Mikä on oikiasti hyvä hylsysarja ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja ruostekasa, 9.12.2006.

  1. onre

    onre 3rd gear

    Kamasan se "alle kahdensadan" satsi ollut nyt jonkun aikaa temmellyksessä mukana. Tulos: pikkuräikkä jumissa, joskus toimii ku jaksaa aikansa pöydänreunaan hakata. Iso räikkä alkaa enteillä samaa vikaa. Ehkä sit ens kerralla sitä teräsvilleä ja vetää niillä hautaan saakka.
     
  2. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Facomin räikkä on ainakin ollu _järjettömän_ kestävä, nivelellä varustettu puolituumanen, Yhen kerran alkanu 20 vuoden aikana takkuaan, putsaus, rasvaus ja taas pelaa. on väännetty reilulla jatkovarrella, hylsyt hajonnu aina ennemmin kun räikkä.

    Ja pikkuräikkänä on tengtoolsin pikkuräikkäsarja, järjettömän hyvä sekin on ollu. Suosittelen koittamaan tengtoolsia, jos ei hae kalleinta mahdollista, hyviä kokemuksia ko merkistä täältä löytyy ainakin, vaikka nimi hieman hämääkin.
     
  3. tero76

    tero76 1st gear

    Minullakin oli ongelmia tuon kamasanin pikkuräikän kanssa, kävi vaihdossa pari kertaa. Nyt ostin tuohon pakkiin facomin pienen räikän; maksoi 45 euroa, mutta ei ole rystyset verillä.

    Suosittelen.
     
  4. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Nyt taidettiin pitkätukkaa puijata. Tarvin pientä niveltä perjantaina mutta lähikaupassa ei ollut sopivaa irtoniveltä vaan piti ottaa pikku setti. Hylsyt muistaakseni 4-13mm, varttituumainen räikkä, muutama ruuvikärki, ruuviväännin, nivel, lyhyt jatko, juuri muuta ei tainnut olla. 50€. Merkki Vata, nevö hööd, ja oli se mikä vaan niin harvoin tuon kokoiset hylsyt käsiin hajoo. Tuolla rahalla olisi saanut pilikasta muovikassillisen pikkusarjoja.
     
  5. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    noin 22v sitten hobby hallista iso Teng-Tools boksi..
    huippu kamaa, kaikki osat vieläkin ehjiä ja tallella !
    ja about päivittäin käytössä!
     
  6. lemmy

    lemmy Gearhead

    Taitaa mulla mennä kohta takuu umpeen tässä sarjassa. Ostin lähinnä mp-käyttöön tämän setin joskus ja on näemmä kestänyt harraste- ja käyttöauton rempat. Pitää tietty muistaa ettei noille nyt käyttötunteja ole niin kauheesti kertynyt mutta hetkittäin sitten raskastakin. Tuolle muovisalkulle en kovin paljoa olisi arvoa antanut ostaessa mutta siitäkin on vasta yksi lukkosalpa poikki. Asiaa lienee edistänyt myös se että yhden nurkan yli joskus autolla vahingossa ajoin.
     
  7. textex

    textex 1st gear

    njoo

    Magnumin sarjalla olen itse väännellyt ja kestänyt väännellä pitkälläkin jatkolla.
     
  8. freeride

    freeride Gearhead

    http://www.vata.com.tw/

    itellä yks vatan momentti ja pikkusarja tuumaisia.hyvin on kestäny.

    edit-offtopic,
    -teetin piruuttani sille vatan momentille kalibrointimittauksen,niin aika hyvin oli tikissä.vasta isommilla alueilla(yli 100Nm)oli vähä heittoa,luokkaa 1-2 Nm.samalla testattiin moponetin joku halpis pikkumomentti ja se oli sitten lähinnä sieläpäin..melkein. :lol: esim.5 Nm oli 9,6Nm jne..
     
