mercury comet 65 ylätukivarren akseli

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja steelofamerica, 1.2.2012.

 1. steelofamerica

  steelofamerica 3rd gear

  65 cometti sama auto kun 65 ford mustang, ongelmana olis nyt se että kun ylätukivarren akselin väliin tulee niitä niinsanottuja shimmilevyjä, millä saa kallistettua etupyörän kulmaa niin osaisko joku kertoa kuimpaljon sinne väliin pitää niitä levyjä laittaa, että se kulma on oikea, onko siihen joku sääntö, vai miten se camber ja caster kulma menee, mieluusti vastauksia ihan suomenkielellä, kilpa autoo en tee mutta sais edes semmosen et olis mukava ajella tiellä. ohjaustehostinta ei oo :pinup:
   
 2. SamiL

  SamiL Gearhead

  Ohjauskulmien säädön yhteydessä niitä laitetaan sinne sopiva määrä, ja ohjauskulmat kannattaisi kyllä mitata kohdalleen. Toki vatupassilla pystysuorasti vanteesta mittaamalla pääsee jo sinnepäin...
  Camber muuttuu, kun sekä tukivarren akselin etu- että takapään shimmien paksuutta muutetaan saman verran. Caster muuttuu muuttamalla näitä shimmejä eri määrä. Casterin muutos muuttaa myös camberia.
   
 3. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Fordin kysessä ollen, myös reaktiotangossa on säätö, joka vaikuttaa casteriin.
   
 4. SamiL

  SamiL Gearhead

  Totta, en meinannut muistaa tuota tankoa, jonka muttereista toisen asentaja unohti kiertää kiinni, kun 1980-luvulla käytin -66 Fairlanen ohjauskulmien säädössä Kotkan Autotuonnissa.
   
 5. steelofamerica

  steelofamerica 3rd gear

  ford

  kiitoksia vinkeistä näillä yritän mennä eteenpäin :pinup:
   
 6. juanack

  juanack 1st gear

  http://smll.me/BWN
  Basic Information
  Model:A800
  Band:GSM 850/900/1800/1900MHz
  Sim Card:Dual Sim Card Dual Standby
  Service Provide:Unlocked
  Style:Bar
  Color:White
  Shell Material:Metal

  System
  OS:Android 2.3.4
  CPU:MTK6513, 650+280MHz
  ROM:512MB
  RAM:256MB
   
 7. Arto65FB

  Arto65FB 1st gear

  Ei tullut ainakaan Mustangiin säätöä reaktiotankoon kuin vasta -67. Faikkuhan on taas pikkaisen isompi auto ja sen kanssa jo kerran töpeksineenä en siitä sano mitään. Jos Comet on Mercuryn Falcon eikä Fairlane, niin sitten siinä ei taida olla säädettävää reaktiotankoa.

  Ja vaikka -65 Mustangiin laittaisi säädettävän reaktiotangon, niin ei sillä paljon voi säätää, koska alatukivarren pusla on ohuempi kuin -67. -67:kaan nimenomaan laitettiin isompi alatukivarren pusla, jotta sitä voisi tuolla säädöllä vääntään enemmän vinoon kuin -65-66 puslaa.
   
 8. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  En tiedä voiko sitä shimmimäärää kukaan sanoa etukäteen, mun mielestä niitä sieltä sen takia löytyy että niillä on säädetty asiat kohilleen eli korin ja tukivarsien virheet ja poikkeavuudet on sillä tyyliä otettu pois, säädetty siis haluttuihin arvoihin. Puolelta toiselle verrattuna usein on eroa, korinteko ei ole ollut ihan auringon tarkkaa silloin aikoinaan.... Monesti noihin löytyy parhaat arvot ihan kokeilemalla jos ei ole sit päivitettyjä arvoja saannissa verrattuna vanhoihin rättirenkaille tarkoitettuihin, renkaat tai niiden tyyppi on kuitenkin yks merkittävä asia mikä vaikuttaa niihin hyviin säätöihin.
  En kyllä vastannut kysymykseesi mutta toivottavasti en vienyt asiassa taaksepäin....
   

Kerro tästä muillekin!