Mihin menet, autoala...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 4.9.2022.

 1. Capri 69

  Capri 69 Gearhead

  Corvettea on myyty ainakin osassa Eurooppaa pelkkänä Corvettena.

  Itse en tykkää liikenteen pakkosähköistämisestä. Hoidetaan 10% ongelmaa 90% huomiolla.
   
  malvasto tykkää tästä.
 2. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Sairasta tuo Corvette homma. Corvette on urheluauto. Sellainen sporttinen coupe jossa on V8 (tai V6). Pianko se on sähköinen ja rinnalle tulee uusia automalleja. Kuten vaikka Corvette Astro maasturiauto.:confused:(mallinimen vedin hatusta esimerkiksi).

  Sitten vielä kansanauton merkin alla olevasta mallista tehdään Premium brändi.:rotfl: Kuseeko GM omille kengilleen kun Buick jo sinne kategoriaan menee, ja kaipa Cadillac mielestäni premiumin yläpuolella sinne lukeutuu. Myös Oldsmobile joka on kuollut ja kuopattu ja nyt aletaankin luomaan kokonaan uusia merkkejä. Eihän se täysin poikkeuksellista ole, onhan RAM myös nykyään oma merkkinsä. Odotetaan nyt sitten FoMoCo:ltakin vielä uutta merkkiä.:odroll:

  Ford Mustang Mach-E:ssä ei ole mitään vikaa. Se on mielestäni ok nimeäminen. Se vaan vituttaa että joku kutsuu sitä Mustangiksi, vaikka se on Mustang Mach-E. Joskus muinoinhan "Mach" termiä käytettiin muskeliauto Mustangin varusteluversiona eikä niinkään mallinimenä. Vähän niin kuin Chevrolet Suburban LTZ, josta tuo LTZ on varusteluversio/taso, tai Cadillac Fleetwood Brougham, josta Brougham varustelutaso. Vaikka onhan se esiintynyt myös mallinimenä Cadillac Brougham.
   
 3. C4vettester

  C4vettester 2nd gear Bannattu

  Nyt meni tunteisiin. GM aikoo siis liittyä samaan trendiin kuin mm. Porsche (Taycan) ja Lamborghini (Urus). Eli tehdään perinteisistä urheiluautoilta näyttävistä malleista puoliväkisin neliovisia SUV:eja yms. wannabe-perhesportteja.
   
  Muokattu: 8.12.2022
 4. P. Thornton

  P. Thornton 2nd gear

  Eiks Tesla ole jenkkiauto? Sehän tekee Detroitin tekeleistäkin itäautoja.

  Milloin viimeksi jenkkiauto on ollut Euroopan rekisteröintitilaston ykkösenä? Siitä voi olla ihan jonkin verran aikaa.

  https://www.is.fi/autot/art-2000009177507.html
   
  Catiska tykkää tästä.
 5. teddy99

  teddy99 Double Gearhead

  KYLLÄ ON ! .....tana
   
 6. TopyCa

  TopyCa Gearhead

  Corvette katoaa!
  Nyt menee jo liian pitkalle... Mutta ei yllatys kun johtaja on nainen! Ja (onneksi?) ainoa - toistaiseksi.

  Building the Female Leaders of Tomorrow at General Motors
  “Diversity is all about the pipeline. And it’s not just about gender, but about all forms of diversity,” said Mary Barra, GM Chair and CEO."

  Katselin eilen suurta ja kompelon nakoista Bentley SUV maasturia (joka ei koskaan nae mutaa....) ja ihmettelin MIKSI? Onko seuraava Ferrari? Huhuja siitakin on.
   
 7. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Koska niitä ihmiset haluavat ja ostavat.
   
  kerkko tykkää tästä.
 8. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

 9. C4vettester

  C4vettester 2nd gear Bannattu

  Hyvä kysymys. Itse miellän Teslan tavalliseksi arjen perheautoksi. Eli muiden nykyaikaisten automallien tavoin lähinnä tylsäksi. Ajamisen valmiiksi pureskeltua ja siloiteltua kliiniyttä sekä loppuun asti hiottua tylsyyttä.

  Mutta jos joku kokee Teslansa olevan jenkkiauto niin ei se ole minulta pois. En se ole minä jonka tarvitsee spekuloida onko oma auto jenkkiauto vai ei. Minulla on Corvette.
   
  Muokattu: 17.12.2022
  Peeaa tykkää tästä.
 10. hzemax

  hzemax Double Gearhead

  Aikoinaan oli sanonta, että. "Detroitista itään tehdään vaan kolareita" Vissiin Jonnet ei muista. Vaari vaan vähän muistelee. Isoisähän mullekkin opetti.
   
