Mikä MÄTTÄÄ RP:n toimituksissa ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Markuk, 5.11.2010.

  1. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Suomen ongelma tosiaan laajemmaltikin. Keskitytään "idänkauppaan", eli jos/kun saadaan tavaraa myytyä Venäjälle, niin sen jälkeen unohdetaan kaikki muut. Sitten kun vanja yhtenä päivänä lopettaakin ostamisen... Niin, kaikkihan tietää kuinka sitten käy.

    Suomessa ei osata myydä. Tänne pitäis palkata amerikkalaisia myyntimiehiä kouluttamaan myymistä.
     
  2. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Mutta ameriikan ongelma on että myydä osataan mutta ei toimittaa.
    Eikä kaikki osaa edes myydä. Tämä on vain tälläinen 20v kokemus asiasta.

    Eikä kaikki edes halua myydä, niiden omat markkinat on niin isot ja tavaraa menee kaupaksi helposti. Sit joku firma/ yksityishenkilö härmästä haluu ostaa suht pieniä määriä osia. Ne laskee paljonko menee aikaa enemmän hoitaa sitä ja paljonko samassa ajassa myydään "omille". Se sähköposti tulee helposti skipatuksi.

    Tämä on sanottu päin naamaakin. Kun jenkki sanoo et huomenna niin se tarkoittaa et ei tänään, tulevaisuudessa.

    Se että jenkit on niin vaikeita kaupantekiöitä ja suomalaiset odottaa et osat tulee kuin koivuselta tekee asiasta vaikeeta.

    Omalla kohdalla tämä on suurin ongelma, logistiikka ja niiden laiskuus seuraava. Oma kiire ja sen aiheuttama asioiden kasautuminen tulee kolmantena.
     
  3. Mopar A-koppa

    Mopar A-koppa 1st gear

    Rp:en äijiltä olen saanut monta osaa mitä USA partsi ei mulle hoitanut.Toinen ukko potkii toista siel välil perseelle et hoida hommat ja homma on hoitunut.En ole helppo asiakas,mut en näköjään vaikein.Paja on myös varteenotettava seuraavan moottorin kasaaja.
     
  4. pantera

    pantera Double Gearhead

    pieni löördaag kvell kevennys 8)
    [​IMG]
     
  5. ido59

    ido59 Gearhead

    Ensimmäinen ja ainoa viesti nimimerkiltä 'Mopar A-koppa' ja heti ollaan moottoria RP:stä tilaamassa.

    Come on... noin kömpelö sissimarkkinointi on niiiin last season
     
  6. GeeTeeO

    GeeTeeO Gearhead

    DS 325 voi vetää "penaalin" korvilleen, ollaan selkeesti eri yhteiskuntaluokkien edustajia. Suomessa saa pompottaa duunaria ihan miten lystää. Jos ei työkokeilujen, rekrytointikoulutusten, määräaikaisilla työsuhteilla kikkailun ja koeaikojen kanssa pysty sopivaa työvoimaa karsimaan niin kyllä yrittäjässä on silloin ihan helvetisti vikaa ! Varmasti löytyy päteviä työntekijöitä jos hiukankaan on työnantajalla asenne kunnossa ja valmis vielä asiallista palkkaakin maksamaan.

    RP:n toimituksista ei montaa kokemusta ole, hyllytavara on tullut ok, mutta aika monella kotimaisella kauppiaalla on se vika että vaivaa ei viitsittäsi nähdä hiukkaakaan. US Parts ei vaivautunut vastaamaan sähköpostiini KD Toolsin työkaluja jokunen vuosi sitten tiedustellessani vaikka selkeän listan katalooginumeroineen laitoin. Asiakaspalvelu on aika hanurista monessa muussakin paikassa. KEW / Nilfisk painepesuriin alkuperäisenä lisävarusteena saatavaa autonalustanpesuputkea ei kolmesta paikallisesta kyseisiä merkkejä myyvästä liikkeestä saanut tilattua, Amazonin kautta tuli Briteistä viikossa. Volvon merkkiliikkeessä ei vetokoukkusarjan hintaa saatu parissa viikossa selville, joten tilasin Biliasta (no se nyt ainakin oli kotimainen). Esimerkkejä riittäisi vaikka kuinka monta.

