Mattamaalit

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja JKL Raggars ry, 20.11.2002.

 1. JKL Raggars ry

  JKL Raggars ry Gearhead

  elikkäs jos haluaa auton pintaan todellakin mattaMUSTAN niin kuinkas homma toimii? onko nuo automaalit todellakin mustia kun esmes budjettimaali mastonihan on minusta aikalailla harmaan näköinen mustaks..

  ps. onko tehtaalta saanut ikinä mitn autoo valmiiks mattana? (pohjamaaleissa kylläkin mutta että ihan lopullinen maali)
   
 2. RockHQ

  RockHQ 3rd gear

  Laitoin akkutelineitä kuntoon omaani, mastonin musta ruostesuojamaali ja päälle saman firman mattamustaa, kyllä niistä mustat tuli.
   
 3. wolfman

  wolfman Gearhead

  Joo tulee mastonilla musta mutta kun vertaa johonkin muuhun mustaan niin harmaalta se näyttää, itse huomasin tuon paikkamaalatessani entistä bemaria. Mastonin purkista tullut selvästi vaaleampaa kuin auton alkup. väri. Eihän se sitte haittaa jos koko auto on vedetty sillä mastonin mustalla.
   
 4. 454SS

  454SS 3rd gear

  automaaleista pystyy sekoittamaan lähes joka sävyn mattana, tosin mattavärit on huomattavasti kalliimpia kuin kiiltävät. hintaero johtuu mattaväreihin tarvittavan pastan hinnasta. ainakin ppg:n delfleet väreistä saa mattaa kolmena eri himmeysvaihtoehtona
   
 5. tuiremc

  tuiremc Gearhead

  Mielenkiintoisen silkkimatan pinnan saa Panssarimaalilla (tarkoitettu peltikattojen maalaukseen)! Tämä vihje siis vain linttakäyttöön, en ehkä suosittelisi pitempikestoiseen värjäykseen... :cool:

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: tuiremc 2002-11-20 17:13 ]</font>
   
 6. Blockhead

  Blockhead Gearhead

  Ralli Kadettiin tuli mattamusta väri konepeltiin ja raitoihin 66 vuonna. Väri on selvästi mustempi kuin spray värit. Väri on tehdasvärinä kaikilla värimerkeillä eli sitä ei voi maalaamot sekoittaa. Väri on lähinnä silkinhohtoinen ja helppo pitää puhtaana. Kiilottamaan sitä ei myöskään kannata ruveta, koska lopputulos on laikukas. Mantan erikoismalli on ollut mattamusta raitoja lukuunottamatta http://www.opel6070club.com/Mantan%20ku ... tamani.htm .
   
 7. 454SS

  454SS 3rd gear

  "tehdasvärinä kaikilla maalimerkeillä"??? tarkoitatko sitä, että sävystä ei ole saatavana värinumeroa? jos maalaa koko alueen, ei liene kovin suurta väliä onko se mattamusta juuri se tehtaan sävy
   
 8. Blockhead

  Blockhead Gearhead

  Tarkottaa, että sitä sävyä ei voi sekoittaa maalaamoissa eikä edes Suomessa vaan se tulee väritehtaalta valmiiksi sekoitettuna Opelin värinumerolla. Numeroa en muista, mutta Opelin rallimustana sen kaikki tietää.
   
 9. Yogi

  Yogi Gearhead

  Joo jos kunnon mustaa haluaa niin sitten automaalit unohdetaan heti! Maalikaupasta saa Teknos peltikattomaalia, mustaa joka on mustan näköinenkin. Telalla saa hyvän ja kestävän pinnan autoon kuin autoon.
   
 10. RockHQ

  RockHQ 3rd gear

  No, en tiedä mitä mastonin väriä ootte käyttäneet mutta noista akkutelineistä tuli kyllä mustemmat kuin somalialainen neggeri.
  Peltikattomaali vois kyllä olla kokeilemisen arvoinen, sääli ettei oo sopivaa linttaa nyt :sad:
   
 11. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Me vedetteein Vedetteen silkinkiiltoista puolimattaa tyokaluvaria, nimi oli muistaakseni Sadotex tai Sadolux (siita kun on jo viitisentoista vuotta niin muisti patkii). Pinnasta tuli puolikiiltava ja oikeastaan ihan hyva. Lie samaa kuin tuo peltikattomaali?
   
