Mekaaninen ahdin pyörimään sähköllä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja triniemi, 21.5.2002.

  1. ARm

    ARm 1st gear

    joo ei ole.... ku siihen ei kukaan halua pistää rahaa ku ne tienaa öljyllä vitusti paremmin... ni miks vitussa pitäis tehdä jotain halvempaa puhtaampaa ja vitusti tehokkaampaa.. tekniikka olis olemassa jos joku olis ollu kiinnostunu siitä 10-15 vuotta sitte millon sitä tajuttiin ensimmäisiä kertoja kokeilla..
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jotain hiilidioksidiin (tiedän, se ei ole palavaa, mutta sen höyrystymislämpö on alhainen) tai johonkin muuhun paineistettuun kaasuun perustuvaa imuilman jäähdytysjärjestelmää muistan markkinoidun Redlinessa joskus viimetalvena. Kallista huvia tosin...
     
  3. tomimk

    tomimk 1st gear

    Plasma on saatu Tokamak -laitteessa (magneettinen "rengaspullo" pysymään kasassa muutamia sekunteja, ei murto-osasekunteja.

    Ongelmana oli tuolloin seinämien haurastuminen voimakkaan neutronisäteilyn takia (hapen ja vedyn yhtyessä vapautuu neutroneita jotka "karkaavat" säteilynä ympäristöön. Tämä myös lämmittää reaktoria josta energia saadaan talteen lämpönä). Tähän löytyi jo varhain keino sekoittaa "epäpuhtauksia" sisäseinien materiaaleihin joka estää neutronisäteilyn haurastuttavaa vaikutusta.

    Onnistuneen kokeilun jälkeen on perustettu projekti jonka tavoitteena on rakentaa ensimmäinen "koeluontoinen" fuusioenergiaa tuottava voimalaitos.

    Energian hinta on tietenkin korkeampi koska valtavan suurien valmistuskustannuksien kuolettaminen täytyy tapahtua voimalan käyttöiän aikana.

    (mikään kaupalline taho ei ole osallistunut projektiin em. syistä...)

    Polttoainetarve (karkea arvio suuruusluokasta):
    -1 kahvikupillinen vettä sisältää yhden ihmisen elinikänään kuluttaman kaiken energian.

    Väitätkö ihan tosissaan ettei projektia tekevät tahot (European Union (represented by EURATOM), Japan, the People´s Republic of China, India, the Republic of Korea, the Russian Federation and the USA) eivät tiedä aiheesta juuri mitään koska ovat kehittämässä tästä kaupallista sovellusta???

    Faktoja:

    http://www.iter.org/
     

Kerro tästä muillekin!