  9. Miuge

    Miuge 1st gear

    Kyllä mitä noita on tullu käytettyä,niin stahlville on paras,mutta on se kalliskin.Kamasan räikillä ei tee mitään saa olla jatkuvasti kolistelemassa johonki,että toimii.Biltema ja wurth on aivan perseestä ne hajoilee jatkuvasti.
    Harrastaja ystävälliseen hintaan kohtuu työkaluja ironside ja noi ikh:n paremman sarjan vempeleet oliko ne nyt niitä professionaal vai spesialista vai sekä että.

    Ite tilasin kokeilu mielessä noin neljä vuotta sitte tuollasen gee tee sarjan hoppuhallista,kun oli tarjouksessa ja 10v takuu.Hyvin on kestäny,mutta jakari ja siirtoleuka pihdit on perseestä näky olevan motonetissä samaa settiä erinimellä.Hyvä sarja,mutta jotenki jää se fiilis,että perhana onpa hyvät työkalut...

    Jos ois nyt paljon fyrkkaa laittaa työkaluhin, niin mä hommaisin nuo.Räikkäsarjat,lukkopihdit ja momentit stahlville,pihdit knipex,jakarit bacho,lenkit ja räikkälenkit facom ja sitte erikoisemmat työkalut ikh:ta,kun siellä on hyvät valikoimat ja suht hyvä laatu.
     
  10. f34

    f34 Double Gearhead

    "Merkkiuskovaiset" kokisivat kauhean trauman jos saisivat tietää, että aika paljon noita laatumerkkejä teetetään Kiinassa, Taiwanissa yms...
    Vähintään sieltä tulee aihiot, jotka mittahiotaan esim. eurooppalaisessa tehtaassa toleranssien sisään.

    Merkkifirmat vaan sanovat, että hintalaatusuhde on parempi kiinassa tehtynä kuin euroopassa.

    Nuo 20-30 vuotta vanhat työkalut ovat tehty vielä saksassa tai ruottissa.

    Tuotekehitys, myynti, markkinointi, laadunvalvonta ja testaus yms. on emomaassa. Valmistus monesti halvan työvoiman maassa. Haluttiin tai ei.

    Eli kun morkkaattee kiinanlaatua ja Bilteemaa ja hehkutatte Snap On:nia, muistakaa, että maksatte merkistä, mielikuvasta ja hyvästä takuusta.
    Eikös servolettiäkin saa jo Hyundaina vai miten se meni...
     
  11. kippis

    kippis Gearhead

    AmPro merkkisiä myyvät paikallisessa vauhtiputkassa... ikuinen takuu!
    tuossa joku viikko sitten piti irrottaa cadin takajarrusatulaa niin tuppas ainakin 3-4 hylsyä halkeemaan:mad: ( kanta 10mm tai 3/8" ja sellasessa kolossa että rajoittaa hylsyn paksuutta. siis se ylempi satulan pultti tiedoksi vaan kaikille sts / eldon omistajille). jäi sitten irrottamatta kun loppu sopivat hylsyt...
    no hylsyt oli mallia halvimmat mitä nyt voi vaan olla... niitä 1/4", pienimpiä.
     
  12. Miuge

    Miuge 1st gear

    Joo-o merkkifirmoilla sentään on laatu kriteerit ja tuote kehitystä ja TAKUU vaikka ne tehtäis nepalissa.Toisin,kun nuo halpis paskat.Turha kenenkään on jostain kiinailmiöstä ruikuttaa,jos ite kantaa kotiin biltemaa ja hong kong yms.pilipali tavaraa minkä ehtii,kun halvalla saa.Tosi kauas kantoista toimintaa,joka johtaa siihen,että kohta sitä laatua,tuotekehitystä tai takuuta ei enää ole olemassa.

    Tai sitte tulee tuollasia KIA ilmiöitä joissa on jopa 7 vuoden takuu,joka ei oikeasti ensimmäisen vuoden jälkeen kata mitään.Eli pelkkä myynti kikka millä koitetaan saada "fiksut ihmiset" koukkuun ja ostaamaan muka halpaa ja hyvää korealaista.

