Mikä on oikiasti hyvä hylsysarja ?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja ruostekasa, 9.12.2006.

 1. onre

  onre 3rd gear

  Kamasan se "alle kahdensadan" satsi ollut nyt jonkun aikaa temmellyksessä mukana. Tulos: pikkuräikkä jumissa, joskus toimii ku jaksaa aikansa pöydänreunaan hakata. Iso räikkä alkaa enteillä samaa vikaa. Ehkä sit ens kerralla sitä teräsvilleä ja vetää niillä hautaan saakka.
   
 2. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  Facomin räikkä on ainakin ollu _järjettömän_ kestävä, nivelellä varustettu puolituumanen, Yhen kerran alkanu 20 vuoden aikana takkuaan, putsaus, rasvaus ja taas pelaa. on väännetty reilulla jatkovarrella, hylsyt hajonnu aina ennemmin kun räikkä.

  Ja pikkuräikkänä on tengtoolsin pikkuräikkäsarja, järjettömän hyvä sekin on ollu. Suosittelen koittamaan tengtoolsia, jos ei hae kalleinta mahdollista, hyviä kokemuksia ko merkistä täältä löytyy ainakin, vaikka nimi hieman hämääkin.
   
 3. tero76

  tero76 1st gear

  Minullakin oli ongelmia tuon kamasanin pikkuräikän kanssa, kävi vaihdossa pari kertaa. Nyt ostin tuohon pakkiin facomin pienen räikän; maksoi 45 euroa, mutta ei ole rystyset verillä.

  Suosittelen.
   
 4. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Nyt taidettiin pitkätukkaa puijata. Tarvin pientä niveltä perjantaina mutta lähikaupassa ei ollut sopivaa irtoniveltä vaan piti ottaa pikku setti. Hylsyt muistaakseni 4-13mm, varttituumainen räikkä, muutama ruuvikärki, ruuviväännin, nivel, lyhyt jatko, juuri muuta ei tainnut olla. 50€. Merkki Vata, nevö hööd, ja oli se mikä vaan niin harvoin tuon kokoiset hylsyt käsiin hajoo. Tuolla rahalla olisi saanut pilikasta muovikassillisen pikkusarjoja.
   
 5. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  noin 22v sitten hobby hallista iso Teng-Tools boksi..
  huippu kamaa, kaikki osat vieläkin ehjiä ja tallella !
  ja about päivittäin käytössä!
   
 6. lemmy

  lemmy Gearhead

  Taitaa mulla mennä kohta takuu umpeen tässä sarjassa. Ostin lähinnä mp-käyttöön tämän setin joskus ja on näemmä kestänyt harraste- ja käyttöauton rempat. Pitää tietty muistaa ettei noille nyt käyttötunteja ole niin kauheesti kertynyt mutta hetkittäin sitten raskastakin. Tuolle muovisalkulle en kovin paljoa olisi arvoa antanut ostaessa mutta siitäkin on vasta yksi lukkosalpa poikki. Asiaa lienee edistänyt myös se että yhden nurkan yli joskus autolla vahingossa ajoin.
   
 7. textex

  textex 1st gear

  njoo

  Magnumin sarjalla olen itse väännellyt ja kestänyt väännellä pitkälläkin jatkolla.
   
 8. freeride

  freeride Gearhead

  http://www.vata.com.tw/

  itellä yks vatan momentti ja pikkusarja tuumaisia.hyvin on kestäny.

  edit-offtopic,
  -teetin piruuttani sille vatan momentille kalibrointimittauksen,niin aika hyvin oli tikissä.vasta isommilla alueilla(yli 100Nm)oli vähä heittoa,luokkaa 1-2 Nm.samalla testattiin moponetin joku halpis pikkumomentti ja se oli sitten lähinnä sieläpäin..melkein. :lol: esim.5 Nm oli 9,6Nm jne..
   
 9. Miuge

  Miuge 1st gear

  Kyllä mitä noita on tullu käytettyä,niin stahlville on paras,mutta on se kalliskin.Kamasan räikillä ei tee mitään saa olla jatkuvasti kolistelemassa johonki,että toimii.Biltema ja wurth on aivan perseestä ne hajoilee jatkuvasti.
  Harrastaja ystävälliseen hintaan kohtuu työkaluja ironside ja noi ikh:n paremman sarjan vempeleet oliko ne nyt niitä professionaal vai spesialista vai sekä että.

