Metanolin puristuskestävyys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja cartman, 4.12.2002.

  1. cartman

    cartman 1st gear

    Ihan mielenkiinnosta vaan kyselen. Eli metanolin puristuskestävyyshän on huomattavasti parempi, kuin bensiinin. Mutta mikä sitten on metanolin oktaaniarvo? Ja voiko oktaaniarvon laskea suoraan bensiinin ja metanolin sekoitussuhteesta? Minkälaista sekoitussuhdetta pitäisi käyttää, että 98 oktaanisen bensiinin ja metanolin seoksesta tulisi 102 oktaanista? Lisäksi metanolin energiasisältö on pienempi kuin bensiinin, joten polttoainetta pitäisi syöttää normaalia enemmän, mutta tarkoittaako tämä sitä, että normaali seossuhteella (siis ilma/polttoaine) seos menee "laihalle" vai vaan sitä, että rikkaammalla seossuhteella saadaan enemmän tehoa. Eli onko nakutusvaaraa normaaliseossuhteella, ei kai pitäisi olla, kun puristuskestävyyskin paranee?
     
  2. triniemi

    triniemi Gearhead

    Mua kiinnostaa kans, jotain mutua löytyy. http://www.speedomotive.com sivuilla väitetään että 12.5 olis racebensalle ja 15.5 metanolille suurin puristuskestävyys. Tarkoittanee varmaan sitten rautakansilla ja vakionokalla kun noinkin pieniltä tuntuvat. Mutta saahan tosta jotain tuntumaa.

    Eikös ahdetuissa alkkiskoneissa käytetä noin 13:1 peruspuristusta + parin kilon ahdot päälle? Eli luulis kestävän vaparina ihan niin paljon kun pystyy vaan rakentaan.

    Metanolin kanssa vois kone käydä vähän viileenpänä samalla.

    Jeah, kirjoitelkaapas te jotka tiedätte enemmän ku minä.
     
  3. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

  4. Jas

    Jas Gearhead

  5. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Kattelepa tuolta:

    http://www.vtr.org/maintain/gasoline-octane.html

    jenkkien oktaani 92-93 vastaa meidän 98
     
  6. cartman

    cartman 1st gear

    Kiitoksia. Eli 10% metanolia jenkkien 92-oktaaniseen bensaan = 94,3-oktaanista. Meidän oktaaniluvuillamme 98-oktaaniseen sekoitettuna n.100-101-oktaanista...
     

Kerro tästä muillekin!