Matokamera kokeilu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja pptalo, 25.2.2016.

  1. pptalo

    pptalo Gearhead

    Tulipa kokeiltua tollasta USB liittimeen tökättävää snake kameraa

    Monacon 2 kävi vajaasti niin katsoin onko vika nostajassa vai nokassa.

    Videossa näkyy 1 ja 2 pakonokat

     
  2. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Laitas lisää infoa kamerasta yms.
     
  3. Mutku

    Mutku Gearhead

    Aivan loistava keksintö!

    Laita tosiaan infoa tuosta kamerasta. Niinku mistä saa ja kuinka paljon maksaa. Tänks.

    Tuossa on kait joku ledivalo kärjessä. Asiavehje. Kuinka pitkä se kameraletkumato on? Mistä muuten pujotit sen kameraletkun tuon nokkajutun kuvatessas?
     
  4. BlackBird90SC

    BlackBird90SC Gearhead

  5. Catiska

    Catiska Gearhead

    Mitä hyötyä noita on ostaa kovin pitkinä kun noissa halpismalleissa ei ole mitään ohjaus/kääntömahdollisuutta linssipäälle? Just tuollainen parimetrinen toimii, mutta mikä noissa on linssin/letkun halkaisija? Elikkä kuinka pienestä reiästä tuo mahtuu?
     
  6. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Näppärästi tutkittu. Kyllä se kamerapää kääntyy tarpeeksi useimmissa tapauksissa kun pyörittää kameraa kaapelistaan. Mm savupiippua on tullut tarkasteltua pitkän johdon päässä roikutetulla hammaslääkärin suukameralla. Kympin kamera hankkii hintansa heti ensimmäisellä tutkimuksella. Tuonne moottoriinkin kurkatessa menee tiivisteisiin monta x enemmän.
     
  7. DD6

    DD6 Gearhead

  8. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Vähän samankaltainen kuin Bilteman vastaava, tosin puolet halvempi. Biltsun on tosin tarkoitettu läppärille enempi, iso USB liitin.
    Sellaisella peilin kanssa on tullut tutkittua seetien kuntoa tulpanreiän kautta, sekä sylinterin seinämien kuntoa. Fokus on vaan oikea vasta n. 3cm etäisyydellä joten lähellä olevaa seetiä on vaikea nähdä tarkasti. Peilikin on vähän lelun oloinen, siihen saisi varmaan teetettyä paremman oikean peilin. Tietty se vähän parani, kun otti ensin suojakalvon pois..
    Kuvia oli helppo tallentaa koneelle ja laittaa maailmalle muittenkin diagnosoitaviksi. Ihan hyödykäs hankinta, joskin vaatii kärsivällisyyttä että saa pyöräytettyä sinnepäin mihin haluaa nähdä.
     
  9. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Kameran "lähilinssi" on yhtä kuin suurennuslasi. Mitä enemmän plussaa, sitä lähemmäs fokustaa. Jos tommonen pujoteltava kamera tarvitsee saada tarkentumaan lähemmäksi, niin romulaatikolta joku pikkiriikkinen suurennuslasi josta linssi kutistesukalla siihen kameran päähän kiinni. Kameran oma valonlähde voi olla pikkuinen haaste...
     
  10. pptalo

    pptalo Gearhead

  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Nyt on ebayssa ym näköjään hintataso tippunut kun pari vuotta sitten oli vielä useita kymppejä heh.

    Tollanen microusbipäinen ihan kuningas kun voi luuriin kytkeä. Tilaukseen.
     
  12. f34

    f34 Double Gearhead

    Jäykkään rautalankaan teipattuna voi viedä hankaliinkin paikkoihin ja hyvä olla pituutta, että läppärin voi asetella mieleiseensä paikkaan.
     
  13. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Onko tietoa siitä bilteman matokamerasta et onko se toimiva, hinnallisesti ei ois paha kunnei vieläkään ole tullut mahdollisuutta ebay;hin kirjautua

    Mites kun seetejä kattelisi, niin oisko onnistunut laittaa se kamera kiertämään kaaren sylinterissä?
     
  14. artz

    artz Gearhead

    Mulla on joku hong kongista ostettu Deuzerin endoskooppi. Ei usb liitännäinen vaan siinä itsessään näyttö. Kuvanlaatu on aikas surkea mutta kyllä sillä silti auttavasti ilmastointiputkiin ja seinien sisälle pikku rei'istä ym. näkee. Säädettävä valonvoimakkus ja kuvaa voi kääntää 180 astetta. Hintaa oli pari vuotta sitten joku 50 € kai. Todella vaikea löytää kohdetta tai ylipäätään saada selvää kuvasta mutta siitä huolimatta on siitä apua ollut. Varmaan samaa luokkaa tuo kuvanlaatu kun ekassa vistissä mutta hankalampi katsella siitä pikku näytöstä.
     
