Mikä on oikiasti hyvä hylsysarja ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja ruostekasa, 9.12.2006.

  1. ruostekasa

    ruostekasa 1st gear

    Nyt meni taas hermo nuohon mutterisorviihin. Mikä hylsysarja kannattaa hommata jos hommaa hyvän? Pitääs olla sellaanen johona on pitkiä hylsyjä, moniurahysyjä, kestävät räikät(pieni keskikokoonen ja suuri) ja ikuunen takuu. Vielä jos kalut olis kunnon laatikos niin hyvä.
     
  2. Jza

    Jza Double Gearhead

    Olisko tommonen? http://www.ostokset.fi/pd/3db99b47/

    Siinä missä Bahco (ja viis varmaan muuta avainta) sanoi räps, niin Kamasa kesti, kun himpun verran tiukkaan vedettyä kuusiokolopulttia irroittelin taannoin.
     
  3. cuda69

    cuda69 Gearhead

    saltus staallville ja tietysti kamasa on hyviä.mulla kesti saltuksen räikkä 14v kovaa käyttöä ilman huoltoa.
     
  4. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    ois kestäny sen 41 vuotta jos oisit huoltanut säännöllisesti :wink:
     
  5. cdv60

    cdv60 Gearhead

    Täältä ääni Kamasalle. Hyvin on kestäneet (väärin)käyttöäkin ja koskaan ei ole kysytty, miten sait rikki, jos on pitänyt jokin osa vaihtaa, hyllystä vaan uusi kouraan. Ovat myös aika sirosti muotoiltuja, mahtuu hankalaankin paikkaan. Parempiahan aina löytyy, mutta itse olen ollut tyytyväinen, kallis hintakin on vuosien kuluessa jo unohtunut -mutta laatu säilynyt...
     
  6. JPA

    JPA 3rd gear


    No Kamasan ois saanu uuden jos noin pian hajos :D ..naapuri kun juuri pääsi kehumasta että sai räikkään uudet sisuskalut kun oli kamsan edustajalle ohi mennan valittanu että heikko oli kun kesti vain 15 vuotta. Edustajan mukaan se ei ois saanut hajota joten siinä mahtoi olla valmistus vika :) Tämä siis ilman että oli tuonut romua edes mukana.

    Itsellä myös Kamasan joku 100+? sarja. Hyvin on kestänyt ja kun siinä on mukana myös muutama tuuma koon hylsy. Pikku hylsyn jatkovarsi hajosi
    ihmeellisesti, aivan normaalilla käytöllä meni siitä pienen kuulan kohdalta poikki, vaikka tuo kohtahan on käytössä täysin hyvlsyn sisällä. Uuden sai suoraan liikkeestä tilalle ku vei romun sinne.
     
  7. alarace

    alarace 1st gear

    räikkä

    Ei ainakaan wurthin satseja kannata hommata. Itse työn puolesta joudun käyttämään kyseisen firman tuotteita ja jatkuvasti saa takuuseen olla vaihtamassa. esim. iso räikkä 3 kertaa vaihdettu uuteen tän vuoden aikana. käyttö normaalia eikä mitään ähky momenttiin vääntämistä.
     
  8. 280471

    280471 1st gear

    minimaín 4,5mm-13tuntu käytössä laadukkaalta,ei kannata panostaa merrkki kaluihin.
     
  9. arzi

    arzi Gearhead

    Hazet on kans hyvä. Maksaa mutta työkaluisssa jos missä ei kannata säästää. Hintaan sain apuja kun tunnen kalukauppiaan. 8) Samalla tuli hankittua momenttiavaimet yms. Avaimet voi tarvittaessa kalibroida jälkikäteen yms. tuo kivasti vastinetta kalliimmalle hinnalle.
     
  10. Petrooli

    Petrooli 1st gear

    Jos kerta noinki kattava sarja ois saatava , ni Snap On , tai Stahlwille varmaa
    tulis kysymyksee. Eivät ole halpoja , mut varmast hinnan väärti. Tosi seppä ( rahakas...) ostas snap on :in työkalu vaunun , kaluineen. Mut hinta on sellanen , et ainaki firman nimiin on kierrätettävä.
     
