Maski puhallusvilla/muihin hommiin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Roberto, 22.3.2018.

 1. Roberto

  Roberto 3rd gear

  Tervehdys!

  On semmonen tarve tullu, että pitäis puhallusvillahommia tehdä taloremontin ohessa ja se tuppaa olemaan aika pölyistä hommaa. Tarvis toisin sanoen löytää semmonen maski että suojais koko pään ja ettei menis keuhkot tukkoon. Sitten mietin että olisko markkinoilla tarjolla jotain semmoista että vois sitten myöhemmin käyttää vaikka maalaushommissa?

  Kokemuksia/ideoita/ehdotuksia?
   
 2. simeoni

  simeoni Double Gearhead

 3. Rannis

  Rannis 3rd gear

  Sundström sr200
   
 4. -tl-

  -tl- Gearhead

 5. Roberto

  Roberto 3rd gear

  Tuohan näyttäis aika passelilta. Sen verran on tullut viime päivinä ton lasivillan kanssa vellattua, että kyllä toi koko naaman peittävä olis melkein saatava...
   
 6. Roberto

  Roberto 3rd gear

  Löysin 3M kokonaamarin Tooloutlet.fi:stä. Taidan laittaa tilaukseen jos ei kukaan sitä ihan pystyyn hauku. Hinta oli kumminkin vaan 99€ + suodattimet kympin paikkeilla per paketti.
   
 7. TimoN

  TimoN 3rd gear

  Mä käytin puhallusvillahommassa Scottin puolimaskia, tässä ilmeisesti sen uudempi malli:
  http://www.temrex.fi/verkkokauppa/product_details.php?p=2599

  Sen jälkeen olen käyttänyt sitä maalaushommissa ja ollut tosi tyytyväinen. Toi on edullinen, istuu hyvin kasvoille ja siihen on saatavilla eri tason suodattimia. Villahommiin edulliset hiukkassuodattimet ja maalihommiin sitten ne, jotka suodattavat orgaaniset liuottimet. http://www.temrex.fi/verkkokauppa/product_catalog.php?c=653 Oman kokemukseni mukaan toimii tosi hyvin, eikä ole silmien edessä linssiä, joka villahommissa pölyyntyy ja maalatessa pahimmillaan on maali- tai lakkasumussa. Mutta tietty, joku tykkää ennemmin koko naaman peittävästä maskista ja se on ihan ok myös.

  Paikallisesta Etrasta muuten noita suodattimia sai suoraan hyllystä ja on siellä varmaan maskejakin.
   
 8. f34

  f34 Double Gearhead

  Maalaushommissa nuo orgaanisiiin liuottimiin tarkoitetut suodattimet maksavat melkein saman kuin 3M 4255 puolinaamari. Tuon 3M:n etu on, että ei ole erillisiä patruunoita näkökentän alalaidassa ja on kevyempi. Mulla on jäänyt Scott käyttämättömäksi tämän takia.
   
 9. Roberto

  Roberto 3rd gear

  En mä muuten olis koko naaman peittävää varmaan tarvinnutkaan, mutta aatelin ettei menis nuo silmämunat entistä huonommaksi ainakaan tuon lasivillapölyn takia.

  Laitoin nyt tuon 3M:n tilaukseen, kai se asiansa ajaa. Voi kumminkin olla että se tän puhallusprojektin jälkeen makaa jossain hyllyssä viis vuotta ennenkuin tarvitaan seuraavan kerran...
   
 10. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  scottin automaski puhaltimella ja toinen samanlainen kuin motoristin kypärä paitsi käy samalla scottin akkupuhaltimella.en oo katunu ostoksia,ei käy mikään silmiin eikä toisella koko päähän sotkeudu mitään.toimivat monessa asiassa.
   
 11. valpas

  valpas Gearhead

  Ostin villahommiin Dustmasterin vuonna-95 (vyötärölle tuleva moottorisuodatin) Pelaa edelleen, ja käytössä aina, kun on pölystä. Ei huurru hitsausmaskikaan, edes (pakkasessa) ulkona hitsatessa, kun pitää välillä maskin sisällä.
   
 12. mpg55

  mpg55 2nd gear

  Tollasen vanhan mutta käyttämättömän M71 joskus ostin jostain romutorilta kympillä. Kaikkia suodattimia saa edelleen ihan rautakaupasta. No käyttö on ollu vähäistä, puolinaamari riittää käytännössä. Mutta kun oli halpa o_O

  2282351-Plynova-maska-Kemira-M71-Finsko-s-p
   
 13. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Ite tyytyväinen tähän istuukin parhaiten kaikistä mitä kokeillu

  Pitännee jaksaa soittaa ouluun ja tilata ne vaihdettavat esisuodattimet, niin ei pölyt tartu ite suodattimeen niin herkästi
   

Kerro tästä muillekin!