  15. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    En löytänyt kuvaa kun tutkin tuolla BMW v8:n seetejä tänä talvena. Nyt kun on treenannut, niin kärsivällisyydellä näki kyllä oliko seeteissä isompaa vikaa taikka kannessa halkeamaa, mutta aika kauan sai pyöritellä. Kulmapeilikin on semmoinen että saa yhtenään ottaa kameraa ylös ja asetella linssiä paremmin. Haastetta tuossa tuo pölypallot eli orbiheijastumat ja kaikenlaiset muutkin valon heijastukset peilin reunasta ja sylinterin metallipinnoista, jotka sotkee kuvan aina just siitä kohdasta mikä pitäisi nähdä.

    Toki 16V moottorissa etäisyys tulpanreiästä on pieni eli homma on tarkempaa, ehkä jenkkikoneessa voisi olla helpompaa.

    Ekana kuvauksena oli 16V suoraruiskukoneen imukanavan karstoittumisen tarkistaminen tulpanreiän kautta. Silloin oli vaikeeta saada kuvaa kohdilleen, nyt voisi jo onnistua paremmin.

    [​IMG]

    Eli ylhäällä oikealla venttiilinlautasen reuna ja sen alla venttiilinvarsi menee imukanavaan.

    Ei tuommosta kameraa saa minnekään sylinteriin poikittain pujahtamaan, tai sitten ei saa enää pois. Pakko olla peili tms jolla kamera katsoo sivullepäin.

    Ai niin ja onhan näillä muutakin käyttöä. Helppo katsoa miltä omassa kurkussa näyttää. Kuvanhan voisi sitten vaikka lähettää lääkärille...
     
  16. valpas

    valpas Gearhead

    Mulla on useempikin matokamera.
    Ne, mitkä ei ole läppärin perään laitettavia, ainakaan halvemmissa ei ole tallennusmahdollisuutta, vaikka kameraksi kutsuvatkin sitä.
    Bilteman 5m:n pituinen odottaa tarvetta pakkauksessaan.
    Clas ohlssonin lyhyempi läppäriin liitettävä on ok.
    Jostain muusta kaupasta ostettu, omalla näytöllä oleva halppis on ihan ok, mutta tallenne pitää ottaa ruudulta kameralla kuvaten. Oli korvaamaton apu Stenhoj:n rakennetta, ja toimintaa purkamatta tutkiessani.
     
  17. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Tuollanen kännykkään liitettävä malli on kyllä nerokas, läppäriä kun ei viitsisi pajalle raahata.

    Työpaikalla on reilun metrin mittaisella "jäykällä" kaapelilla varustettu pistoolikahvainen malli, jossa on myös näyttö itsessään. Käyttöä helpottaa ihmeesti, kun kuvan voi napista kääntää neljään eri asentoon, äkkiä häviää asento kun alkaa kaapelia pujottaa esim. kojelaudan sisään.

    Omaan autooni (V50 Volle) vaihdoin lämmityslaitteen puhaltimen moottorin pari viikkoa sitten. Virallisen ohjeen mukaan pitäisi purkaa koko perkeleen kojelauta pois, mutta tuon kameran avustuksella sai ilmansisäänottokotelon 3 ruuvia irrotettua, kasatessa sitten ruuvit teipillä ruuvariin kiinni ja kameran kanssa takas paikalleen. Aikaa meni joku 3-4 tuntia yhteensä, ei paha.
     
  18. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tänään kokeilin tuota vitosen kiinankameraa.

    Hintaansa nähden ok. Kyllä sillä männän päältä karstat erotti. Videokuvaus hyvä, still kuvat ei oikeen onnistu.

    Kännykkään kytkin suoraan.


    Suora pää ja ledien kirkkautta voi rullasta säätää ja nappi kuvaukselle.


    Mukana tuli myös päähän kierrettävä peili joten sitten näkee sivuille. Tuo jäi vielä testaamatta.
     
  19. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Heps!

    Onkos kellään kokemusta toimiiko nää kiinankamerat Windows 10 kanssa?
     
  20. miguelo

    miguelo Gearhead

    Jaahas, täytyypäs kysäistä kun tekniikka kehittyy pitkin harppauksin tälläkin saralla - ja itselläni olisi ajankohtaista tarkastuskameran/endoskoopin hankinta, niin mahtaisiko kenties jollain olla suositella jotain omakohtaisesti hyväksihavaittua mallia. (tarkoitus siis hankkia juurikin tuollainen puhelimen/tabletin usb-liitäntään passeli kameraversio jolla saisi kohtuu hyvälaatuista kuvaa, käyttöjärjestelmä siis android)
     

Kerro tästä muillekin!