Mikä kärähti? Ducato 2,8 vm-00

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Aslak, 19.1.2017.

  1. Aslak

    Aslak Gearhead

    Tuossa muuan viikko sitten olin lähdössä siirtämään asuntoautoa kotio ja muutaman sadan metrin ajon jälkeen hyttiin tuli aikas vahva "radion" haju eli joku sähköosa oli kärähtänyt. Parkkasin lähimmälle huoltsikalle ja koitin paikallistaa hajun syytä mutta mitään erikoista ei löytynyt ja kaikki tuntui pelaavan kuten ennenkin eikä vikavalojakaan syttynyt. Ajattelin (optimistina) ensin että syyllinen oli se edessä ajanut vanha Bemari mutta parin sadan kilsan jälkeen tupakalle pysähtyessä ihan sattumalta tarkistin akkujen latauksen ja ajoakku näytti punaista :( Eli lataus ei pelaa..
    Pääsin kyllä kotio alkuun parkit päällä ja loppumatka jo kokonaan pimeänä, tosin puolimatkassa piti pysähtyä kaverin luo kaffelle ja lataamaan akkuja ettei tarvinnu autoriepua yksikseen tienposkeen jättää :odsmile:

    Mistähän pitäis lähteä ettimään vikaa? Mielellään mahdollisimman selkeitä ohjeita, tunari kun olen :odoops:
    Auto on tosiaan Knauss Travelliner Ducaton alustalla ja 2,8 koneella
     
  2. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    no kaikki sulakkeet tutkit yhden kerrallaan auton ohjekirjan välittömässä läheisyydessä yleismittarin peruskäytön tuntevan ystäväsi kanssa. mahdollinen palanut/palaneet sulake/sulakkeet johtanee teidät jäljille...

    tässä 1. ohje.
     
  3. Bukero

    Bukero Gearhead

    jos oikein nenään asti tuli "sähkönhaju" niin veikkaampa laturin olevan kaputt.
    diodisilta ja/tai käämitys kyrvähtäneet

    olkoon tämä ohje 2
     
    helvetinkat tykkää tästä.
  4. Aslak

    Aslak Gearhead

    Kiitokset, näitä (ja varsinkin tuota laturia) veikkasin ittekin. Yleismittari kyllä pysyy kädessä, ymmärrän jopa sen lukemiakin. :odbiggrin: Suurin ongelma asiassa on ns täysi tumpelous autosähköjen suhteen eli osaan kyllä sanoa mikä on moottori ja mikä akseli mutta siihenpä se sitten jääkin.. :odoops: Haju oli tosiaan ihan tuntuva, ei epäilystä etteikö siellä jotain olis menettänyt surmaansa.

    Tarina jatkuu sunnuntaina kun pääsen taas "auton" luo, jatkan sitten tyhmiä kysymyksiä :rotfl:


    --Aslakki
     
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Meillä oli kanssa knaussi ja siitä katosi kaikki sähköt, tosin lataus ja käynnissä pysyi

    Mittarit ei toiminu valot ei toiminu eikä mikään muukaan auton sähköt


    Sitä en tosin tiedä mikä se vika oli kun tummille lähti se auto vaihdossa
     
  6. Aslak

    Aslak Gearhead

    Tuossa kyllä rokkas ihan kaikki (mitä uskalsin testata ja vaan testata, olin tosiaan aikas kaukana kotoa) sähöt niin kauan kuin akkua riitti.
    Se mikä ihmetytti että latauksen merkkivalo ei missään vaiheessa alkanut palamaan kunnolla, vasta kun akku alkoi hiipumaan niin tuli semmonen kiilu siihen?


    --Aslakki
     
  7. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Ota akku pois ja pura se + kenkähässäkkä pöydälle sieltä putsattavaksi, se on useimmiten niin hapettunut ettei virta kulje.
     
  8. Toope

    Toope 2nd gear

    Kontaktihärö jossain. (akunkenkä,maadotus koneesta/akulta,siinäpä yleisimmät). Voipi olla myöskin laturi tullu tiensä päähän.
     
  9. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Kojelaudan alla oikealla puolella on iso valkoinen liitin jossa varmaan kymmenisen johtoa. Useampi Ducato ryytyi kun tuo suli.
     
  10. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    siinä hajos virtalukonpohja
     
  11. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    kiilumalla hiipuminen viittais siihen, että laturin hiilet loppu. hiilien jousipaine ei enää rittänyt niin hiipui ja kuoli r.i.p.
     

Kerro tästä muillekin!