Meijän perän B-body Plymouthit

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja MJF, 13.1.2008.

 1. MJF

  MJF Gearhead

  Amikselle lähti vielä sähköpostia 3d skannauksesta/tulostuksesta, tarvis helmalistankiinnikkeitäkin mitä ei niitäkään saa uusia mistään...
   
 2. Bukero

  Bukero Gearhead

 3. båse65

  båse65 1st gear

  Ainakin yhdet on.
  [​IMG]
   
  Bukero ja MJF tykkäävät tästä.
 4. Fuselage

  Fuselage Gearhead

 5. MJF

  MJF Gearhead

  Onhan tuotakin tullut lukaistua, jonkinlaisen paineastian tarvii ettei tule kuplia? Muutamat sarjat noita pitäisi myydä että vähänkään kannattaisi tehdä :D No kohta amikselle listankiinnikkeiden kans, saapa nähdä mitä sanovat. Pitää nyt kysyä vielä sieltäkin linssin tulostamisesta mitä sanovat.
  Kuskin ovi alkaa oleen lasin/karmin asennusta vaille. Ruuvit ja nippelit on kyllä päässyt hyvin hajaantumaan eri paikkoihin, tahtoo se vähäinen talliaika mennä niitä etsiessä. Eikä tämä neljännelle viikolle lähtenyt mahatautikaan nopeuta asiaa o_O HTS-Importilta on löytynyt monta puuttuvaa nippeliä, äsken tuli yksi ruuvisarja kotiovelle asti tuotuna :cool:
   
 6. MJF

  MJF Gearhead

  Höh, oliskin vaan ruuvit ja nippelit hukassa, jossain on iso läjä listojakin vielä jemmassa :oops: Passattiremontti vei taas aikaa, ei ollut iso vika mutta hakusalla meinas olla ja vei sitten aikaa senkin edestä. No jotain on taas ohi kulkiessa koittanut tehdä, kaikenlaista mitä on kohdalle sattunut. Kaikki on eteenpäin mitä saa tehtyä :D Mahaa sairastaissa oli hyvää aikaa teippailla takavalonkehyksiä ja takaluukun paneelia. Ne saikin mustaa jo aikaisemmin, nyt karkeeta harmaata. Pientä viimeistelyä tarvii joihinkin kohtiin vielä, pikkasen meinas mutkista teipit oieta. Eiköhän nuo siihen asti mene että on se pari tonnia ylimääräistä mitä nuokin uutena maksaa... :eek: Toinen takavalolinssi vaati vähän näpertelyä, 3 palasta oli lohjennut irti reunoista. Itse linssin puolella ei ole kuin yksi aika huomaamaton halkeama, joten ajattelin säästää ja korjata. Ensimmäisen palan liimasin vaan 2-komponettiliimalla. Toisten nurkan kohdalla huomasin että onhan mulla kolvi tuossa vieressä pöydällä, liimailin pikaliimalla palat kiinni ja kolvilla sulattelin saumoja. Saas nähä miten kestää. Pohjista tulikin ihan kiiltävän rättilaikkaa näyttämällä.
  Ovien laseja putsailin ja ihmettelin että mitenkäs se etureunan lista laitetaankaan? Yläreuna tasalle, liukupaloille reijät ja ylimääräset alareunasta pois?

  [​IMG] [​IMG]
  [​IMG] [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  isalmela tykkää tästä.
 7. MJF

  MJF Gearhead

  Nippeleitä on tulossa pitkin maailmaa, ei oikein kasaus edisty tällä hetkellä. Otin sitten työnalle sisustan osat joita ei ole vielä maalattu. Kojelauta ja lasinympäryslistat olikin jo hiekkapuhallettu ja epoksissa. Siirsin auton toiselle puolelle säilöön ja nappasin rattiputken mukaan. Nämä osat saikin jo päivällä hiontavärit pintaan, jospa tuota huomenna saisi hiottua ja vedettyä vihreää ja mattalakkaa päälle.
  Joskus muinoin on tullut ostettua jostain kilometrimittaristoja, toinen löytää paikkansa tästä. Varmaankin tuo kellollinen, ei kylläkään ole tietoa toimiiko. Chryslerin kellon käytin paikallisella kellosepällä huollossa, pitää varmaan suosiolla viedä tuokin sinne.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
  mikaa7146 ja isalmela tykkäävät tästä.
 8. isalmela

  isalmela Gearhead

  Varsin asiallisella tavalla hommia siellä hierotaan!
   
  mikaa7146 ja Bukero tykkäävät tästä.
 9. MJF

  MJF Gearhead

  Aamupäivällä hioskelin pinnat ja ruutasin vihreää pintaan. Tähän asti näyttikin hyvälle. Illemmalla lakkasin osat Standoxin lakalla jossa mattausaine seassa. Ja vielä ainakin kiiltää niinkuin normilakalla olis vedetty :( Jännässä pitää mattaantuuko kun kuivaa kunnolla, vai menikö koko homma vituiksi :( Kuva ennen lakkausta.

  [​IMG]
   
 10. MJF

  MJF Gearhead

  Eipä tuo aivan mataksi ole vieläkään mennyt :( Vianorillekin soittelin, oli aivan kummissaan, pitäisi kuulemma toimia tässäkin lämpötilassa. Aikoi sekoitella itsellekin koesatsin jos vaikka lakassa olis jotain vikaa. Jotain valmista supermattaa, kuulemma mattausaineella ei näin mattaa saa mitä tämän pitäisi olla.

