magnesiumin hitsaus? (kuva lisätty)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja bbford, 7.12.2010.

  1. bbford

    bbford Gearhead

    Tarttis saada magnesiumista(?) valmistettu osa korjattua hitsaamalla. Siitä puuttuu aika paljon tavaraa ja nyt kiinnostaisi tietää voiko täyttöön käyttää esim perus alumiinia? Vai pitääkö täyttöaineenkin olla magnesiumia?
    Mun pick upin poljinasetelma on tollasessa valuosassa kiinni ja siinä on 21mm akselinreikä mennyt ovaaliksi tosi pahoin.
    Väittivät jenkit että se olis magnesiumia,tiedä sitten että onko varmasti.
     
  2. -TH-

    -TH- Gearhead

    pitäisi tiettävästi olla samaa jos meinaa täyttää.

    eikö sitä voisi holkittaa, jolloin kestäisikin paremmin?
     
  3. bbford

    bbford Gearhead

    Ei pysty holkittamaan,ei riitä ainevahvuus. Ohuimmasta kohdasta vain 2.5mm paksu. Kun jollain vain saisin täytettyä sen kuluneen kohdan niin pystyisin kyllä koneistamaan reiän hieman isommaksi jotta sinne saisi kunnon laakerimetallista tehdyn puslan. Orggis holkki on muovia jossa seinämä vahvuus alle millin! Ihmekö tuo että se on kulunut puhki ja teräsakseli on alkanut syödä reikää isommaksi.
    Mietin jo että pystyisikö jollain laadukkaammalla kemiallisella metallilla esim alumiininen täytepala reiässä niin lujasti että sitä vois koneistaa? Joo, olen epätoivoinen... ;-)
     
  4. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Puhdistaa hyvin, esilämmitys n.150c'

    Ja tigillä kuten alumiiniakin mut omalla täytelangalla.

    Samalla langalla voit juottaa kaasulla jos ei tigiä löydy.
     
  5. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    .

    laita joku kuva, että tajuaa mistä kyse eikä tartte miettiä ahtaasti vaan voi yrittää kenties keksiä jonkun muunkin ratkaisun kuin täyttämisen :odroll:
     
  6. bbford

    bbford Gearhead

    No tajusin just saman, kuva kertois taas enemmän. Pistän illemmalla jahka pääsen kotiin.
    Mutta 21mm reikä on nyt 21x35mm ovaali eli tavaraa tosiaan puuttuu ihan kivasti. ;-)
     
  7. Jza

    Jza Double Gearhead

    Jos tosiaan magnesiumia hitsailee, niin hommaisin ainakin D-luokan jauheilla täytetyt sammuttimet :lol:
     
  8. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

  9. Slow66

    Slow66 1st gear

  10. rapis

    rapis 1st gear

    jos se on mangesiumia niin tigin liekki palaa selkeästi vihreänä ja tarvii mangesium langan. Voi olla myös alumiini mangesium valua joka menee hitsata ALSI langalla
    sitte kolmas vaihtoehto on että siinä on tinaa seassa jolloin hitsaus ei onnistu usein esim oven kahvat on tälläisia.
    mangesium on selvästi alumiini seoksia kovempaa ja käyttään paikoissa missä pitää olla kova ja keveä, että toden näköistä että se on jompaa kumpaa jälkimmäistä.
     
  11. bbford

    bbford Gearhead

    Tossa näkyy tuho. Eli 3 dollarin puslat on hajottanut laatikosta 1-2 vaihteen siirtohaarukan,pakin rattaan ja sen "synkroliukujan". Hyvä.
    No,loota ja kytkin ja miljoona muuta asiaa on jo korjattu ja tän vian löysin kun ilmasin kytkintä ja ihmettelin miksi ei toimi niinkuin pitäisi.

    [​IMG]

    Slow66:
    Pitää tutkia asiaa josko tolla sais korjattua.
     
  12. vette73

    vette73 Gearhead

    Magnesium ja alumiini on tosiaan kaksi eri ainetta ja molemmat käyttäytyy hitsatessa omalla tavallaan.
    Jos Tigillä hitsatessa magnesiumia, käytät lisäaineena alumiinia, niin se voi tarttua kiinni hetkellisesti, mutta lohkeaa yleensä kokonaisena palana irti. Jos se kuitenkin pysyy kiinni, niin toimi seuraavasti:
    Ota käteesi ruuvimeisseli, rits-piikki tms. ja paina kärjellä perusaineen ja hitsatun lisäainepalon väliin, jos lisäaine ei ole oikea, niin materiaalista kuuluu selvästi vinkunaa (kuulosta typerältä, mutta toimii!). tää on sellainen keino, jota itse käytin, kun vielä muutama vuosi sitten jouduin aika paljon tekemään korjaushitsauksia ko. aineille.

    Magnesium lisäainelankaa löytyy ainkin vähän paremmin varustetuista hitsaustarvike liikkeistä ja yleensä myydään vaikka lanka kerrallaan.

    Hitsatessa magnesium on aika herkkä syttymään joten vesiastia kannattaa pitää lähettyvillä, sen hitsattavan palan voi aivan hyvin heittää veteen jäähtymään vaikka kesken hitsauksen jos se syttyy, tai muuten vaan rupee lämpenemään liikaa.

    Muuten aika lailla samanlaista kuin alumiininkin hitsaus.
     
  13. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    .

    ^^onpa vittumaisesti kulunu :eek:

    jos ei täytöt onnistu niin lähtisin tekemään osittain uutta korvaa ottamalla tukea kauempaa ehjästä rakenteesta. saattaisin kaventaa syötyä korvaa ja tekisin sen molemmille puolille palikat, joissa olisi sopivan kokoinen reikä. pulttaisin / niittaisin palikat kiinni laatikkoon ja toisiinsa ja tukisin lisäksi epoksilla. mikäli osan tulee olla identtinen alkuperäisen kanssa niin tämmöinen ei luonnollisesti käy päinsä :odroll:

    ^isompien puhtaiden magnesiumpalojen sammuttamisesta ei ole kokemusta, mutta käsittääkseni vesi tai hiilidioksidi ei ole oikea tapa :odroll:
     
  14. forssu

    forssu Gearhead

    Oon määki jonki verran magnesiumia hitsannu, eikä syttyminen kyllä ole ollu kertaaka ongelma. Mutta tosin oon pitäny reilun jälkikaasun.
    Joskus on syttyny kun rälläköiny rautaa ja broidi vinguttanu kansia/lohkoja ja ollu lastua keko lattialla.
    Yks humanteri kerran sano että merialsa ois hyvää magnesiumin hitsaukseen. Tarvii vaan nopean jäähdytysken, mikä seki kuulostaa hullulta. Toimii ehkä mut halkeemia voip tulla. Mutta eihä tosta tiivistä tarvi saadakkaa...
     
  15. bbford

    bbford Gearhead

    Löysin kokeneen kannenkorjaaja tig-hitsarin joka meinas että saa ton korjattua,mun pitää itse se toki koneistaa lopuksi. Toivotaan että onnistuu. Mutta jos ei niin sit mä palaan asiaan. Kiitos kaikille vinkeistä!
     
  16. bbford

    bbford Gearhead

    Ajattelin päivittää tähän että hitsaus ja koneistus onnistui ja autoon tuli tänään leima. :D
     
  17. rapis

    rapis 1st gear

    onnittelut leimasta ja hienoo että on taas yksi jenkki "pelastettu" tien päälle :D :D
     

Kerro tästä muillekin!