MGB ja nopea kiekkamittari

Ketju osiossa 'M.G. Car Club of Finland ry', aloittaja aarteinen, 21.6.2016.

 1. aarteinen

  aarteinen 3rd gear

  MG-65 ja uusi kiekkamittari. On roheva epäilys, että kiekkamittari näyttää tasan 2 x liikaa. Mittari ostettu asiallisesta kiekkamittariliikkeestä ja on neg. maalle tehty. Onko tuttu ongelma vai enkä vaan osaa?
   
 2. minorv8

  minorv8 Gearhead

  Mikä mittari on kyseessä ? Miten kytketty ? MGB:n alkuperäisessä mittarissa taitaa olla Smithsin RVI tyyppinen mittari jonka persuksissa on muistaakseni valkoinen johtoluuppi. RVC tyyppiset Smithsit ovat "moderneja" siinä suhteessa että signaali otetaan puolalta.

  Mutta joskus ostin ihan uuden VDO:n 10000 rpm mittarin ja se näytti uutena huolella yläkanttiin vaikka olikin 4 cylinteriselle viritetty. Se hoitui sitten VDO:n huollossa kuntoon. Autometerin joissain malleissa (Sport Comp sun muut) on pari johdoluuppia ja ne piti katkaista molemmat 4-cylinteriselle.
   
 3. aarteinen

  aarteinen 3rd gear

  No, mittari on kunnostettuna hankittu RVI2401/OOB, käännetty neg. maalle. Kytkennät sinänsä mittarin takana ovat oikein ml. se luuppi mittarin takana. JA signaali taitaa tulla puolalta - mistäs muualta?

  Autossa on uusi puola ja kärjetön sytytys. Netistä löytyi sellainenkin ohje, että olisi laitettava vastus puolan ja mittarin väliin. Kokemuksia ja ohjeita haen, minä.
   
 4. minorv8

  minorv8 Gearhead

  Signaali tulee siitä luupista. Sen lisäksi mittarille tulee 12V ja maa. Ei signaalia erikseen puolalta.

  Isoin ongelma taitaa olla kärjetön sytkä. Tietääkseni RVI mittarit ei pelitä kärjettömän kanssa.
   

Kerro tästä muillekin!