    Jenkkilän päässä ei ole ikinä ollut mitään ongelmaa, Summit, Original Parts Group, Year One, Ames, Ram Air Restoration, Inline tube ja muita mistä tavaraa olen tilannut. Parhaimmillaan on paketti ollut viikossa hiiren klikkauksesta Porin tullissa. Kysymyksiinkin on vastattu nopeasti ja asiat on hoituneet vaikkei meikäläisen englanti ihan kieliopillisesti aina oikein menisikään...
     
  7. audiq

    audiq Gearhead


    Pienyrittäjän kannattaisi näyttää itsekin mallia. Ei sitä sähköposteihin vastaamattomuutta selitellä kauniiksi millään henkilöstöpulalla tai vastaavalla. Jättämällä vastaamatta ja toimittamatta jo tilattuja osia, niin toki välttyy tuolta varaston kerryttämiseltä sopimattomilla osilla.

    Tuo oikeasti huvittaa, kun selitetään henkilöstöpulaa sillä, että ei löydy osaavia myyjiä. Hei, kuka vaan kadun tallaaja osaa ihan yhtä huonosti hoitaa hommat. Ei siihen vastaattomuuteen tai tilausten hoitamattomuuteen tarvitse mitään erityistaitoja.


    Tämän voisivat laittaa mainoslauseekseen kotisivuilleen. Kuvaa hienosti ylimielistä asenneongelmaa, johon välillä aina törmää joissain yrityksissä. Turussa oli joskus vastaavan ylimielinen varaosaliike, Nyström jotain, ja joko he kyllästyivät vittuilemaan asiakkaille, tai asiakkaat kyllästyivät, mutta lappu meni luukulle.


    P.S Eivät ole RP:stä vieläkään vastanneet osakyselyyni. Liikkeen edessä kävin kääntymässä, niin näytti kovin pimeältä. Ehkä niillä on sähköt poikki, niin eivät saa sähköposteihin vastattua. :(
     
  8. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    rp. ekaan osakyselyyn vastasivat järkevästi ja ihan nopeastikin. mutta en vielä silloin tilannut heiltä mitään. (koska toinen kohde vei yllättäen ne korvamerkityt rahat) toinen kyselyni muutamaan kuukautta myöhemmin, samasta osasta, se jäi näemmä täysin huomioimatta.

    ja tämähän ei ollut oikeastaan kysely vaan ostoilmoitus/tilaus.

    useita viikkoja odottelin vastausta ja muutaman kyselynkin asian perään lähetin ja sitten sain tarpeeksi. jos ei viikkojen aikana muka kerkeä tai viitsi edes vastata yhteenkään yhteydenottooni.. niin eipä tarvitse heidän firmaansa koskaan enää minun yrittää ottaa yhteyttä myöskään. annetaan rahat ja bisnes toisille firmoille , sellaisille joita kiinnostaa.

    joten avasin ebayn joku aamuyö. etsin sieltä firman joka myi sopivaa osaa. ostin ja maksoin sen. se jenkeistä lähetetty osa oli suomessa 4ssä arkipäivässä. (nopeammin tuli atlantin yli kuin paikallinen kuski sen viitsi toimittaa/jättää).

    jenkkifirma ilmoitti ebayn kautta että tilaus tuli perille. ilmoittivat sähköpostiini suoraan seuraavana päivänä että tavara lähti reissuun nyt ja tässä on seuranta koodi. (ämä siis vaikutti ihan ihmisen kirjottamalta jutulta eikä miltään automaattiselta ilmoitukselta. kun taas ebayn postilaatikosta löytyi sellanen automaattinen ilmoitus myös varmuuden vuoksi. eli he laittoivat omatoimisesti minulle tietoa tilauksestani kahteen eri paikkaan.

    ei se että yhden yhteydenoton olisivat racersplacella missanneet, mutta vielä ne kaksi muutakin.

    taas sen oppi että vielä löytyy niitä firmoja joita ei kiinnosta. ja tuli todetuksi että kovin usein on turha näemmä yrittää "suosia suomalaista". syydetään rahat sitten ulkomaille kun paikallisempia ei kiinnosta tehdä työtään kunnolla.

