Männänrenkaiden välys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja plyma69, 18.10.2006.

  1. plyma69

    plyma69 1st gear

    Oon aloittamassa moparin pikkulohkon kasaamista ja pitäis viilattavat männänrenkaat saada sopiviks, poraus on 4.07,takomännät. Olisko päittäisvälykset ylärenkaassa 0,40mm alarenkaassa 0,50mm hyvät? Autolla tullaan ajamaan kadulla ja varttimailia
     
  2. kime2

    kime2 Gearhead

    Eikö tullut ohjetta renkaiden tai mäntien mukana? Jos joutuisin ite säveltämään ilman mitään ohjetta ja olis pakko kasata se niin laittaisin sen 0,5mm ylärenkaaseen ja sen 0,4mm alarenkaaseen.
     
  3. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    välyksiä

    Kantaa en ota siihen mitä kisakoneet tarvitsee mutta lähteenä Chiltonin Repair manual ja moparin pikkulohko (273,318,340) ring gap=päittäisvälys vakiokoneeseen 1965-1970:

    ylempi puristusrengas 0,010-0,020
    alempi puristusrengas 0,010-0,020
    öljyrengas 0,015-0,055
     
  4. Fireball

    Fireball Gearhead

    Noi orgisvälykset saa sitten unohtaa heti alotuksesta. Rengasvalmistajan sivuilta löytyy varmasti porauksen mukaan oikiat välykset kullekin rengastyypille, se ei ole kaikille sama.

    Tossa on yks hyvä taulukko lapsialpertilta
    Piston Rings
     
  5. martiar

    martiar 1st gear

    Katso paketista valmistajan ohjeet !!!
    Huom jotkut ilmottavat välyksen /tuumissa poraus eli pitää muistaa silloin laskea oikea päittäisvälys !!!

    AM-Racing
     
  6. Jape105

    Jape105 Gearhead

    Joo mulla tuli Wiseco (cosworth) mäntien mukana lappu missä luki välykset eri käyttötarkoituksiin..(rata,kiihdytys,vakio,yms...)
     
  7. plyma69

    plyma69 1st gear

    Jep välyslappu löyty muiden osien laatikosta,mut oudosti renkaiden paksuudessa vanhoihin verrattuna on noin 0,1 mm ero,eli uudet on paksummat. Katoin mäntämyyjien sivuilta enkä löytänyt tolla 3690825 männän numerolla mitään. Oisko nää jotain esim. KB mäntiä ilman valmistajan merkkiä. Rengasurille vähän sorvia,koska ei tarvii paljon ottaa pois?
     
  8. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    Siinä välyslapussa lukee varmastikin myös männänrenkaan välys uraan nähden. Mikäli toleranssin sisällä, laita paikalleen - älä sorvaile! uusia renkaita ei voi suoraan verrata vanhoihin, uudet männät -uudet renkaat!
     

Kerro tästä muillekin!