Maaliruiskut

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Vehje, 26.9.2007.

 1. Zuffenhaus

  Zuffenhaus 1st gear

  Kiitos paljon, tallaista vastausta juuri kaipasin!!

  Jos olet noita GTI Prota kattellut niin pitaisko mun valita noista tuo T1 vai T2 yleisruutaks? Ja aattelin 1.3mm suutinta (ja tietty toi CLEAR).
   
 2. SC 285

  SC 285 1st gear

  Pikkasen pitää korjata noita kirjoituksiani. Siis runko on sama mutta noita saa joko clear tai base merkinnällä. Tämä helpottaa tunnistamaan ruutan onko massa vai lakkakannu. (Muutaman viikon käytön jälkeen kyllä tunnistaa ihan muutenkin.... :wink: )

  Air cap on hajoitusilmasuutin. (mitä häämästelit aiemmin) Yleisesti T1 on massoille ja T2 on lakoille. Sit on vielä H1 lähinnä massoille. Mulla on veskarille T1 1.2 suuttimella ja lakalle T2 1.3 suuttimella. T2 suuttimessa tule ilmaa enemmän ja se hajoittaa viuhkan paremmin jolloin se on HS lakoille hyvä. Samalla myös kuluttaa ilmaa enemmän ja pienet kompurat ei välttämättä jaksa tuottaa tarpeeks. Toi T1 pitäis olla sellainen mikä käy sekä massalle ja lakoille.... Ja suutinkoko olis 1.3... Sillä pärjää sekä massat että lakat....

  Ruiskut on todella hyviä. Nää on tietty makuasioita ja tottumiskysymyksiä...

  Tuolta saa lisää infoa http://www.tallbergroboma.fi/tiedostot/ ... sue_FI.pdf
   
 3. olds79

  olds79 3rd gear

   
 4. Cheyenne

  Cheyenne 1st gear

  Mistäköhän tollaisen sarjan löytäis?
  Kun noita ruostesuoja-ruiskuja ei meinaa löytyä "köyhälle sopivaan harrastaja-hintaan" (siis sellaisia joissa on oma säiliö. Noita joihin tehtaan massapurkki kiinnitetään löytyy kyllä)...
   
 5. olds79

  olds79 3rd gear

  k-raudasta muistaakseni ostin oman halpis sarjan oli semmonen oranssi laatikko.
   
 6. samip

  samip 1st gear

  Vanha GTI alkoi yskimään ja kun työllä oli vähän kiirus niin ostin kokeeksi akryyliväreille DeVilbiss FLG-5 ruutan ja ihan samaa jälkeä näköjään saa sillä kuin noilla kalliimmilla GTI-malleilla. Kestävyydestä vaikee mennä sanomaan ja ihan niin viimeistellyn ja laadukkaan oloinen toi FLG ei ole. Mutta uskoisin että harrastekäytössä kestää kauan.
   
 7. mke77

  mke77 3rd gear

  ^ ääni tälle.....huonoa jos voi sanoo....yläruiskun kannu "liian kovaa" materiaalia!! katkee sieltä jengan päästä heti jos kolauttaa kovemmin, tai pudottaa!! mut tulee pahan vaihdettuu useemmin kun kuitenkin naarmuuntuu sisältä :wink:
   
 8. samip

  samip 1st gear

  kannu on samanlainen noissa GTI-malleissa... maaliruiskuhan on tarkkuustyökalu, ei sitä sovi kopsautella saati pudotella :soosoo: :wink:

  ja kun käyttää vaikkapa pensseliä ja reilusti tinneriä puhdistuksessa niin kuuppa ei naarmuunnu ja helpompi pitää jatkossakin puhtaana
   
 9. VooDoo

  VooDoo 3rd gear

  ja maalejahan ei sekotella sielä ruiskun kipossa.. sillä ne saa naarmuuntumaan.
   
