Merkkivalo palaa???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja PA-LA, 24.9.2006.

  1. PA-LA

    PA-LA 1st gear

    Eli kyseessä ns. uuskorinen chevyn pickup ja kyseessä on jarrujen merkkivalo palaa jatkuvasti, syttyi muutama viikko sitten enkä ole varsinaisesti kerennyt syventymään muuten kuin lisännyt jarrunestettä ja tarkistanut valojen polttimot. Ei ole abs jarruja eikä paloissa ole edes antureiden johtoja..?? :eek: Että mitäs se valo ny yrittää mulle kertoa???
     
  2. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    Onkos siinä seisontajarrun merkkivalo samassa? Olisko seisontajarrun polkimen yhteydessä oleva kytkin jumissa tai väärissä säädöissä.
     
  3. Timmo

    Timmo 1st gear

    Onkos tässä laitteessa johto siinä jarrujen jakoblockissa, valo syttyy kun takajarrujen säätö alkaa olemaan ajankohtainen. Tosin silloin se yleensä palaa ensin vain silloin, kun jarruttaa. Toisaalta siinä piuhassa voi olla vikaa, se kun altistuu siellä auton alla rasitteille.
     
  4. Havu

    Havu 1st gear

    Joo, eli se valo syttyy, kun etu- ja takapiirissä on liikaa paine-eroa. Yleensä sen takia, kun jarrukengät on kaukana rummuista. Toisaalta tuon ikäisessä saattaa jo olla taka-akselilla lukkiuttumattomat jarrut (RWAL) ja sen boksissa jotain häikkää.. Sekin sytyttää sen jarrujen merkkivalon. Varmin tapa tunnistaa RWAL on, kun katsoo onko jakoblokin kyljessä kiinni toista lootaa, mihin tulee nippu johtoja.. Näin ainakin mun Vaneissa on ollu. Koita ensiksi ottaa akun kenkä irti hetkeksi, jos vaan pelkkä häiriö.
     
  5. PA-LA

    PA-LA 1st gear

    On seisontajarrun merkkivalo samassa, ja on johto siinä jakoblockissa.Takajarrut on laitettu toissa talvena kun perä oli irti eikä sen jälkeen ole ajettu kun muutama sata kilometriä. Takana ei mielestäni ole lukkiutumattomia jarruja tai ainakin ne menee lukkoon kun on tota joskus kokeiltu. Jakoblokin kyljessä on kyllä yks musta "loota" kiinni , mutta mitä tarkoitit "toista"?. Täytynee kokeilla ensin tota akun kengän irroitusta hetkeksi ja kattoo miten käy...
     
  6. PA-LA

    PA-LA 1st gear

    Joskus nää ns "viat" sitten paranee lähes itsestään!. kiitos nimim. havu akun kenkä oli puol tuntia irti ja siihen loppui, vai liekö vaan unohti sen... :lol:
     

Kerro tästä muillekin!