Mikä on oikiasti hyvä hylsysarja ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja ruostekasa, 9.12.2006.

 1. ruostekasa

  ruostekasa 1st gear

  Nyt meni taas hermo nuohon mutterisorviihin. Mikä hylsysarja kannattaa hommata jos hommaa hyvän? Pitääs olla sellaanen johona on pitkiä hylsyjä, moniurahysyjä, kestävät räikät(pieni keskikokoonen ja suuri) ja ikuunen takuu. Vielä jos kalut olis kunnon laatikos niin hyvä.
   
 2. Jza

  Jza Double Gearhead

  Olisko tommonen? http://www.ostokset.fi/pd/3db99b47/

  Siinä missä Bahco (ja viis varmaan muuta avainta) sanoi räps, niin Kamasa kesti, kun himpun verran tiukkaan vedettyä kuusiokolopulttia irroittelin taannoin.
   
 3. cuda69

  cuda69 Gearhead

  saltus staallville ja tietysti kamasa on hyviä.mulla kesti saltuksen räikkä 14v kovaa käyttöä ilman huoltoa.
   
 4. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  ois kestäny sen 41 vuotta jos oisit huoltanut säännöllisesti :wink:
   
 5. cdv60

  cdv60 Gearhead

  Täältä ääni Kamasalle. Hyvin on kestäneet (väärin)käyttöäkin ja koskaan ei ole kysytty, miten sait rikki, jos on pitänyt jokin osa vaihtaa, hyllystä vaan uusi kouraan. Ovat myös aika sirosti muotoiltuja, mahtuu hankalaankin paikkaan. Parempiahan aina löytyy, mutta itse olen ollut tyytyväinen, kallis hintakin on vuosien kuluessa jo unohtunut -mutta laatu säilynyt...
   
 6. JPA

  JPA 3rd gear


  No Kamasan ois saanu uuden jos noin pian hajos :D ..naapuri kun juuri pääsi kehumasta että sai räikkään uudet sisuskalut kun oli kamsan edustajalle ohi mennan valittanu että heikko oli kun kesti vain 15 vuotta. Edustajan mukaan se ei ois saanut hajota joten siinä mahtoi olla valmistus vika :) Tämä siis ilman että oli tuonut romua edes mukana.

  Itsellä myös Kamasan joku 100+? sarja. Hyvin on kestänyt ja kun siinä on mukana myös muutama tuuma koon hylsy. Pikku hylsyn jatkovarsi hajosi
  ihmeellisesti, aivan normaalilla käytöllä meni siitä pienen kuulan kohdalta poikki, vaikka tuo kohtahan on käytössä täysin hyvlsyn sisällä. Uuden sai suoraan liikkeestä tilalle ku vei romun sinne.
   
 7. alarace

  alarace 1st gear

  räikkä

  Ei ainakaan wurthin satseja kannata hommata. Itse työn puolesta joudun käyttämään kyseisen firman tuotteita ja jatkuvasti saa takuuseen olla vaihtamassa. esim. iso räikkä 3 kertaa vaihdettu uuteen tän vuoden aikana. käyttö normaalia eikä mitään ähky momenttiin vääntämistä.
   
 8. 280471

  280471 1st gear

  minimaín 4,5mm-13tuntu käytössä laadukkaalta,ei kannata panostaa merrkki kaluihin.
   
 9. arzi

  arzi Gearhead

  Hazet on kans hyvä. Maksaa mutta työkaluisssa jos missä ei kannata säästää. Hintaan sain apuja kun tunnen kalukauppiaan. 8) Samalla tuli hankittua momenttiavaimet yms. Avaimet voi tarvittaessa kalibroida jälkikäteen yms. tuo kivasti vastinetta kalliimmalle hinnalle.
   
 10. Petrooli

  Petrooli 1st gear

  Jos kerta noinki kattava sarja ois saatava , ni Snap On , tai Stahlwille varmaa
  tulis kysymyksee. Eivät ole halpoja , mut varmast hinnan väärti. Tosi seppä ( rahakas...) ostas snap on :in työkalu vaunun , kaluineen. Mut hinta on sellanen , et ainaki firman nimiin on kierrätettävä.
   
