Maalipinnassa 1mm x 1mm kuprua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Lettu, 28.12.2001.

  1. Lettu

    Lettu Gearhead

    Hoksasin konepellin maalipinnassa suurella alueella harvakseltaan(parin sentin välein) alle 0,5mm korkeita kupruja.
    Auto on maalattu reilu 1,5v sitten automaalaamossa ja ihmettelenki että olisiko tuossa maalauksessa sitten kämmätty. Muualla en ole hoksannut nuita kupruja.

    Kellään kokemusta?
    Mitä maalin alla oikeen tapahtuu??
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Meikäläisellä oli samanlainen ongelma.

    Auton pohjatyöt tehtiin omassa tallissa ja se vietiin maalaamoon pohjavärissä ajamalla.
    Tämä tapahtui perjantaina kun olimme lähdössä viikonlopuksi matkoille ja seuraavalla viikolla kärry piti niputtaa kevään näyttelyä varten kasaan. Tarkoitus oli että auton annetaan kuivaa ajomatkan jälkeen pari yötä maalaamossa ja sitten maalari vetää pintaan uuden värin ja haemme auton pois maanantaina.

    No, itse lähdimme viikonlopuksi matkoille ja auto jäi maalaamoon. Saimme jälkikäteen kuulla ohiajaneilta tuttavilta, että auto oli seissyt nuo pari päivää maalaamon pihalla lumihangessa ja väri oli siis vedetty "pikakuivatetun" ja kylmän auton pintaan sunnuntaina.

    Maalipinta oli moitteeton kun haimme auton maanantai-iltana eikä mitään ongelmia ilmennyt koko kesänä. Joulun alla jouduimme luopumaan silloisesta tallista ja auto piti ajaa muutamaksi viikoksi kylmään kevyttalliin kotipihalle. Parin viikon pakkasten jälkeen auton konepelti, takaluukku, lokareiden yläpinnat ja katto olivat täynnä tuollaisia pieniä 0,5mm kupruja, ikäänkuin jokin tuhkarokko olisi iskenyt.

    Kuprut häipyivät kun auto saatiin takaisin lämpimään talliin ja maalipinta myllytettiin kauttaaltaan. Uudelleen ne ilmestivät parin vuoden kuluttua kun auto joutui taas muutamaksi viikoksi pakkasen armoille. Lämmin talli ja uusi myllytys auttoi taas.

    Ekojen kuprujen jälkeen asiaa ihmeteltiin ja kysytiin vinkkejä useammilta "asiantuntijoilta". Auton maalannut maalaamo väitti kuprujen johtuvan huonoista pohjatöistä, mutta pohjatyöt tehnyt tuttu ammattimaalari kiisti sen. Kun maalaamossa kuultiin kuka oli pohjatöiden takana (ko. henkilöllä oli "nimeä" maalaamopiireissä) unohdettiin huonojen pohjien teoria ja sen sijaan maalaamon omistaja väitti että maantiesuola oli imeytynyt pintavärin läpi maalin alle ja aiheuttanut kuprut! Autolla oltiin ajettu vain kesällä jolloin teitä ei tietääkseni suolata. Muutenkin teoria haiskahtaa.

    Sitten saimme kuulla tuttavilta alussa mainitun faktan eli että auto oli ollut pakkasessa maalausta edeltävän la-su yön. Lopullinen diagnoosi oli että pintavärin alle oli jäänyt kosteutta kun auto oli maalattu "kylmänä" ja joutuessaan kovaan pakkaseen lämpimästä tallista oli kosteus jäätynyt ja maalipinta noussut "kuplimaan" veden olomuodon ja tilavuuden muuttuessa.

    Eli olisiko sullakin kosteutta pohjavärin ja pintavärin välissä? Sitä ei kuulemma tarvitse olla paljon, jos auto vaan altistuu suurelle lämpötilan vaihtelulle..
     
  3. Stargraft-91

    Stargraft-91 Gearhead

    Mulla oli sama ongelma vanhan Roverin kanssa, kun se joutui talvella ulos seisomaan. Kaikkiin tasopintoihin ilmestyi paljon pieniä kuplia. Oli nollakeli kun tutkin niitä kuplia, ja jokaisesta puhkaistusta kuplasta tuli pieni vesihelmi. Eli se on oikea diaknoosi, että maalaus on suoritettu kylmään peltiin ja pintamaalin alle on kondensoitunut vettä. Ongelma poistuu vain uudella maalauksella.
     
  4. Lettu

    Lettu Gearhead

    ..nyt näitä näppyjä alkaa oleen muuallakin ja maali lohkeilee! kaks vuotta menny maalauksesta ja piti olla ammattilainen joka teki pohjat ja maalit!

    täytyy käydä rähiseen ku saan auton liikenteeseen! pakko kai näisson takuu olla, 17tmk makso kuitenki!

    ..ja jos mitään ei korvata niin taidan tietää miten ja missä mainostan sitä puljua... <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_evil.gif">

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Lettu 2002-08-03 13:53 ]</font>

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Lettu 2002-08-03 13:53 ]</font>
     
  5. lennu

    lennu 1st gear

    mulla seiso camino lumihangessa yhden talven ja kas,keväällä kun menin herättelemään vehjettä löytyi kupruja kanssa konepellistä ja katosta paljon,hävisivät sitten kesän tullen...
     

Kerro tästä muillekin!