Mielenosoitus autoverouudistusta vastaan

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Vani-91, 4.12.2009.

 1. Vani-91

  Vani-91 1st gear

 2. RockHQ

  RockHQ 3rd gear

  Ihan ensimmäiseksi pitää huomioida, että toi ei ole addressi, vaan mielenilmaus tai jokin sellaiseksi yrittävä provokaatio (eli yritys saada huomiota). Oikealla addressilla kun on aina vastaanottava taho johon halutaan vaikuttaa (ja joka VOI halutessaan adressin kohteeseen vaikuttaa) joka tästä siis puuttuu.

  Toisekseen se, että hyvin pieni osa Suomen kansasta pysäyttäisi autonsa jonain x-päivämääränä mihin se sattuukaan jäämään aiheuttaa varmasti sakkorangaistuksia sekä muita sivullisia kuluja osallistujille, ja lähes varmasti negatiivista palautetta niiltä kanssa-autoilijoilta, joita ei a) haittaa päästöihin perustuva verotus b) ajavat pienipäästöisillä autoilla c) ajavat työkseen.

  Toi on vammaisena syntynyt idea.

  T: 5:n todella runsaspäästöisen auton omistaja, 1 niistä käyttöauto.
   
 3. Watti

  Watti 3rd gear

  Mielenilmaus, tässä maassa hoho!! EI PELKOA! Tuskinpa kukaan tekee yhtään mitään konkreettista, netissä uhotaan, mutta siihen se jää. Asiat vaan niellään pureskelematta sellaisina kun ne suuhumme tungetaan.
   
 4. Gyrus

  Gyrus Gearhead

  Hienoa olis nähdä tollainen, mutta epäilen että ei suomalaiset lähde tuolle linjalle. Jos kyseessä olis Ranska niin miettisin et mitenkähän ne noin vaisusti ilmas mieltään..
   
 5. CantBeDone

  CantBeDone 1st gear

  Tuossa on se ongelma että paikka on hajallaan, porukan pitäisi kerääntyä yhdeen paikkaan esim helsinkiin jollekin ruuhkaiselle kadulle. Nyt se menee ihan häröilyksi ja vaaran aiheuttamiseksi kun jokin yksinäinen kippo pysähtyy motarille.
   
 6. repecab

  repecab 1st gear

  Luulisin kyllä että tällä verouudistuksella pedataan samalla ostohinnasta perittävän autoveron poistoa. Ensin tälläinen "pieni" korotus ja ja muutaman vuoden kuluttua ainakin saman verran lisää, jonka jälkeen verokertymä autoilijoilta on jo niinpaljon isompi kuin nykyinen hankintaverokertymä että Suomalaiset voidaan siitä "vapauttaa". :eek: :eek:
   
 7. ohc205

  ohc205 1st gear

  Edellä olevassa kommentissa saattaa olla perää.

  Mielenilmaus pitää järjestää eduskuntatalon edessä.
   
 8. Ana67

  Ana67 Gearhead

  No, jokatapauksessa auto olisi seissyt tuona aikana... Nimittäin työmaan parkkipaikalla :rotfl:
   
 9. hara64

  hara64 1st gear

  mielenilmaus (tarran liimaus) on jo kerran (no joo 2kertaa) järjestetty eduskuntatalon edessä eikä sillä ollu mitään vaikutusta.

  t: yksi niistä jotka oli sitä "järjestämässä"
   
 10. SamiL

  SamiL Gearhead

  Meiltäkin oltiin silloin keskiyöllä tarroja liimaamassa Helsingin Mannerheimintiellä. Autoja oli paikalla(an) aika lailla, mutta tiedoitusvälineet vaikenivat asiasta melkein täydellisesti. Jonkin tahon käskystä vai pelostako? :eek:
   
 11. Watti

  Watti 3rd gear

  Eipä tässä jää paljoa vaihtoehtoja autoilulle. Joko se loppuu omalta osalta kokonaan tai sitten vaihtuu valtion jonne veroja kannan. On kai tuohon joku välimaastokin, firma Viroon ja pikku keplottelulla liisarivehkeillä saa ajella suomessa niin paljon kun lystää...nojoo onhan näihinkin jotain rajoituksia.
   
 12. Aako

  Aako 1st gear

  kohtahan tuo on taas halvempi ajella kylmästi verot/vakuutukset maksamatta ku olla lainkuuliainen, eli taas niintä satasen romuja liikenteeseen ja ajetaan niin pitkään kun kilvet pysyy paikallaan...
  tuli 80- 90 luvulla asiaa harrastettua! 2-3 vuottakin parhaillaan pääsi ilman veronmaksua/ katsastusta ym...

  Nämähän takuulla lisääntyvät, kun on reilusti syrjäytyneitä ja sellaisissa talousvaikeuksissa olevia, joilla ei ole mitään väliä, paljonko siellä ulosotossa on saldoa, sellainen tilanne oli mullakin niihin aikoihin, nyt onneks asiat paremmalla tolalla!
   