 11. NeljäsGM

  NeljäsGM 1st gear

  Stahlwille on mun mielestäni paras siinä on koot kohdallaan ja sopii käteen kuin suutarin nyrkki sian p...seen. Oon joskus myyny niitä tuotteita ja ei tullu ikinä mitään kitinää takuuosista! Vaikka suurin osa oli väärinkäytöstä johtuvia esim norm hylsy ollut pulttipyssykäytössä.(Onk toi ees yhdysssana :odroll: ). No joka tapauksessa Kamasa on myös jees! 8) Hon kong työkalut on ihan :wc:
   
 12. Buick55

  Buick55 Gearhead

  Mistäköhän johtuu tuo työkalujen särkyminen??Uskaltasin väittää että on tullut tuossa n.25vuoden aikana "jokunen"ruuvi availtua,enkä nyt tarkoita mitään kirjoituskoneen ruuveja,aikas sekalaisilla työkalumerkeillä,on ns.laatuavaimia sekä Taiwanin kamaa,en tiedä olenko sitten niin tunari,mutta en ole saanut tänä aikana kuin jonkun noita Taiwanin vehkeitä hajalle,tosin taitaa nykyään jo nekin olla ihan suht kestäviä?Tärkeämpää taitas olla että käyttää oikeata avainta oikeaan paikkaan.Toki jos haluaa laittaa rahansa noihin ylihinnoitelluihin sarjoihin ym yksittäis kappaleisiin,niin sehän on oma asiansa,itse ainakin testaan sen verran esim.hylsyjä ,että kevyt kopautus kahdella hylsyllä ja jos ääni soi kimeästi niin ainakin itselle se kertoo sen verran että kestää meikäläisen käytön.Osta vaikka noita Bilteman 10vuoden takuulla olevia työkaluja,ovat hyviä ja kohtuu hintaisia.Väitän että vaikka sinulla on 2000euron hylsysatsi niin ei se tee sinusta yhtään parempaa asentajaa,se ammattitaito syntyy ihan jostain muusta,jos ymmärrätte mitä tarkoitan...
   
 13. kime2

  kime2 Gearhead

  Edellisen kans samoilla linjoilla!
   
 14. Fireball

  Fireball Gearhead

  Kamasa ei oo hylänny, ja totta on tuokin että monet "halpis" kamat kestää päivittäisessäkin käytössä yllättävän hyvin. Kuitenkin esim. hylsysarja on sellanen mitä tarvii kokoajan lopun ikänsä, niin se Kamasan n. 100 osanen maksaa alta jotain 180,- tms. ja on oikeasti ikuinen, Blilbleemaa ei paljon halvemmalla saa edes kymmeneksi vuodeksi. Ei se silti tarkoita etteikö niillä mitään tekis, oma mielipide ja painotus ratkaisee minkä katsoo järkeväksi hankkia.
   
 15. Scamp74

  Scamp74 1st gear

  Töissä käytän Stahlwillen avaimia ja hylsyjä, ne on suht ohut seinämäisiä ja sopii moneen ahtaaseen paikkaan. Pulttikone käytössä kuluvat helposti.

  Kotona on Craftsman avimet ja hylsyt, ovat kestäneet todella hyvin. Ainut vika, ei taida olla maahantuojaa suomessa.
   
 16. GS RIVIERA 68

  GS RIVIERA 68 3rd gear

  KAMASAN sarja on tosi hyvä ja takuu kattava 8)
   
 17. Puli-Song

  Puli-Song Gearhead

  Jonkun verran joo kuulee/näkee työkalusta päällepäin, et mitä se on. Taitaa hylsy/lenkkiavain kama olla nykypäivänä melko tasalaatusta (ihan sitä halpahallikuraa lukuunottamatta). Mun mielestä suurimmat laatuerot löytyy erinäkösistä ruuvareista ja pihdeistä. Sanoisimpa, et top 3:ssa helpoimmin särkyvissä on:

  - ristipää ruuvarit
  - sivuleikkurit
  - lukkopihdit

  Sen verran edittiä, et hylsysarjojen räikissä on kans valtavia laatueroja.
  Jos on tiuha räikkä, nin sit hylsyn lukitus takkuaa tai jos on pienet välykset nin sit suunnanvaihto pomppaa pois päältä. :odroll:
   
 18. jylhä

  jylhä 1st gear

 19. hannux

  hannux 1st gear

  Snap-On

  Onn se hieno kattella Discoveryn auto- ja mp -rakennusohjelmia, kun tietää että on osallisena maksanut noidenkin sponsorityökaluja!
  "kaio, samanlainen on mullakin"
  Luotan siis Snap-On -vehkeisiin ja hankinn niitä aina kun on varaa!
   
 20. Batmobile

  Batmobile Double Gearhead

  Neuvottiin että stahlvillen hylsyjä räikkäkäyttöön, pulttikoneelle kannattaa olla kuulemma paksuseinämäisiä.
   

Kerro tästä muillekin!