    ---
    ja tosiaan. vuokravälitysfirmoistakin saa kokeiluun ihmisiä vain väliaikaisesti jos ei noita koeaikoja ja työharjoitteluita ja muita venklailuja jaksa, kiinnosta tai uskalla tehdä.

    ja oletan että jos joku tälläinen erikoisosien kanssa pelaava firma, todella haluaisi hakea sopivaa työvoimaa, he laittaisi esim juurikin alakohtaisille foorumeille tietoa tai vaikka heidän firman etusivulleen ja myyntitiskin reunaan mainokset että "haluttaisiin palkata työntekijä". niin luulempa että tälläinen ns vain rajoitetun kohdeyleisön nähtävillä oleva ilmoitus ainakin rajaisi hakijat enemmänkin juuri hieman edes asiasta kiinnostuneisiin ja harrastaviin tapauksiin.
     
  9. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    early hemi ja kasi-kolmevartti + jäykkä etunen= selvä gasseri!
     
  10. max

    max Double Gearhead

    Oiskohan nyt niin,että moottorien tasapainotus,kasaus ja dynotoiminta on se mikä herroille leivän suuhun tuo?
    Jos varaosa kauppa ei vaan kannata, ja se sit vaan näkyy kiinnostuksen puutteena palvella asiakkaita.
     
  11. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    TÄ? osa 2.
    Jos asiakas antaa osanumeron ja osan nimen (kuten moni kertoo tässä tehneensä) niin sille pitäis kattoa hinta ja mahdollisesti ottaa tilaus, tilata ja toimittaa kyseinen osa?

    Kerro mikä siinä voi olla niin vaikeaa?

    Ja kyllä, ostan ilomielin muualta
     
  12. G20

    G20 Gearhead

    Juuri näin!

    Asiointi loppui tässä yrityksessä vuoden takaisen sekoilun jälkeen. Homma toimi hienosti aikaisemmin ja sain mitä tilasin mutta viimeiset kokemukset meni niin että tilattiin jotain muuta ja osia noutaessa selitettiin ihan puutaheinää.

    Kyllä, asioin mielelläni muualla.
     
  13. C-barge

    C-barge Gearhead

    Ite käyttänyt pääasiassa RP:tä sellasissa kamoissa joita heidän tukkuriltaan löytyy, yksinkertaisesti siks kun on lähin lafka tallista. Ja on toiminut kohtuullisesti, jopa hyvin. Eksoottisemaat kamat tilannut ite, mut nyt ajattelin josko ehkä testais us partsia. Must vähän tuntuu et RP:llä ei oo oikeen toimivaa systeemiä, ihan perusasiat jos jää hoitamatta niin mun käsittääkseni se johtuu ihan järjestelmän toimimattomuudesta. Toisaalta, jos sataa tarjouspyyntöä kohden on yks jotain muuta ku renkaanpotkija, niin ehkä niihin tarjouspyyntöihinkin oppii vähitelleen suhtautumaan vähemmän jumalan sanana. Kuten sanottu, siellä on vain kaksi työntekijää eikä ilmeisesti toiminta nykyisellään elätä kolmatta. Mut tää on vain mutua, vähänhän se vaikuttaa puuhastelulta mut niinhän kaikki omatkin hommat.

    Ja ihan oma juttunsa on sit eksoottisemmassa osassa se minkä remmivetokin toi esiin, mikään ei oo niin katteeton lupaaja kun jenkki. Se haluaa sun bisneksen ja kun se on saatu ei asiat enää olekaan niin kauheen tärkeitä tai kiireellisiä. Ne valehtelee aivan sujuvasti, sit välität saamaas "informaatiota" asiakkaalle ja se on sun syys kun ei sitten asiat ja aikataulut pidäkään. Sit kun tollaisa paimennettavia kertyy kymmeniä, satoja, niin ei niiden hyvään hallinnoimiseen enää riitä useammankaan henkilön työpäivät.
     