 13. hezekiel

  hezekiel 1st gear

  Ensinnäkin addressi oli vissiinkin ajoneuvoveroa eikä autoveroa vastaan? Olin silloin ensimmäisten nykyaikaisten käyttömaksutarrojen liimajaisissa eduskuntatalon edessä, oliko se 1994 vai 1995? Paljonpa auttoi, heti seuraavalle vuodelle nousi 200 mk...
   
 14. Watti

  Watti 3rd gear

  Ainoa iso miinus on nykyään jäätölökauppiaiden keskuudessa lisääntyvä "kilpiskanneri" joka ilmoittaa välittömässä jos autossa on verot/vakuutukset/päästömaksut/liikennekäytöstä poist tai auton omistajalla ei ole lisenssiä. Tämä siis löytyy nyt käsittääkseni jo miltei kaikilta LP:n pojilta ja myöskin ainakin Jämsän paikallispoliisilla tuo laite on ylpeyden aihe. Eli ei tarvi enää kun vastaan vaan ajella ja napsahtaa heti!

  Itelle kävi liikenteestäpoiston kanssa kiinni jääminen juuri tuon laitteen avulla, ostin auton 3 tuntia aiemmin jolla ajoin ja aken palvelu huutaa vaan että ei tilapäisesti toimi. Minkä sillekkin sitten voi...
   
 15. repecab

  repecab 1st gear

  Ihan sama onko nimike autovero vai ajoneuvovero, valtiovarainministeriö laskee vain autoilusta valtiolle kertyviä euroja oli nimike mikä tahansa. Nyt kun uusien autojen kauppakin on alamaissa olisi valtiollekkin järkevämpää kerätä isompaa veroa jo käytössä olevista kotteroista joiden lukumäärä ei paljon vähene oli lama tai ei.Samalla voidaan ilmastomuutoksiin vedoten verottaa vanhoja autoja raskaammin, kun niistä aikaisemmin kertyi tuloja uusia autoja vähemmän.
   
 16. ajomies

  ajomies 3rd gear

  Vuonna 76 kun tuli se käyttömaksu tarra tuulilasiin liimattavaksi, tehtiin tarroista vähän sinne päin olevia lappuja kavereiden kanssa, mutta eka kun sitten sai kolminkertaisen maksulapun piti käydä hakemaan se virallinen tarra. Silloin suurinpiirtein kaikki työkaverit ja muut tutut oli sitä mieltä ettei sitä tarraa hommata, mutta niin vain se kaikille ilmaantu. No protestointia kyllä kahvipöydissä riitti. Näin se aina menee.
   
 17. Town Car

  Town Car 1st gear

  Tommonen 10 auton "mielenosoitus" mitään auta, nauravat vaan paskaista naurua. "Kattokaa ny noita köyhiä"..
   
 18. jviirret

  jviirret 1st gear

  Tämä on nyt yks niistä toimenpiteistä joita hallituspuolueet toitotti jo ennen vaaleja. "työ verotusta ja sivukuluja kevennetään, kulutus ja saasteveroja nostetaan". Ilmeisesti tämä oli suomalaisten enemmistön tahto kun nämä puolueet istuu nyt hallituksessa :odroll:
   
 19. AteV8

  AteV8 Gearhead

  Silleenkö sitä mieltä ilmaistaan että mennään eduskuntatalon eteen tekemään se mitä päättäjä tahtoo, kuten liimaamaan tarroja?
  Vai ootteko käyny siellä ringissä itkemässä ja pitelemässä toisianne käsistä?

  Mammanpoikia. :rotfl:
   
 20. hara64

  hara64 1st gear

  tarran liimaus eduskuntatalon edessä keräs todellakin enemmän kuin kymmen autoa paikalle.
  ideahan oli siinä että ajettiin autot (lue jenkit) hiukan ennen puoltayötä eduskuntatalon eteen mannerheimintielle sulkemaan liikenne.
  kun klo tuli 24 niin kukaan ei liimannu tarraa eli autoa ei saanut ajaa.
  niitä tarrojahan ei liimattu kuin joskus puol yhden jälkeen ja liikenne seisoi siihen asti.

  ja kaikki tämä tapahtui extempore kun kavereitten kanssa rusan tebikalla mietittiin että jotain pitäis tehdä.
  viidako rumpu periaatteella sana lähti eteenpäin ja ainakin kaikilla paikalla olijoilla oli hyvä meininki päällä.

  seuraavana vuotenahan oli oikeen järjestetty mielen osoitus josta oli juttua alan julkaisuissa.

  retorisena kysymyksenä:
  mitenkäs se ateV8 ja town car hoiti kyseisen tarran liimauksen?
  kiltisti kotipihalla vai?
  kun noin negatiiviseen sävyyn kirjoittivat ko. tempauksesta
   

Kerro tästä muillekin!