Makeimmat asvalttitiet Suomessa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja peto, 12.10.2017.

  1. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Ajelin autolla vesilahden suunnilta huittisiin päin, melkosen kiharaa asfalttibaanaa, pitää käydä kesällä rätkäilemässä.
     
  2. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    ^^toi oli hyvä! Myöhemmin lisää mestoja kehä kolmosen liepeiltä, mut yks mun lemppareista on Inari-Ivalo välinen tie.
     
  3. AnHie65

    AnHie65 2nd gear

    Tuo Puumala-Mikkeli ja muutama järvinäköala matkan varrella. Pysäyttävää, henkisesti ja fyysisesti.
     
  4. peto

    peto Gearhead

    Bodomin ympäristössä on myös kivoja mutkapätkiä PK-seudulla.
     
  5. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Jep. Muistan kun mentiin mökille 60-70 luvun taitteessa vapaan nopeuden aikakautena faijan ralliautolla. Ei kauaa kestänyt sen sorapätkän ajaminen.
     
  6. Keme

    Keme Gearhead

    Ihan kiva pätkä, mut siellä on melko helvetisti peuroja.
     
  7. palontie

    palontie Double Gearhead

    iisalmi -kajaani
     
  8. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

  9. Rane 66

    Rane 66 Gearhead

    Pulkkilanharju on mun suosikki.
     
    palontie tykkää tästä.
  10. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Motoparkista tulee useimmiten ajettua pois Puumalan kautta...Juva - Puumala - Imatra tai Puumala - Mikkeli reittiä...siitä sitten yleensä Ristiina (Pellosniemi) - Valkeala - Kouvola - Koskenkylä - Porvoo jne reittiä alas...

    Tuo Juva - Puumala reitti on mahtava, matkalla mm. vanha sotilashautausmaa (Sairalamäki), Puumalan kirkonkylä siltoineen, Sahanlahti koskineen jne.

    https://www.google.fi/maps/dir/ABC+...400b551554bbc70!2m2!1d28.1777513!2d61.5238519

    Siitä sitten Mikkeliin

    https://www.google.fi/maps/dir/Puum...e8e60a3804c1187!2m2!1d27.2721457!2d61.6887271

    Imatralle päin

    https://www.google.fi/maps/dir/Puum...e9f9f38261c9e73!2m2!1d28.7645463!2d61.1695977

    En jaksa tajuta mihin porukalla on kiire kun pitää kaahittaa sitä tappavan tylsää 5-/4-tietä Helsinkiä kohden, kun voi koukata vaikka Saimaan ympäri tai ajaa Juva - Puumala kautta Mikkeliin...

    Imatra - Kouvola väli on tosin kyllä tappavan tylsä nykyään...
     
    Muokattu: 13.10.2017
  11. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Jep, se on hieno reitti :odcool:

    Kun lähtee vaikka Korpilahdelta ja ajaa Joutsaan päin tietä 610 , matkalla komea ja pitkä silta, sekä suomen suurimmat maantiemäet (Vaaruvuori) ja näkymä Päijänteelle...Putkilahden idyllinen kylä, Tammijärveltä sitten alas Luhankaan päin tietä 612 (hieno kirkonkylä, n. 2km sivussa reitiltä), sitten siitä Judinsalo - Vehkasalo ja edelleen Sysmään ja siitä edelleen tietä 314 Pulkkilanharjua pitkin Asikkalaan...sieltähän voi tietty suunnistaa pikku teitä kohti Lammia jne.

    Hieno reitti on ajaa pelkästään Korpilahti - Joutsa (Tammihaara) välikin tietä 610 kumpaan suuntaan tahansa...eli VT 9 -> Vt 4 tai Vt 4 -> VT 9 ...tuon saa helposti sovitettua Helsinki - Jyväskylä matkan varrelle.
    Matkalla voi poiketa Tammimäen päälle katselemaan maisemia vanhasta näkötornista ( kapea kuoppainen hiekkatie vie ihan mäen päälle)...näkötorni on puinen ja todella jyrkät rappuset, ei siis huonojalkaisille tai korkean paikan kammoa poteville.
     
    0132 ja Pertti K tykkäävät tästä.
  12. ls1978

    ls1978 Gearhead

    Kangasalta kun lähtee kohti Kuhmoista (tie 325) ja Kuhmalahden kirkonkylän kohdalta kääntyy pohjoiseen kiva baana Eräjärven kautta Längelmäen suuntaan. Siitä voi ajaa suoraan 9-tielle Länkipohjaan tai tulla vähän matkaa takaisin, koukata nostalgisen Längelmäen kirkonkylän kautta ja ajaa vielä Rönnin tanssilavan kautta Orivedelle.

    Samoin tuon 325 tien eteläpuolella on muutamiakin kivoja asfalttiteitä. Sahalahden, Kuhmalahden, Luopioisen, Rautajärven, Aitoon, Pälkäneen ympäristössä. Jatkuen vaikka Kyynärön kautta Padasjoelle ja Päijänteelle saakka.

    Tuli viime kesänä noita koluttua kauniina kesäiltoina.
     
    Muokattu: 13.10.2017
  13. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Kasailin tuohon ekan sivun omaan viestiini ketjussa mainittuja teitä. Tökkäsi siihen että merkkien maksimimäärä tuli täyteen. Ehkä keksin siihen jotain, jää nyt vähän torsoksi.

    E: kasailin ne omaan ketjuunsa: http://www.overdrive.fi/forum/threads/makeimmat-asvalttitiet-yhteenveto-ja-kartat.307079/
     
    Muokattu: 14.10.2017
  14. MudMax

    MudMax Gearhead

    palontie tykkää tästä.
  15. peto

    peto Gearhead

    Hyvältä näyttää, en pane pahakseni :)
     
  16. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    [​IMG]
    tervetuloa Joroisiin
     
  17. palontie

    palontie Double Gearhead

    lusin suora.
     
  18. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    toi on suurinpiirtein 7km joroisten keskustasta ja ei ees kovin paha, pahenee mitä lähemmäks tullaan.
     
  19. Herje

    Herje Double Gearhead

    Joo on tullu ajeltua. :wc:

    Talvella melko mielenkiintonen baana
     
  20. 0132

    0132 Gearhead


    Tuolta Vaaruvuoren päältä on ihan helvetin komeet maisemat. Muutenkin loistava reitti. Tammimäen näkötornissa on tullut pienenä jätkänä kiipeiltyä monesti kun oma lapsuuden koti on siinä ihan muutaman kilometrin päässä. Vierestähän löytyy myös Leivonmäen kansallispuisto jossa on komeeta maisemaa kanssa. Tuohon reittiin voi myös yhdistää hienon reitin Rutalahden kylän läpi. Eli Tammijärven kylän jälkeen Korpilahdelta päin tullessa käännytään vasemmalle reitille 6134, Kivisuontie. Hienoa mutkaista asfalttipätkää komeilla maisemilla tuokin, jota pitkin pääsee suoraan Toivakan kohdalle nelostien varteen.
     

Kerro tästä muillekin!