 12. JouniK

  JouniK Gearhead

  Jos haluaa muutakin mattaväriä, niin esim. metallihohtomassahan on mattaa. Se ei kyllä hirveitä kestä, joten päälle vaan lakkaa jossa on mattausainetta. Mersun joissain malleissa kuulemma korin alaosa on lakattu just tällasella lakalla.
  Itse kokeilin joskus paikallisen automaalarin kanssa sekoitella lakkaa ja mattausainetta (PPG). Laitettiin suurinpiirtein 50/50 ja tuli kyllä mattaa...
  Oma kärrynikään ei ole sellainen mattaMUSTA kun olisin halunnut joten siitä ei siten enempää :wink:
   
 13. 454SS

  454SS 3rd gear

  kuullostaa aika uskomattomalta. on tullu sekoteltua värejä maalaamossa useamman kerran, enkä ole ikinä törmänny väriin jolle ei löytyis kaavaa jos numero on tiedossa.
   
 14. Mr. Horsepower

  Mr. Horsepower 1st gear

  mitekä on jos maalaat normallilla spray maailla niin siihen jää huokosia koska siinä ei ole lakaa mutta jos automaaleista tekee tuon niin entä siten?

  ja eikös kantsi vetää normaali maali ja lakka
  ja vetää viimeseen lakkauseen tuo mattaus aine!?
   
 15. kustum4evo

  kustum4evo 3rd gear

  Minä maalasin mun liekkivolvon puolikiiltävällä tummansinisellä teollisuusmaalilla,jota ostin paikallisesta K-Raudasta...Se on jotain Teknoksen maalia,mut tyyppiä en muista...ja niillä näkyi kyllä värikartassa mustakin...ja ajan myötä auto näyttää enemmmän matalta ku puolikiiltävältä...

  Maalia vain toimitetaan 10 ja 20litran pöntöissä...et maalaa sillä sit koko korttelin autot:D
   
 16. Blockhead

  Blockhead Gearhead

  Se Opelin mattamusta on numeroltaan 215 ja nimeltään Rallyeschwartz. Kun sekoittelin kesätöissä -75 autovärejä oli tuo sävy tehdasväri ja oli sitä viime vuonnakin kun sitä autooni hankin. Se on oikea vaihtoehto jos haluaa tosiaan mustan ja kestävän matan värin.

  Jos pintalakassa käyttää matta-ainetta, niin väri on maitomainen, ei musta.

  Tuon kaksikerrosmassan saa kestämään kun siinä käytetään normaalia 2-k kovettajaa kuten lakassa tai 1-k värissä. Noin on maalattu monen auton konehuone ja nuo mersun matat alaosat (Standoxin ohje).
   
 17. 454SS

  454SS 3rd gear

  blockhead eihän se auto, josta olet numeron kattonu ole vaan 1968 ja metallin sininen?
   
 18. Blockhead

  Blockhead Gearhead

  Tuo värinumero oli Standoxin nettisivuilla. Autosta en sitä katsonut.
   
 19. 454SS

  454SS 3rd gear

  selvittelin vähän tota hommaa. toi numero antaa metallin sinisen värin jota on käytetty ainoastaan vuonna -68. opelin tehtaalta 2-värisenä lähteneiden autojen värinumeroissa tietokone antaa kaavan kahdelle värille. ne mustat osat on luultavasti maalattu jälkeenpäin joko dealerillä tai opelin omalla ns. sportteja muokkaavalla osastolla. kysyin asiaa kahdelta eri maalintoimittajalta ja molemmat olivat sitä mieltä, että väri on "tavallinen" mattamusta, jonka saa tehtyä monellakin eri tavalla
   
 20. 240turbo

  240turbo 1st gear

  Moi. Kun täältä näyttää löytyvän ihan maaleja työkseenkin sekotelleita äijiä, niin kysyisin onko jollain maalivalmistajalla mattamustaa pohjamaalia valikoimissa? Ruiskukama kiinnostaisi, ei niinkään spraykannut. Kiitti!
   

Kerro tästä muillekin!