Männänrenkaiden välys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja plyma69, 18.10.2006.

 1. plyma69

  plyma69 1st gear

  Oon aloittamassa moparin pikkulohkon kasaamista ja pitäis viilattavat männänrenkaat saada sopiviks, poraus on 4.07,takomännät. Olisko päittäisvälykset ylärenkaassa 0,40mm alarenkaassa 0,50mm hyvät? Autolla tullaan ajamaan kadulla ja varttimailia
   
 2. kime2

  kime2 Gearhead

  Eikö tullut ohjetta renkaiden tai mäntien mukana? Jos joutuisin ite säveltämään ilman mitään ohjetta ja olis pakko kasata se niin laittaisin sen 0,5mm ylärenkaaseen ja sen 0,4mm alarenkaaseen.
   
 3. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  välyksiä

  Kantaa en ota siihen mitä kisakoneet tarvitsee mutta lähteenä Chiltonin Repair manual ja moparin pikkulohko (273,318,340) ring gap=päittäisvälys vakiokoneeseen 1965-1970:

  ylempi puristusrengas 0,010-0,020
  alempi puristusrengas 0,010-0,020
  öljyrengas 0,015-0,055
   
 4. Fireball

  Fireball Gearhead

  Noi orgisvälykset saa sitten unohtaa heti alotuksesta. Rengasvalmistajan sivuilta löytyy varmasti porauksen mukaan oikiat välykset kullekin rengastyypille, se ei ole kaikille sama.

  Tossa on yks hyvä taulukko lapsialpertilta
  Piston Rings
   
 5. martiar

  martiar 1st gear

  Katso paketista valmistajan ohjeet !!!
  Huom jotkut ilmottavat välyksen /tuumissa poraus eli pitää muistaa silloin laskea oikea päittäisvälys !!!

  AM-Racing
   
 6. Jape105

  Jape105 Gearhead

  Joo mulla tuli Wiseco (cosworth) mäntien mukana lappu missä luki välykset eri käyttötarkoituksiin..(rata,kiihdytys,vakio,yms...)
   
 7. plyma69

  plyma69 1st gear

  Jep välyslappu löyty muiden osien laatikosta,mut oudosti renkaiden paksuudessa vanhoihin verrattuna on noin 0,1 mm ero,eli uudet on paksummat. Katoin mäntämyyjien sivuilta enkä löytänyt tolla 3690825 männän numerolla mitään. Oisko nää jotain esim. KB mäntiä ilman valmistajan merkkiä. Rengasurille vähän sorvia,koska ei tarvii paljon ottaa pois?
   
 8. Joe Hunt

  Joe Hunt Double Gearhead

  Siinä välyslapussa lukee varmastikin myös männänrenkaan välys uraan nähden. Mikäli toleranssin sisällä, laita paikalleen - älä sorvaile! uusia renkaita ei voi suoraan verrata vanhoihin, uudet männät -uudet renkaat!
   

Kerro tästä muillekin!