mikä on migin naulasuutin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja d-lowrider, 12.1.2007.

 1. d-lowrider

  d-lowrider Gearhead

  Mikäs ihme on mig-hitsauskoneen naulasuutin? Ymmärsin että sillä voi hitsata lommon oikaisunauloja peltiin, mutta onko tuo sellainen yleisosa jonka voi laittaa mihin tahansa mig-koneeseen?
   
 2. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Kaasusuuttimen sivussa on vinosti pieni putki johon voi laittaa sen naulan ja lisäksi tassut, jotka pitävät suuttimen sopivalla etäisyydellä kohteesta. Teoriassa naulan pää, valokaari ja hitsattava pelti kohtaavat silloin oikeassa kohdassa. Käytännössä eivät. Varmemmin onnistuu käsivaraisesti. Kaikki hitsauskonetehtaat eivät tee polttimia itse, eivätkä kaasusuuttimet ole eri merkeillä yhteensopivia.
   
 3. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Double Gearhead

  Mie kävin viime viikolla vanhaan kemppiin tilaamassa tuollasen vehkeen, aika kätevä peli vissiin, kohta pääsee kokeilemaan...

  Makso yhteensä 45e, aika yksinkertanen vehe, voi tehä itekkin...
   
 4. kapa

  kapa 3rd gear

  mä ostin joku aika takaperin tälläsen vehkeen ja on todella rahan väärtti

  ebay on pop
   
 5. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Double Gearhead

  Ja jos tekis ite ni sais muutamalla eurolla... :wink:

  En vaan viittiny alkaa soitella ympäri suomea jos jostain löytys kympin halvemmalla, marssin ekaan vastaantulevaan hitsauskoneita myyvään liikkeeseen ja tilasin.... Mut vieläkään en oo ehtiny ees kokeilla, prkl :odroll:
   
 6. sami

  sami Gearhead

  Tässäpä tais olla vaan kyse esimerkistä kuinka esim. Kempin ja Esabin merkeillä rahastetaan tyhmää kuluttajaa. Kaasusuuttimetkin maksavat Kemppiin ja Esabiin moninkertaisesti muihin verrattuna ja ei älkää vaan ehdottako että ainakaan noissa suuttimissa laatu maksaisi. :odroll:
   
 7. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Double Gearhead

  Dodii, kertokaas ny mistä noita oikeesti fiksuja laitteita saa...

  Se meitin tilaama olikin hieman erilainen kuin piti. Elikkäs tilattu tuote oli sellainen pelkkä teline naulalle, joka sitten langalla hitsataan kiinni peltiin.
  Mitä helvettiä tollasella tekee, samahan se on sitten käsineen sitä naulaa pitää siinä ja hitsata kiinni, aika kallis teline :lol:


  Mutta siis sellanen "naulain" joka sähköliimaa naulan kiinni, ei siis langan kanssa hitsaava.... Vaikeesti selitetty....

  Noita eepay juttuja en oo harrastanu, mutta kai noita Suomestakin saa jostain?
   
 8. nyffikaakoo

  nyffikaakoo 1st gear

  Piilteman puikkokone? :odroll:
   
 9. No H2O

  No H2O Gearhead

  Tää menee niksipirkka osastolle mutta mutta...

  Joskus oiottiin s-kortin kylkiä seuraavanlaisesti: Otettiin mustia rautanauloja jotka hepattiin terävänpään katkaisun jälkeen kylkeen, kanta puoli ulospäin. Seuraavaksi etsittiin nurkista joku sopiva sorkkarauta hitsattiin sen varteen pieni pala latikkaa ja muotoiltiin tuota sorkkaa hieman uusiksi.

  Nyt tuolla sorkalla sai kätevästi kiinni siitä naulasta joka sojotti s-kortin kyljestä ja sorkkaraudan varressa kiinni olevaa latikan palaa varovasti naputtelemalla kylki oikeni sen minkä oikeni... Luultavasti työn tulos oli välineistä kiinni, ei tekijöistä, eli "Taltan terä oli ns. tylsä" :rotfl:
   
 10. kapa

  kapa 3rd gear

  sillon kun etin tota omaa vehjettä ni kyselin suomesta noita vastaavia mutta kun ei kellään ollu tarjolla tommosta ihan halpaa perusvehjettä ja hinnat alkaen mallit oli melkein tontun. suomessa myydään esim. noita gys merkkisiä vehkeitä.
  ei muuta ku ebayn kautta vaan hommaan. ne puhuu loistavasti enklantia ni ei oo ongelmia tossa kommunikoinnissakaan.
   
 11. Eyetech

  Eyetech Gearhead


  Mobitivelta ostin omani
   

Kerro tästä muillekin!