 11. P. Thornton

  P. Thornton 2nd gear

  Ei kai jenkkiautolle terminä mitään yhtä oikeaa merkitystä ole, mutta itse en yhdistä urheiluautoa ja jenkkiautoa samaksi asiaksi.

  Oikeastaan jotain täysin muuta kun tyypilliset jenkkiautot ovat vaneja, pickuppeja, oikeita maastureita, SUV-maastureita, lastukylkiä jne.

  Corvette on oikeastaan ainoa jenkkiauton ja urheiluauton tittelit kantava vehjes.

  Okei, kaikenlaisia Camaroita ja Mustangeja on isoillakin koneilla, mutta ei niistä Corvetten kanssa samassa lauseessa kannata puhua.
   
 12. redneck1

  redneck1 Gearhead

  ^Dodge Viper, Corvetten kanssa samalla viivalla.

  Ford GT onkin sitten jo superauto.
   
  P. Thornton tykkää tästä.
 13. Korjasin..;)

  [​IMG]
   
 14. Sopisko tämä uutinen tänne:

  Mitä ihmettä? Cadillac tulossa mukaan F1:iin

  Formula ykkösiin kaavaillaan uutta amerikkalaistallia.

  Yhdysvaltalaisyhtiöt Andretti Global ja General Motors kertoivat torstaina tavoittelevansa uuden tallin tuomista formula ykkösten MM-sarjaan. Mikäli hanke toteutuu, formuloihin saataisiin legendaarinen autobrändi: nimenä tallilla olisi Andretti Cadillac.
   
 15. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

 16. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Minä taas epäilen vahvasti, että vetyä ei tulla polttomoottorissa polttamaan muutoin kuin jossain erityistapauksessa. Vedyn tekeminen sähköllä on sen verran kallista, että kahta kolmasosaa ei kannatta hukata polttomoottorissa. Veikkaan että henkilöautot tulevat kulkemaan pääosin akkusähköllä, vetypolttokenno ehkä ammattiliikenteeseen ja raskaampaan kalustoon.

  Lisäys: Muistan jo 1970-luvulla lukeneeni TM:stä nestevedyllä kulkeneesta Bemarista, että ei tämä mikään mullistava uutuus ole.

  Lisäys 2: On sitä muutkin näköjään kehitelleet: https://www.hydrogencarsnow.com/index.php/1807-1986/
   
  Muokattu: 15.1.2023
 17. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Jossain kohtaa törmätään siihen että ei saada tarpeeksi sähköä tuotettua, sekä siihen että tämänhetkiset jalometallit ei riittäisi akkujen tekemiseen jos jokainen maailman auto kulkisi sähköllä.:p Näin on ainakin uutisoitu eikä ollut tarkoituksena herättää sähköauto vääntöjä.

  Sähkö ei tule ikinä olemaan yksinään polttoaine jota autot tulee käyttämään. Onhan sitä tälläkin hetkellä vaihtoehtoja kaasu, sähkö, Re85, 98, 95, diesel...
   
 18. Tässä on kaikkien aikojen nopein Chevrolet Corvette
  General Motors Co esitteli tiistaina Corvette-mallista bensiiniä ja sähköä hyödyntävän hybridiversion.


  CORVETTE E-Ray leikkii Stingray-nimellä, jota käytetään urheiluauton bensiinikäyttöisissä versioissa.

  Uutuus paljastettiin alkuperäisen Corvetten 70-vuotissyntymäpäivänä.

  Corvette E-Ray käyttää 12 voltin litiumioniakkua ja 160 hevosvoiman sähkömoottoria etupyörien toimintaan. 495-hevosvoimainen, bensiinikäyttöinen V8-moottori pyörittää takapyöriä kuten muissakin Corvette-malleissa. GM sanoi, että hybridijärjestelmä kiihdyttää E-Rayn nopeuteen 60 mailia tunnissa (96,56 km/h) 2,5 sekunnissa, mikä tekee siitä kaikkien aikojen nopeimman Corvetten.


  [​IMG]
  E-Ray paljastettiin Yhdysvalloissa tiistaina. KUVA: GM
   
  isalmela ja leivonharri tykkäävät tästä.
 19. grantorino

  grantorino Gearhead

  Hybridijärjestelmä, onko siinä molemmat moottorit mukana silloin, kun 2,5 sekunnissa saavutetaan 60 mailia/h. Etuvedon 160hv tuskin pelkästään riittää vaikka sähköinen onkin.
   
 20. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  [​IMG]
  Tuolla ei istuta rennosti haarukka auki.
   
  C4vettester tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!