  [​IMG]

  Hallia lämpimäksi korvetaessa ja lakkaa kuivatellessa otin lämmityslaitteen levälleen. Sehän olisi helpompi laittaa paikalleen ennen kojelaudan asennusta. Hiukan on enempi purettavaa ilmastointimallissa mitä karvalakkikotelossa. Tässä onkin peltikuoret eikä kuttaperkkaa niinkuin tavallisessa. Kotelo saikin jo hiekkakylvyn ja mustaa kilikalia pintaan. Seuraavana tallipäivänä pääsee sitten liimaileen uudet eristeet paikalleen. Millä se tuo ilmastoinnin kenno testataan että on ehjä? Samalain kuin lämppärinkennokin, saippuavettä ja painetta sisään?

  [​IMG] [​IMG]
  [​IMG] [​IMG]
  [​IMG]
   
  isalmela tykkää tästä.
 11. 528

  528 Gearhead

  Itsellä oli joskus, että ekan kerran purkista tuli mattapinta ja seuraavalla kerralla ei, mystistä. Joskus maalikaupassa puhuttiin yleisesti mattamaalin maalauksesta ja tuumasi myyjä, että monesti maalarit maalaa liian märkänä mattamaalin. Pitäisi vähän kuivana ruiskuttaa eikä koittaa hakea samanlaista pintaa kuin täyskiiltävällä. Tuossa ehkä itsellä joskus ollut se onglema.
   
 12. MJF

  MJF Gearhead

  Kävin hakeen loppupurkinkin sitä lakkaa, antoi sekoituskannen mukaan siihen. Porakoneella sekoittelin varmaan ainakin vartin, välillä sai tökkiä sekoitustikulla mönjää irti sekoittimesta. Ei varmaan ollut siis kunnolla purkki sekaisin eka erässä. Tälle toiselle kertaa kyllä ohensinkin paljon enemmän, sitäkin ehdottivat Vianorilta. Nyt menikin heti kunnolla mataksi, nyt tuli sellainen pinta kuin pitikin :cool:

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tuommonenkin pompsi tuli postissa, oli halvin ostaa Suomesta. Tuleepahan paketista unohtuneetkin osat nopeampaa perille :rolleyes: Kelloseppäkin soitteli illalla. Kellon koneisto on nyt putsattu ja voideltu. Oli kuulemma aihettakin. Mekaanisesti ainakin nyt toimii, sähköpuoli pitää kokeilla itse.
   
  66monaco ja isalmela tykkäävät tästä.
 13. 66monaco

  66monaco Gearhead

  retrosound on kyllä jees! ite ostin toho mun monacoo sellasen., sopi orkkis nupitkin siihen! eteen tuli orkkispaikalle orkkiskokonen 2 tie, hyvät 6x9 hattuhyllylle, 10" free air subi niitten keskelle, parit vahvistimet hattuhyllyn alapuolelle, jytää ihan kivasti ja kaikki on piilossa.... mittariston polttimot laitoin myös ledeiksi...
  [​IMG]
   
  mikaa7146, Inlinee, isalmela ja 1 muu tykkäävät tästä.
 14. BBLate

  BBLate 1st gear

  Hemmetin tyylikäs mittaristo
   
  isalmela ja 66monaco tykkäävät tästä.
 15. MJF

  MJF Gearhead

  Kaiutinpuoli on vielä vähän auki. Kojelaudan päällä on 3,5" paikat ja niissä oli aikasemmin kaiuttimet. Diskantit oli kojelaudan lipan alla, hattuhyllyllä 4" erillissarja kun isompia ei ilman rälläkkää saanut. Ja peräkontissa 2x10" suljetussa kotelossa. Kaikki nuo on vielä tallessa, mutta eteen kyllä haluaisin jotain isompaakin kuin nuo 3,5". Toiset kick-panelitkin on mitkä voisi teurastaa, mutta kun seisontajarrupoljin on siellä niin ei sinnekään mitään oikeen mahdu :confused: Ovipaneleihin kirveellä ja puukolla reijät :p Soitin oli aikasemmin hanskalokerossa, ei ollut oikein käytännöllinen paikka. Kojelaudassa orkkis am-radio josta saattoi joskus jotain venäjää kuulua. Näistä nyt ainakin pääsi nyt eroon :D
  Mittariston polttimoita mietinkin tuossa päivällä kun lakkakerrosten välissä purin mittaristoa. Tuolla on lasikantapolttimot, niitäkin varmaan saa suoraan ledinä?
   
 16. 66monaco

  66monaco Gearhead

  MJF tykkää tästä.
 17. MJF

  MJF Gearhead

  Kellon hain illalla ja nyt aamulla testasin sähköllä toimiiko. No toimiihan se, ei tarvi laittaa sielutonta nykyajan koneistoa :cool: Äsken vielä suhautin kaikkien mittarien viisarit oranssiksi, saa kohta pistää mittariston takaisin nippuun.
   
  Inlinee ja isalmela tykkäävät tästä.
 18. Bluestone

  Bluestone Gearhead

 19. MJF

  MJF Gearhead

  Eipä oo juuri mitään kerennyt taas tekeen, pientä fiksiä tullut tehtyä Chrysleriin kun otin sen ajoon. Lämppärin eristeet liimailin kiinni kotelon sisäpuolelle. Millähän tuon ilmastoinninkennon testaa ehjäksi, samalain mitä lämppärinkennonkin?

  Sattumalta sain eilen pari kuvaa edellisen omistajan ajalta, olisko 02 tai 03 kesältä.

  [​IMG] [​IMG]
   
 20. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Polaran ilmastoinnin osat testattiin irrallaan. Vasta sitten kasasin järjestelmän. Mutta jos emmeet nipussa niin eikös sen saa testattua ennen täyttöä. Vie paikalliselle ilmastointipajalle. Sillä selviää.
   

Kerro tästä muillekin!