terve!
    Se on ilmeisesti niin, että maalinpoistoaine joka poistaa lasikuidun pinnassa olevan Gelcoat maalin niin tuhoaa AINA myös laminaattia. Näin, koska laminaatin muoviaine eli polyesteri hartsi ja Gelcoat maalit ovat hyvin samankaltaisia aineita. Liuottimena näissä mömmöissä on styreeni.
    Miksi se Gelcoat täytyy poistaa? jos se on tervettä, niin karhennus ja jatkomaalaus ja jos se on rikki niin siitäkohtaa rälläkällä karhennus ja uutta Geeliä päälle ( tarvittaessa tietysti laminaatti paikkaus). Itseasiassa Gelcoat on hyvä olla lasikuitulaminaatin päällä sulkemassa lasikuidun päitä, jotka aikojen saatossa kuljettavat kosteutta kapillaari ilmiönä kuitua pitkin laminaatin sisällä... Gelcoatin päällä pysyy mielestäni hyvinkin nuo maalit jatkoa ajatellen, kunhan Geelin pinta on karhennettu huolellisesti.
     
  13. WBBC

    WBBC Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!