Merc-O-Maticin tilalle AOD tms.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Catiska, 25.8.2021.

  1. Catiska

    Catiska Gearhead

    Nappivaihteet, Merc-O-Matic, FE, siinä auton nykyinen setup. Tuo MOM tihuuttelee vähän vaihteistoöljyä vaihteensiirtäjän vivuston tiivisteestä ja hieman turbiinin kaulan tiivisteeltäkin. Varmaan sen sisälle olisi hyvä kurkata muutenkin, taitaa olla vielä avaamaton loota vuodelta -57 ja ei tuota tiivistettä helpolla vaihda ilman että lootan avaa.

    Mutta, saisiko siihen samoin tein istutettua jotain vähän nykyaikaisempaa, kuten AOD? Nappien kautta pitää pystyä edelleen operoimaan vaihteistoa, se lienee se ainoa ongelma projektissa.
     
  2. Arkkumies

    Arkkumies 3rd gear

    FE:n perään saa vaikka mitä nykyään, vaikka chevyn 4l80e. Turbiinikoppia löytyy ainakin Quicktimeltä AOD:n perään laittamiseksi.
    Nappivaihteiden säilyttäminen on kyllä varmaan se haastavin osuus. Merc-o-maticin napit toimii varmaan jotenkin alipaineella ja epämääräsillä vivustoilla, jotka ei todennäkösesti sovi AOD:hen kirveelläkään.
    Tämmönen tulee kyllä mielee:

    Tommosen boxin sais AOD:ta (tai muuta laatikkoa) ohjaamaan ja kojelaudan napit vois varmaan sähköistää tai ihan vivustoilla saada painelemaan tuon boxin nappeja.
    Tai jonkun tämmösen modaaminen: https://www.altronicsinc.com/electronic-push-button-paddle-shifter-1.html
    FE ja GM:n loota: https://transmissioncenter.net/shop...to-install-a-transmission-on-a-ford-fe-motor/
     
  3. Catiska

    Catiska Gearhead

    Kiitos vinkistä. Se alkuperäinen ei ole ihan toivoton hässäkkä. Siinä on vain kaksi vaijeria, toinen liikuttaa vaihteen siirtäjän vipua, toinen TV vipua. Ei siis mitään kovin monimutkaista:
    [​IMG]
     
    Muokattu: 25.8.2021

Kerro tästä muillekin!