  11. NeljäsGM

    NeljäsGM 1st gear

    Stahlwille on mun mielestäni paras siinä on koot kohdallaan ja sopii käteen kuin suutarin nyrkki sian p...seen. Oon joskus myyny niitä tuotteita ja ei tullu ikinä mitään kitinää takuuosista! Vaikka suurin osa oli väärinkäytöstä johtuvia esim norm hylsy ollut pulttipyssykäytössä.(Onk toi ees yhdysssana :odroll: ). No joka tapauksessa Kamasa on myös jees! 8) Hon kong työkalut on ihan :wc:
     
  12. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Mistäköhän johtuu tuo työkalujen särkyminen??Uskaltasin väittää että on tullut tuossa n.25vuoden aikana "jokunen"ruuvi availtua,enkä nyt tarkoita mitään kirjoituskoneen ruuveja,aikas sekalaisilla työkalumerkeillä,on ns.laatuavaimia sekä Taiwanin kamaa,en tiedä olenko sitten niin tunari,mutta en ole saanut tänä aikana kuin jonkun noita Taiwanin vehkeitä hajalle,tosin taitaa nykyään jo nekin olla ihan suht kestäviä?Tärkeämpää taitas olla että käyttää oikeata avainta oikeaan paikkaan.Toki jos haluaa laittaa rahansa noihin ylihinnoitelluihin sarjoihin ym yksittäis kappaleisiin,niin sehän on oma asiansa,itse ainakin testaan sen verran esim.hylsyjä ,että kevyt kopautus kahdella hylsyllä ja jos ääni soi kimeästi niin ainakin itselle se kertoo sen verran että kestää meikäläisen käytön.Osta vaikka noita Bilteman 10vuoden takuulla olevia työkaluja,ovat hyviä ja kohtuu hintaisia.Väitän että vaikka sinulla on 2000euron hylsysatsi niin ei se tee sinusta yhtään parempaa asentajaa,se ammattitaito syntyy ihan jostain muusta,jos ymmärrätte mitä tarkoitan...
     
  13. kime2

    kime2 Gearhead

    Edellisen kans samoilla linjoilla!
     
  14. Fireball

    Fireball Gearhead

    Kamasa ei oo hylänny, ja totta on tuokin että monet "halpis" kamat kestää päivittäisessäkin käytössä yllättävän hyvin. Kuitenkin esim. hylsysarja on sellanen mitä tarvii kokoajan lopun ikänsä, niin se Kamasan n. 100 osanen maksaa alta jotain 180,- tms. ja on oikeasti ikuinen, Blilbleemaa ei paljon halvemmalla saa edes kymmeneksi vuodeksi. Ei se silti tarkoita etteikö niillä mitään tekis, oma mielipide ja painotus ratkaisee minkä katsoo järkeväksi hankkia.
     
  15. Scamp74

    Scamp74 1st gear

    Töissä käytän Stahlwillen avaimia ja hylsyjä, ne on suht ohut seinämäisiä ja sopii moneen ahtaaseen paikkaan. Pulttikone käytössä kuluvat helposti.

    Kotona on Craftsman avimet ja hylsyt, ovat kestäneet todella hyvin. Ainut vika, ei taida olla maahantuojaa suomessa.
     
  16. GS RIVIERA 68

    GS RIVIERA 68 3rd gear

    KAMASAN sarja on tosi hyvä ja takuu kattava 8)
     
  17. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Jonkun verran joo kuulee/näkee työkalusta päällepäin, et mitä se on. Taitaa hylsy/lenkkiavain kama olla nykypäivänä melko tasalaatusta (ihan sitä halpahallikuraa lukuunottamatta). Mun mielestä suurimmat laatuerot löytyy erinäkösistä ruuvareista ja pihdeistä. Sanoisimpa, et top 3:ssa helpoimmin särkyvissä on:

    - ristipää ruuvarit
    - sivuleikkurit
    - lukkopihdit

    Sen verran edittiä, et hylsysarjojen räikissä on kans valtavia laatueroja.
    Jos on tiuha räikkä, nin sit hylsyn lukitus takkuaa tai jos on pienet välykset nin sit suunnanvaihto pomppaa pois päältä. :odroll:
     
  18. jylhä

    jylhä 1st gear

  19. hannux

    hannux 1st gear

    Snap-On

    Onn se hieno kattella Discoveryn auto- ja mp -rakennusohjelmia, kun tietää että on osallisena maksanut noidenkin sponsorityökaluja!
    "kaio, samanlainen on mullakin"
    Luotan siis Snap-On -vehkeisiin ja hankinn niitä aina kun on varaa!
     
  20. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Neuvottiin että stahlvillen hylsyjä räikkäkäyttöön, pulttikoneelle kannattaa olla kuulemma paksuseinämäisiä.
     

Kerro tästä muillekin!