    Ja topicin aihekkinhan oli oikeesti hyvä esim.Onnistut rikkomaan stahlville räikän,niin voit mennä sen vaihtamaan jälleen myyjälle ilman kuittia ja vaikka se olis ostettu eri paikasta,koska siinä on oikea takuu.Sitte,kun se halpis paska rikkoutuu,niin takuu ei katakkaan,just sitä osaa ja kuittikin on haalistunu puolen vuoden päästä lukukelvottomaan kuntoon.eli osta uus,jos haluat ehjän.
     
  13. kippis

    kippis Gearhead

    ^honkkarissa myyvät black&deckerin irtohylsyjä, ne kai ei ihan huonoja ole?
    kaks kättä ja .... :poff:
     
  14. JPA

    JPA 3rd gear

    Kamasat olen myös käynyt vaihtamassa ilman kuitteja. Yleensä ottaen hyvin on setti pelannut pienen räikän jatkovarsi tms.(mikä lienee nimeltään) meni poikii sen lukitus kuulan kohdalta eli pala jäi hylsyn sisään, joki valu vika siinä selvästi oli. Ja jotain muuta pientä olen vaihtanyt myös.

    Gedore on kuuleman mukaan myös kestävä. itsellä ei ole kuin yksi gedoren pitkä hylsy, millä sai ainaki kannenstudit kirittyä.
     
  15. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Perinteikkäällä Bilteman sinisellä olen harrastanut eikä ainakaan työkalujen laadun ja toimivuuden takia ole yksikään kierre jäänyt avaamatta tai kiristämättä, poislukien ne joihin setissä ei ole kokoja.

    Muutenkin olen alkanut suosimaan Bilteman työkaluja - etenkin 10v takuulla olevia - koska tämmöinen perusharrastaja pärjää niillä liiankin hyvin.
     
  16. signet

    signet Gearhead

    Koivusen(fixus)tarjouslehdessä oli gedoren puolentuuman hylsysarja jossain satavuotisjuhlatarjouksessa ja kehuttiin että on made in kermaany.
     
  17. max

    max Double Gearhead

    Käytän töissäni Snap-On työkaluja ja ne ovat mielestäni parhaita.
    Olen rakastunut 3/8 Snap-On räikkääni!!!!
     
  18. Kenoveivi

    Kenoveivi 1st gear

    Ostos josta onnitellut itseäni monta kertaa on vielä näköjään myyntilistoilla.Tuumanen keskikokosatsi ja hintakin tullut taas alaspäin 40€.
    Saksalaisia kaluja.Itse ollut tosi tyytyväinen samoin hintaan.
    Sain pyöritellä ensin kädessä ja heti lähti tilaus vetämään.
    Rahti about 20€ muistaakseni 20Kg asti.


    http://www.louis.de/_10b147efcb3044eb24 ... r=10003242

    Tähän rakoon vielä kierresarja...

    http://www.louis.de/_10b147efcb3044eb24 ... r=10003468


    Muita tuumasia...

    http://www.louis.de/_10b147efcb3044eb24 ... =0&typ_id=
     
  19. anttikristus

    anttikristus Gearhead

    Sain muutamia vuosia sitten joululahjaksi SATA-merkkisen hylsysarjan. Sarjassa on 1/2 tuuman räikkäväännin, tuumaiset hylsyt 3/8" - 15/16", metriset 8mm - 32mm, pitkiä millisiä hylsyjä, nivel, pari jatkoa ja pari tulppahylsyä.

    Harrastekäytössä ollut. Järkyttävääkin vääntöä tullut joskus annettua. Aika harvaan työkaluun koskaan olen ollut näin tyytyväinen; tekee sen, mihin on tarkoitettu ja vähän muutakin. Jopa muovilaatikko on pysynyt kunnossa.
     
  20. Newbie

    Newbie 3rd gear

    Jos kukaan ei ole muistanu mainita niin ainaki wurth zebra hylsysarjat on sekundaa.. :mad:
     

Kerro tästä muillekin!