Metanolin puristuskestävyys

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja cartman, 4.12.2002.

 1. cartman

  cartman 1st gear

  Ihan mielenkiinnosta vaan kyselen. Eli metanolin puristuskestävyyshän on huomattavasti parempi, kuin bensiinin. Mutta mikä sitten on metanolin oktaaniarvo? Ja voiko oktaaniarvon laskea suoraan bensiinin ja metanolin sekoitussuhteesta? Minkälaista sekoitussuhdetta pitäisi käyttää, että 98 oktaanisen bensiinin ja metanolin seoksesta tulisi 102 oktaanista? Lisäksi metanolin energiasisältö on pienempi kuin bensiinin, joten polttoainetta pitäisi syöttää normaalia enemmän, mutta tarkoittaako tämä sitä, että normaali seossuhteella (siis ilma/polttoaine) seos menee "laihalle" vai vaan sitä, että rikkaammalla seossuhteella saadaan enemmän tehoa. Eli onko nakutusvaaraa normaaliseossuhteella, ei kai pitäisi olla, kun puristuskestävyyskin paranee?
   
 2. triniemi

  triniemi Gearhead

  Mua kiinnostaa kans, jotain mutua löytyy. http://www.speedomotive.com sivuilla väitetään että 12.5 olis racebensalle ja 15.5 metanolille suurin puristuskestävyys. Tarkoittanee varmaan sitten rautakansilla ja vakionokalla kun noinkin pieniltä tuntuvat. Mutta saahan tosta jotain tuntumaa.

  Eikös ahdetuissa alkkiskoneissa käytetä noin 13:1 peruspuristusta + parin kilon ahdot päälle? Eli luulis kestävän vaparina ihan niin paljon kun pystyy vaan rakentaan.

  Metanolin kanssa vois kone käydä vähän viileenpänä samalla.

  Jeah, kirjoitelkaapas te jotka tiedätte enemmän ku minä.
   
 3. Arto65FB

  Arto65FB 1st gear

 4. Jas

  Jas Gearhead

 5. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Kattelepa tuolta:

  http://www.vtr.org/maintain/gasoline-octane.html

  jenkkien oktaani 92-93 vastaa meidän 98
   
 6. cartman

  cartman 1st gear

  Kiitoksia. Eli 10% metanolia jenkkien 92-oktaaniseen bensaan = 94,3-oktaanista. Meidän oktaaniluvuillamme 98-oktaaniseen sekoitettuna n.100-101-oktaanista...
   

Kerro tästä muillekin!