Meijän perän B-body Plymouthit

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja MJF, 13.1.2008.

 1. MJF

  MJF Gearhead

  Irrallaan on kaikki vielä. Mielummin testais nyt ennen kuin kasaa koko paketin umpeen.
   
 2. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Uusi nyt samalla kaikki kumiset letkut. Ei sitten tarvitse harmitella kun aineet karkaa. Vanhat raudat vaan käyttöön.. Eikös se J Karjalainenkin laulanut vanhasta raudasta...;)
   
  jariha tykkää tästä.
 3. Kimmo

  Kimmo Gearhead

 4. MJF

  MJF Gearhead

  Pihallakin on mukamas joutunut tekeen hommia kun lumet suli, mutta jotain täälläkin. Paineistin kennot ja upotin vesiastiaan, ei löytynyt vuotoja kummastakaan. Eihän siinä ollut sitten kuin mööpeli kasaan. Piru vaan kun männäviikolla tipahti lämppärin puhallin pöydältä ja siivet meni palasiksi.

  [​IMG] [​IMG]
   
 5. MJF

  MJF Gearhead

  Eipä ole saanut mitään järkevää aikaiseksi. Toukokuun lopulla kävin katsomassa kaksioviseksi muutettua -69 Belvederen koria ja sehän tuntui olevan ihan joutilaana. Tämä on muutettu 80-luvun lopulla Kokkolassa kaksioviseksi, ovia on jatkettu perinteiseen tyyliin. Vähän oli jäänyt keskeneräiseksi ja korinvaihtobuumin aikana joutui sitten kanta-autoksi. 89 vuodesta sitten on seissyt tuolla aitan takana mistä löytyi. Kesäkuun alussa kävin sitten toisen reissun trailerin kanssa ja toin hylsyn kotiin. Muutaman päivän katselin hylsyä trailerin päällä ja ajattelin että laitampa taka-akselin paikalleen tuossa samalla kun otan trailerilta alas.
  Takapää kun oli renkaillaan ja keulan sai kunnolla ilmaan pukkien päälle, niin näkikin kunnolla että onhan se aika tehnyt tehtävänsä ja eturunko ja varsinkin vääntösauvojen poikkipalkki on aikamoisen pehmeä.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  isalmela, Kalu, esmi ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. MJF

  MJF Gearhead

  Eihän siinä sitten muuta kuin Kemppi tulille ja vähän uutta peltiä palkkeihin että pysyy vääntösauvat kiinni palkissa. Pari iltaa hitsausta ja uskaltaa laitella etuakselistonkin paikalleen.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Pakosarjoiksi löytyi naapurikylältä perus peltisarjat, kiitoksia vielä sinne jos lukee täällä juttuja :) Moottoriksi Valiantista nostettu 318 ja 904 siihen perään. Koripukissa lepäävä toinen Belvedere sai nyt lainata akselistot joksikin aikaa tähän. Jarruosat tuli kanssa sieltä, jarrusylinterit ja letkut tuli uutta. Viime viikon tiistaina auto olikin ensimmäistä kertaa neljällä renkaalla sitten vuoden 89, keskiviikkona oli tekniikka keulalla. Eihän tässä muuten kiirettä ollut, mutta kun tuli jo hakureissulla möläytettyä facebuukissa että Oulaisten weteraanikonepäivillä ajetaan tällä :D Eli perjantaiaamuna auton pitäisi olla paikanpäällä 15km päässä.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Hai, Herje, isalmela ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 7. Bukero

  Bukero Gearhead

  ...eikös jo viimeviikon lopulla ollut jo jotkut veteraanipäivät...tä..hä??
   
 8. MJF

  MJF Gearhead

  Torstaipäivä olikin kaiken tekniikan ympärille kuuluvan kasausta. "Johtosarja" tuli kokonaan uusi, pakolliset virtakatkaisin, starttinappi ja öljynpainevalo ja niille johdot. Kaikenlaisessa pienessä hommassa meni iltaan asti ja jostain syystä kärjetön sytkä ei nyt tässä kiireessä halunnut sytyttää, Satelliitti joutui luovuttamaan kärkijakajan tähän ja moottori pärähti tulille joskus puoli yhdentoista aikaan illalla. Vieläkin oli kaikenmoista kasaamista jäljellä, vähän ennen puoltayötä piti jo luovuttaa siltä päivää. Laatikkoöljyt, istuimet, konepelti jne jäi vielä aamuksi. Eihän siellä paikanpäällä tarvinutkaan olla kuin vasta yhdeksän jälkeen aamulla. No aikanaan aamulla ylös niin kerkesi nekin tekeen, koeajo navetan ympäri, puolimatkassa konepelti paikalleen, toisesta päästä istuimet kyytiin ja trailerille ja paikanpäälle... Kilpikin tuli naapurimaan puolelta, ihan täydestä taisi mennä suureen yleisöön sekin, kaksiovinen ruotsintuonti :p

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Perjantain auto olikin siinä, iltapäivän olin paikanpäällä porisemassa ihmettelijöiden kanssa ja kuuntelemassa juttuja ihmisten selän takana :D Lauantaina en kerennytkään paikalle, sunnuntain olinkin taas melkein koko päivän paikalla itsekin. Muutamaan kertaan tuli autoa käytettyä paikallaan, joka kerta porukkaa ilmestyi kuin tyhjästä ympärille ihmettelemään että sekö ihan oikeasti käy :cool: Loppupäivästä kun oli jo vähän rauhallisempaa alueella, tuli kierrettyä piha ajamalla ja taas löytyi ihmettelijöitä että sekö ihan oikeasti kulkeekin :D Pari videotakin sain ajosta, kuvaajalla tuli näköjään kiire kuvaamaan kun rupesi ääni kuulumaan.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  PeteKoo, maverick999, 12345678910 ja 12 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. MJF

  MJF Gearhead

  Kun ei mukamas ollut tässä muutakaan tekemistä niin tekaisin juuttuupiin videokoosteen. Ikinä en oo mitään videohommia tehnyt ja sen kyllä huomaa :D   
  tzampy, tooke, Kalu ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Ai stana. Tuossa on tyyliä. Pisteet MJF : lle;):D
   
  tooke tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!