  14. pile

    pile Gearhead

    Oon saanut RP:ltä oikeestaan kaikki muut tavarat niin kuin pitääkin paitsi jarruvarjoa autooni sekä BG kisalaatikkoa. Muuten on tavara kulkenut kohtuu hyvin ja hinnat on olleet kohdillaan . Oon tyytyväinen.
     
  15. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Muutaman kerran tilannut tuolta ja tavarat tulleet jokainen kerta nopeasti, ei valittamista.
     
  16. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Ilmeisesti noi kisaukkojen osat sitten tulee rp:n kautta kohtuullisesti. No miksei ne keskity sitten vain niihin ja myönnä avoimesti että "ei täältä mitään leppäjeepin tulpanjohtoja saa" eli lopettaa tyystin ns. tusinaosien myynnin, tai sitten jos niitä haluaa myydä niin mikä pirun hinku sitä on kaikki osat tuoda itse maahan? Ei se olis ainut usa-osa putiikki joka tuo muiden, esim us-partsin maahantuomaa tavaraa oman kauppansa kautta. Tekisivät sen perusvaraosamyynnin joko kunnolla tai ei ollenkaan. Tuollainen puolivillainen juosten kustu päin vittua varaosakauppa vaan saa aikaan 16 sivua vitutustopikkia oodeelle ja karkottaa niitä raaseriosien ja moottorinremontointien tarvitsijoita jotka ei vielä ole mutta voisivat olla rp:n hyvin palvelemia asiakkaita.
     
  17. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Varmasti ihan totta että jenkkien lupausten perusteella täällä päässäkin vastaillaan saatavuuteen, ja jos ne on niin heikkoja lupausten pitämisessä tai lupailevat liikoja mitä yllä tuli esille niin ongelmia syntyy.
    Noissa hommissa toivois sellasta rehellisyyttä että jos joku palikka on tiettävästi vaikea saada niin siitä kerrottais myös ostajalle, tässä asiassa toi RP ei vältämättä kyllä kovin korkeeta arvosanaa saa....

    Se että tilausten vastaanottajan hommaan tarvittais joku ihan spesiaaliheppu ei voi pitää paikkansa. Tilataanhan sitä tavaraa sitten itsekin jos ei RP:n kautta kuulu, ja ne on poikkeuksetta omalla kohalla onnistuneet, joten ainakin jossain päin maailmaa on varaosamyyjiä jotka osaa.

    Jos sitä kamaa menis niin paljon että se yhden lisää elättäisi niin sellanenhan sinne kannatais palkata. Ja jos suomen kommunistiset pelisäännöt ahdistaa niin onhan monella firmalla työväkeä myös toiminimellä töissä, ei pitäis olla tässäkään siis sitä estettä?

    No, niin se silti menee niin että ei tunne saavansa asiallista palvelua niin voihan sit tilailla itse palikkansa, ymmärrän kyllä niitäkin täysin jotka ei jaksa kys. virman toimintatyyliä...
     
  18. EastWeld Racing

    EastWeld Racing 1st gear

    Hyvin on toiminut tilaukset rp:llä, pari kisaa olisi voinut jäädä kesällä väliin ilman maken ripeää toimintaa.
     
  19. Qjet

    Qjet 1st gear

    Jokerilta osuva kommentti ! Lisäksi, kun on niin hyvin tiedossa jenkkien pään toimituksien luotettavuus/toimivuus kaikilla tähänkin topiciin kirjoittaneilta, niin luulisi sen olevan tiedossa myös yrittäjälläkin: Toimituslupaukset sen mukaan...
     
  20. C-barge

    C-barge Gearhead

    Niin mut minkä mukaan? Jos jenkin lupaus on XXX ja todellisuus välillä nolla ja ääretön, niin mitä pitäis heittää asiakkaalle? Jotain kai sillekin pitäis sanoa, vähän huono sekin on et en tie koka saadaan, voi olla et tulee silloin ku luvattu, voi olla et ei ikinä. Ja toi asia ei tosiaan koske pelkästään pikkupajoja.
     

Kerro tästä muillekin!