Mekaaninen polttoainepumppu alipainepumpuksi.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Muurahainen, 24.8.2007.

  1. Muurahainen

    Muurahainen Gearhead

    5.7 dieselin alipainepumppu on hiukan huonossa vedossa ja mietinkin tässä korvaavaa ratkaisua.

    Voisiko alkuperäistä polttoainepumppua käyttää ilman pumppaamiseen?
    Riittääkö imukyky ohjaamaan vaihteistoa?
    Meneekö pumppu heti entiseksi jos sillä ilmaa pumppaa.

    Mekaanisen pumpun tilalle on vaihdettu sähköllä toimiva versio koska alkuperäisessä on venttiilit jo sen verran risat että päästää dieselin takaisin.

    Olisihan tuo taas aika viritys mutta hiukan vaikeita hankittavia ja kalliita nuo orginaali alipainepumput tuohon 5.7dx koneeseen.
     
  2. juhe72

    juhe72 1st gear

    mites olis jostakin esim vanhasta diseli opelista hihna vetoinen alipainepumppu, aika pieni kokoisia ja ei välttämättä kalliita, vähän tietenkin joutuis korvakoita teheskenteleen ja mikä parasta ne on yleensä vaihettavilla kalvoilla(enhän minä muuten mutta kun tallilla pitäis lojua ylimääräinen sellainen, meinasin aikoinaan vaniin viritellä, niissä kun on aikas löyhiä net kalvot kestään, voisin myydä sopuhintaan sen pumpun)
     
  3. Rytari

    Rytari Gearhead

    mulla on kanssa semmonen vähän nyrkkiä (yhtä tai kahta :))isompi alipainepumppu mikä on ollut 6.2D:n kyljessä aikoinaan tekemässä jarrutehostimelle alipainetta, yhtään en tiedä mistä se on, kiinnitykset on kovin itsetehdyn näköiset ja toimivakin se on... pois saa hakea ja lähetänkin kun rahdin joku maksaa...

    niin ja edittinä : hihnavetoinen siis tämäkin.
     
  4. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Siihen voi vaihtaa kalvon! Ainakin US-parts myi noin 10 v sitten irtokalvoa muutamalla kymmenellä markalla tuohon vanhaan alipainepumppuun.

    Vaihtaminen vaati hivenen väkivaltaa - niittien aukiporaamisen ja kannen aukikampeamisen vääntämällä väkisin. Eli ei ihan kellosepän hommia.

    Takaisin siten kansi kiinnivasaroimalla ja ruuveilla varmistus. Tuli ihan toimiva vanhasta pumpusta..

    Kai niitä korjausosia vieläkin ehkä saa?
     
  5. Muurahainen

    Muurahainen Gearhead

    Tuota irtonaista pumppua olen myös miettinyt.
    Mietin myös toyotasta kotoisin olevaa laturia jossa päässä on alipainepumppu.

    Ihan kokeilun vuoksi tuikkasin letkun tuohun siirtopumppuun ja säätelin hiukan ruiskupumpun kyljessä olevaa alipainesäädintä.
    Ja kappas tuli ihan toimiva :)

    Nyt on ehkä hiukan aikaa keksiä parempia vaihtoehtoja: vanhan korjaus, hihnalla toimiva tai sitten tuo laturi.
     

Kerro tästä muillekin!