Mercury Comet, jutustelua ja ajatusten vaihtoa em. mallista!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja pm, 22.1.2012.

  1. pm

    pm 1st gear

    Moi,

    tuli hankittua viime kesänä '64 Mercury Comet Caliente convertible. Cometteja tai sisarmalli Falconeita ei tullut liikenteessä vastaan montaa, toki tapahtumakäynnit jäi aika vähälle vielä viime kesänä! Nyt kiinnostaa millaisia ja montako ja missäpäin Suomea olisi näitä, ja onko liikenteessä vai projektikuntoisia. Kaikki mallit 202:sta kutosista aina Cycloneihin asti (näitä varmaan monta Suomessa) kiinnostaa, myös kaikki vuosimallit, erityisesti '64 ja '65 koska omani on näitä lähimpänä. Sen verran oma etu myös että joitain osatarpeita on, sama etu myös muilla jos sattuu mahdollinen tarjonta ja kysyntä kohdata.

    Näitä tietoja jään mielenkiinnolla odottamaan, samoin kuin kevättä (kädet vähemmän kohmeessa tallissa) ja ennenkaikkea kesää!
     
  2. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    vuoden 2004 saldo ja haulla lisää 8)
     
  3. pm

    pm 1st gear

    Haulla löysin tuonkin, ja muitakin, kaikki nämä kuitenkin rajattu enmmän tai vähemmän, koko kattausta en löytänyt. Tämänkin on jo aika vanha, omistajat saattaneet vaihtua, määrä lisääntynyt/vähentynyt jne.

    Meinasin jatkaa tuota aiempaa keskustelua, joka on päättynyt v. 2006, mutta ajattelin kuitenkin aloittaa uuden keskustelun joka on koko mallisarjan ja kaikki vuosimallit kattava sekä päivitetty ja ajantasainen "tietopankki" kyseisiä malleja omistaville ja niistä muuten kiinnostuneille. Tämä kun ei vaikuta olevan se kaikkein harrastetuin malli, joitakin se kuitenkin kiinnostaa enemmän kuin isot merkit ja suositut mallit, jopåa tavallisemmat kuutosmallit jne.

    Vaihdoin otsikon jos se osuisi paremmin asian ytimeen 8)
     
  4. musse67

    musse67 3rd gear

    Reilu vuosi sitte mulle tuli jenkeistä 63 S-22 avo. Aika paljon oli hitsailtavaa, kori oli jo hieman notkahtanut kun sisemmät helmat oli pehmentynyt. Aluksi oli tarkoitus laittaa mustang II etujousitus ja modular-tekniikkaa, mutta alkuperänen 260 ja merc-o-matic toimi niin hienosti etten raskinut alkaa palottelemaan. Viime kesänä sillä kerkesin vähän helteillä fiilistelemään ja nyt oon keräilly pikkuosia että saisi sen jossain vaiheessa sellaseen kuntoon että voisi museotarkastajalle näyttää. Pitää jossain vaiheessa laittaa projektikuvia näytille.
     
  5. pm

    pm 1st gear

    http://s1114.photobucket.com/albums/k54 ... =Comet.jpg

    Tuossa yksi kuva viime kesältä velipojan hääkeikalta 8)

    Nyt työn alla ovipahvit ja verhoilut, on aika paljon vääntyilleet ja kostuneet, keväämmällä jarrut kesäksi kuntoon ja jossakin vaiheessa takaosastoa pitäis saada jäykemmäksi, nyt jos takapenkillä 2 aikuista niin saa olla varovainen hidastetöyssyissä :mad: Nopeusmittarin vaijerin jos vielä sais kiinni ennen ajokautta, näkis nopeutta ja vaikka vähän kertyneitä kilometrejäkin!

    Riittää tuossa tekemistä tuleville vuosillekin, pikku siistimistä ja katto pitää jonkun vuoden kuluttua uusia, maalissakin alkaa jo vuodet näkyä mutta sitten joskus 8)

    Tankki on myös korjattavien/vaihdettavien listalla, se kun vuotaa yläosastaan tavaratilaan ja näitä kun ei uusia saa tähän vuosimalliin. Myös sohvapenkki eteen ja turvavyöt olisi kotiväen tilauslistalla niin pääsisi koko muu perhekin osallistumaan harrastukseen :lol:
     
  6. mikkis83

    mikkis83 Gearhead

    Mac's auto antique ainakin myy turvavöitä. Ja niitä oli montaa eri sävyä, eli saisi ainakin sisustaan sopivia sävyjä :wink:

    Lieköhän tässä valmiina lattiassa koukut vöille, vai joutuuko erikseen hitsaamaan tms?
     
  7. 65_comet

    65_comet 3rd gear

  8. MercComet

    MercComet Gearhead

    12 vuotta itsellä ollut 4-ovinen Comet -72 autom. Muuttoautona -73 Suomeen tullut ja kilometrejä lienee jotain 250t mittarissa ja edelleen Matching number-peli. Alkuperäinen 8-malli ja ehti olla pois liikenteestä 21vuotta.

