Miikä firma lähettää jenkkeihin tavaraa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja el borrachitos, 7.9.2012.

  1. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    sopivalla hinnalla.
    Kyseessä pahviloota, missä sisällä läppärunkoja ym.sälää,paino 18,5kg. DHL ei olisi halunnut kuin 1030.- :eek: :mad:
    Ei ollut paljon painoarvoa sillä, että DHL freightin kautta tulee melkein viikoittain tavaraa Euroopasta. Listahinnan rappasi kouraan.

    Oletteko lähetellyt ison veden taakse tavaraa ja millä?
     
  2. MudMax

    MudMax Gearhead

    Heinäkuussa laitoin Postitse yhden (alle 5 kg) läppärungon 41 ekulla Californiaan, mutta toi menee 30 kg:n mukaan, joka maksaa 124 ekua.
    Kympin säästäisi, jos jakaa kahteen 10 kg:n pakettiin......

    edit: http://www.posti.fi/hinnatjaohjeet/
    Tasan viikossa muuten meni. Takaisin tuli USPS:llä ja päällä oli postimerkkejä vajaan 49-taalan edestä, eli suunnilleen sama kuin menorahtikin.
     
  3. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Jep, ongelmaksi muodostuikin tässä kohtaa meidän ikioma Itella.

    On tiedossa, että jannut on lähetellyt kokonaisia motteja ja kaasareita jenkkeihin prepattavaksi. Mutta tyhjää täynnä olevat rungot, suuttimet,regu ym.tuotti niin paljon vaaraa Itellan järjestelmässä,että se oli tullut takaisin postikonttoriin. Noi nyt on kuitenkin tyhjennetty,kuivattu ja seissyt kaksi kuukautta tallin lattialla. Oli kuullema bensajäämiä...niistähän se koko kone poksahtaakin :odroll: Kyllä tää maailma on mennyt vituralleen...
     
  4. MudMax

    MudMax Gearhead

    :eek: Kannattaisiko kokeilla lähettää pienempinä paketteina (vaikka maksaakin 164€), kun miulla ei ollut mitään ongelmaa, vaikka kirjoitin sisällöksikin "Powerjection III fuel injection system"?

    Polttomoottorit ja vaarallisia aineita sisältävät laitteet näkyvät olevan kiellettyjen listalla, samalla huomasin, että tavallinen postipaketti on vakuutettu vain muutamasta kympistä, ainoastaan pikapaketti 1680 eurosta.

    btw. Muillekin tiedoksi: Korjattavaksi lähetetyistä tavaroista täytyy tehdä vientitullaus tullimenettelyllä "ulkoinen jalostus".
    http://www.tulli.fi/fi/yrityksille/muut ... /index.jsp
     
  5. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Vastaanottaja ei halunnut vakuutusta tavaralle,joten en viitti siitä alkaa maksamaan.
    Mä taidan tehdä ton homman niin, että kamat pesurin ja ultraäänipesurin kautta muovi ja/tai jätesäkkeihin,tiukasti kiinni,ja laittaa ne sisäkkäin tupla pahvilootaan joiden ilmatila on hyvin vuorattu. Ja sit uudestaan kokeilemaan. Nimikkeeksi täytyy keksiä joku pöljä synonyymi.
     
  6. gremlin

    gremlin Gearhead

    Ei nyt suoranaisesti tahan liity mutta vein nitropyoran soppasysteemin viime talvena Floridaan matkalaukussa fiksattavaksi. Tein tulliin lapun missa erittelin kamat ja merkkasin etta se menee saadettavaksi, ne leimas sen, etta saan ne silla samalla lapulla takaisin verovapaasti.
    Laitoin siihen lappuun etta se on koneistuskeskuksen vesijaadytys systeemi, niin matkalaukussa sai kuljettaa rojut.
    Toki osat oli melkein kaikki uusia, ja loput pestyja, mutta ne pakkaa skitsoilemaan noissa kuljetuksissa kun lukee jotain polttoaineista.
     
  7. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Kamat kävi vielä pesurin kautta ja tänään laitoin uudestaan postiin kahtena eri pakettina. Pienemmät nippelit ja suuttimet laitoin minigrip pusseihin ja isommat tungin jätesäkin sisään. Varmuudeksi vedin vielä pakkauskelmuun kaikki paskat kertaalleen ja sitten tupla pahvilootiin. Laitoin pakettikortteihin kyllä että käytettyjä auton osia,mutta mistään bensansyöttösysteemistä en maininnut mitään.
    Jo nyt on perkele jos vieläkin tulevat bumerangina takas.
     

Kerro tästä muillekin!