 10. Pecan

  Pecan Gearhead

  HVLP ruiskua tekisi mieli, onkohan se tämä mitä FLG-654 tarvin: http://www.autorefinishdevilbiss.com/products.php?pg=7
  Löytyisi ebaysta 160 dollarilla. Näissä FLG-3 ruiskuissa valmistajan sivulla lukee tuossa 651-G setin kohdalla conventional, mikä hieman kummastuttaa, sama runko lie kyseessä kuitenkin? FLG-5 mallia en löytänyt tuolta, eli onko tuo FLG-3 pienemmästä numerostaan huolimatta uudempi versio? Tällä dollarin kurssilla kyllä GTI sarjalaisessa tulisi enemmän säästöä :wink: , mutta kyllähän niistä aika paljon enemmän saa maksaa, eli kannattaako satunnaiseen käyttöön hankkia?
   
 11. kassinen

  kassinen 1st gear

  ei naarmuunu jos käyttää oikeata sekutus tikkua
   
 12. kassinen

  kassinen 1st gear

  DeVilbiss kannut on oikeasti liian kovaa muovia ainakin vuoden käytön jälkeen halkee tosi pienestä kolahduksesta kannut alko kestää sen jälkeen kun vaihdoin sataan
   
 13. SC 285

  SC 285 1st gear

  :eek: outoa.... Yli kymmenen vuotta ollu vilppiksiä eikä oo yhtään kannua hajonnu....
   
 14. Kähmy 545

  Kähmy 545 3rd gear

  Eiköhän se kumminkin ole, niin, että oli bilteman ruisku tai satajet tai
  mikä tahansa, niin, sehän määrää miten se toimii, joka liipasimesta vetää.. :rotfl:
  Ite olen maalannu kaiken laisilla ruiskuilla ja lopuksi tullu semmonen tunne, että miksi ostaa ohjehinnataan 900€ satajet kun saat saman jäljen 39,95
  halpahallin ruutalla?????? :poff: :poff:
   
 15. vinkkeli

  vinkkeli 3rd gear

  juu huonoa jälkeä saa kummallakin :rotfl:
  :poff:
  mutta huippua ei ehkä toisella...... :poff:
   
 16. Kähmy 545

  Kähmy 545 3rd gear

  Älä sinä Vinkkeli isääs opeta :p
   
 17. vinkkeli

  vinkkeli 3rd gear

 18. Pecan

  Pecan Gearhead

  Eikö kenelläkään ole kokemuksia FLG-3:sta?
   
 19. twelve

  twelve 3rd gear

  Kyllä toi mun DeVilbiss on kestäny vuosia mutten oo kokeillukkaa "kolauttelua"..
   
 20. mikkox9x

  mikkox9x 1st gear

  Tarttis, joku halpa ja käyttökelpoinen ruisku ostaa lähinnä pintamaalien ja epoksimaalien(inerta) vetoon. Kumpikohan ois kannattavampi ostos Asturomec 9011 (Fixus 120€) vai AirGunsa AZ3 HTE2 http://www.nettimaalikauppa.fi/epages/S ... cts/419999

  Tuo AirGusa ei taida olla HVLP ruisku, jollaisen ehkä mielummin ostaisin kun ei pöllyäis niin paljoa kun tallissa maalaa. Asturomec siinä mielessä parempi ja siinä tulee mukana ainakin melko paljon varaosia. Minkähänlainen varaosasaatavuus noihin on muuten, että joutavatko heti kun kuluva/menevät rikki? Onnistuukohan noillavesivärien maalaus kun tulevaisuudessa ei taida enään muuta saada? Asturomecissä iso 1.5 suutin ja AirGunsassa taitaa olla 1.3.

  Noissa ei taida kummassakaan olla paineregulaattoria mukana. Miten toimii ilman sitä, jos paine säädetään vain kompuran päästä ja välissä on 10m letkua. Myös vedenerotin on siinä kompuran päässä, oisko hyvä jos laittas varmuudeksi semmosen 10€ vedenerottimen siihen ruiskun päähän?

  Pääasia ois oikeastaan, että rusku ois kestävä, ettei tiivisteet heti sulais ja niitä sais varaosina kohtuuhintaa. Halvalla 25 Gernilläkin saa maalattua mutta kun sen kerran erehtyy purkamaan niin rupeaa vähintään jostain neulan välistä vuotamaan ja puskemaan sieltä välistä ilmaa joukkoon.
   

Kerro tästä muillekin!