    Varusteet olivat bucketit, vinyylipenkit, c4-vaihteisto, vinyylikatto, takalasin huurteenpoisto, tehostajat ja 302-2V. Vinyylikattosta & tehostajista oon luopunut.

    Eli yli 1.5vuotta ollut nyt kilvissä. Loota-ongelmasta kun pääsi eroon niin hyvin palveli heinäkuusta marraskuulle käyttiksenä yli 6tkm. Aavikkoperä (2.79) jarruttelee tehokkaasti menohalua.

    Parit kuvat:
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 9d8dc0e2c5
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 457cc74d71
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... e55b3de0b2
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 2ee2267e6b
     
  9. musse67

    musse67 3rd gear

    Tässä muutama kuva omasta '63:sta. Kyllä siinä vielä on savottaa, mutta onpa noi mätä paikat korjattu. Näköjään kuvat vähän väärässä järjestytksessä, neljässä ensimmäisessä nykytilanne ja muutama viimenen hämeenlinnasta terminaalin pihalta.

    http://www.dropbox.com/gallery/14802084 ... 3?h=6aeab5

    Kunhan tuon Customin choppaushomman saan valmiiksi, niin vois ottaa taas Cometin työn alle. Soodapuhallus ollu mielessä. Kattoo nyt miltä tulevan kesän kelit näyttää että malttaako sitä lihoiksi laittaa. :)
     
  10. aerosedan

    aerosedan Gearhead

    Mikkelissä pitkään suomessa ollut turkoosi 2D HT Caliente -64. Tekniikka
    200 CID + 4 vaihteinen. Osia haalitaan ...
     
  11. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Minulla 64 202 4D Sedan. Ollut liikenteessä viimeksi joskus 70-luvulla.
    Ihan 5 vaille liikennekunnossa (pakoputkisto, kardaani ja käsijarru kamat). Sattuisiko kellään olemaan vaijereita ylimääräisenä.
     
  12. pm

    pm 1st gear

    Joo noita turvavöitähän saa ja on varaa valita, http://www.dearbornclassics.com/ ja http://macsautoparts.com/ molemmat tuttuja ja toimivia nettikauppoja, voin suositella molempia. Kannattaa vertailla hintoja, osa on toisella halvempia ja osa toisella, molemmilla myös jotain mitä ei toisella ole ollenkaan 8)

    En ole vielä tutkinut onko turvavöille mitään olemassa vai pitääkö tehdä alusta asti. Kun vaan löytäisi tuon sohvapenkin vielä niin koko 6-hengen perhe mahtuisi kerralla kyytiin :odroll:
     
  13. villek

    villek 1st gear

    Itellä oli joskus 15v sitten -64 comet ja siihen sain helposti vastaavan ikäisen Mustangin käsijarruvaijerit sovitettua.
     
  14. Slant6

    Slant6 3rd gear

  15. Ftw-

    Ftw- Gearhead

    Re: Mercury Comet, jutustelua ja ajatusten vaihtoa em. malli

    Onkos nää lisääntyny? Mulle tuli tommonen -64 4d 170cid valkonen väriltään.
     
  16. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Re:

    Samassa mallissa yhä paitsi kaikki romut on hommattuna.
     
  17. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Re: Mercury Comet, jutustelua ja ajatusten vaihtoa em. malli

    Olis kuvan kannentiiviste 170/200 koneeseen,jos jotain kiinnostaa?
    FelPro:n tekele.
    15€

    YV:llä
    [​IMG]
     
  18. rakkari

    rakkari 3rd gear

    Re: Mercury Comet, jutustelua ja ajatusten vaihtoa em. malli

    no kappas ompas ajankohtanen aihe, itellä on -64 comeetti ja ollutkin minulla jo kohta 14vuotta, laite odottanut inspiraatiota ja aikaa monta vuotta kun muut projektit vieneet kaiken ajan mut nyt lähti projekti käymään ja juuri tänään irrotan kutosen ja manuska (volvo) ja tilalle ruvetaan sovittelemaan pikkulohkoa automaatin kera ja kasimallin akselit ym roippeet on tullu jo hommattua tässä vuosien saatossa, ja maaliakin hän kaipais ym muuta sipistelyä
     
  19. MercComet

    MercComet Gearhead

    Re: Mercury Comet, jutustelua ja ajatusten vaihtoa em. malli

    Itse oon jo omasta -72:sta luopunut - mut nimimerkki jääköön! Kesäkäyttöajossa palveli aikansa hyvin vajaat 20tkm. Kyllä huoltisikoilla notkujia oli jonkin verran ja 60-lukusien mallien kokemuksia kertoilivat.

    70-luvun 4d-mallin (Comet/Maverick) uusi tuulilasi+tiiviste jäi nurkkiin ja myyn pois tarvitsevalle.
     
  20. Ftw-

    Ftw- Gearhead

    Re: Mercury Comet, jutustelua ja ajatusten vaihtoa em. malli

    Mikähän into noita volvon lootia on ollut asennella,mulla on kanssa vaihdettu moinen järkyttävän pitkällä kepillä varustettuna..
     

Kerro tästä muillekin!