männänrenkaat jumissa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja cartman, 23.4.2002.

  1. cartman

    cartman 1st gear

    Olisko olemassa jotain poppakonstia, jolla voisi irrottaa pitkän seisonnan takia jumiutuneet männänrenkaat avaamatta moottoria? Forten motorflush-käsittely kuulemma toimii, mutta kun aineita ei myydä yksityisille sen takia, että moottori voi vaurioitua väärin suoritetun käsittelyn seurauksena. Moottorin alakerta oli täysin kunnossa, kun sitä viimeksi 5 vuotta sitten käytettiin ja kansi on uusiksi tehty, mutta nyt pölläyttää sinistä putkesta. Muuten toimii hyvin, mutta eihän tolla kehtaa ajaa...
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jos se vaan pölläyttää, saattaapi syy löytyä pikemminkin hapertuneista venttiilinohjurien kumeista, kuin männänrenkaista.

    Forte-käsittelyssähän voit käyttää autoasi paikallisella pajalla. Se ei muistaakseni ollut edes älyttömän hintaista.
     
  3. cartman

    cartman 1st gear

    Kansi on rempattu, uudet ohjurit ja tiivisteet, eivät varmasti vuoda. Korjaamolla käsittely maksaa reilu 500mk. Aika kallista suhteessa siihen, ettei tuloksesta ole mitään varmuutta. Ennemmin puran moottorin ja vaihdan uudet renkaat jos ei muuta ratkaisua löydy. Jotain liuotus-systeemiä voisin kuitenkin kokeilla ennen purkamista, kun moottori ei kuitenkaan aiemmin savuttanut... Aika tuttu ongelma harrasteautoissa, luulisin että muillakin olisi kokemuksia asiasta?
     
  4. impala1968

    impala1968 Gearhead

    ns. vanhat automiehet käyttivät petroolia tai löpöä männänrenkaiden irroitteluun, joku viikon ajan liottaminen auttaa (tai sitten ei) :smile:
     
  5. fisu

    fisu Gearhead

    joo, nisunasuihin on tehty löpöhuuhtelu;
    öljyt pois, tilalle 4l löpöä, käymään mutta ei saa rasittaa konetta, vain varovaista kierrostenkäyttöä n. 2min, löpöt pois, uusi putsari ja öilit, ja vot herkes sunny savuamasta :smile:
    ainakin se irroittaa männänrenkaat, ne kun tuppaa noissa kiinalaisissa jumia
     

Kerro tästä muillekin!