  Ite tilasin kokeilu mielessä noin neljä vuotta sitte tuollasen gee tee sarjan hoppuhallista,kun oli tarjouksessa ja 10v takuu.Hyvin on kestäny,mutta jakari ja siirtoleuka pihdit on perseestä näky olevan motonetissä samaa settiä erinimellä.Hyvä sarja,mutta jotenki jää se fiilis,että perhana onpa hyvät työkalut...

  Jos ois nyt paljon fyrkkaa laittaa työkaluhin, niin mä hommaisin nuo.Räikkäsarjat,lukkopihdit ja momentit stahlville,pihdit knipex,jakarit bacho,lenkit ja räikkälenkit facom ja sitte erikoisemmat työkalut ikh:ta,kun siellä on hyvät valikoimat ja suht hyvä laatu.
   
 10. f34

  f34 Gearhead

  "Merkkiuskovaiset" kokisivat kauhean trauman jos saisivat tietää, että aika paljon noita laatumerkkejä teetetään Kiinassa, Taiwanissa yms...
  Vähintään sieltä tulee aihiot, jotka mittahiotaan esim. eurooppalaisessa tehtaassa toleranssien sisään.

  Merkkifirmat vaan sanovat, että hintalaatusuhde on parempi kiinassa tehtynä kuin euroopassa.

  Nuo 20-30 vuotta vanhat työkalut ovat tehty vielä saksassa tai ruottissa.

  Tuotekehitys, myynti, markkinointi, laadunvalvonta ja testaus yms. on emomaassa. Valmistus monesti halvan työvoiman maassa. Haluttiin tai ei.

  Eli kun morkkaattee kiinanlaatua ja Bilteemaa ja hehkutatte Snap On:nia, muistakaa, että maksatte merkistä, mielikuvasta ja hyvästä takuusta.
  Eikös servolettiäkin saa jo Hyundaina vai miten se meni...
   
 11. kippis

  kippis Gearhead

  AmPro merkkisiä myyvät paikallisessa vauhtiputkassa... ikuinen takuu!
  tuossa joku viikko sitten piti irrottaa cadin takajarrusatulaa niin tuppas ainakin 3-4 hylsyä halkeemaan:mad: ( kanta 10mm tai 3/8" ja sellasessa kolossa että rajoittaa hylsyn paksuutta. siis se ylempi satulan pultti tiedoksi vaan kaikille sts / eldon omistajille). jäi sitten irrottamatta kun loppu sopivat hylsyt...
  no hylsyt oli mallia halvimmat mitä nyt voi vaan olla... niitä 1/4", pienimpiä.
   
 12. Miuge

  Miuge 1st gear

  Joo-o merkkifirmoilla sentään on laatu kriteerit ja tuote kehitystä ja TAKUU vaikka ne tehtäis nepalissa.Toisin,kun nuo halpis paskat.Turha kenenkään on jostain kiinailmiöstä ruikuttaa,jos ite kantaa kotiin biltemaa ja hong kong yms.pilipali tavaraa minkä ehtii,kun halvalla saa.Tosi kauas kantoista toimintaa,joka johtaa siihen,että kohta sitä laatua,tuotekehitystä tai takuuta ei enää ole olemassa.

  Tai sitte tulee tuollasia KIA ilmiöitä joissa on jopa 7 vuoden takuu,joka ei oikeasti ensimmäisen vuoden jälkeen kata mitään.Eli pelkkä myynti kikka millä koitetaan saada "fiksut ihmiset" koukkuun ja ostaamaan muka halpaa ja hyvää korealaista.

  Ja topicin aihekkinhan oli oikeesti hyvä esim.Onnistut rikkomaan stahlville räikän,niin voit mennä sen vaihtamaan jälleen myyjälle ilman kuittia ja vaikka se olis ostettu eri paikasta,koska siinä on oikea takuu.Sitte,kun se halpis paska rikkoutuu,niin takuu ei katakkaan,just sitä osaa ja kuittikin on haalistunu puolen vuoden päästä lukukelvottomaan kuntoon.eli osta uus,jos haluat ehjän.
   
 13. kippis

  kippis Gearhead

  ^honkkarissa myyvät black&deckerin irtohylsyjä, ne kai ei ihan huonoja ole?
  kaks kättä ja .... :poff:
   
 14. JPA

  JPA 3rd gear

  Kamasat olen myös käynyt vaihtamassa ilman kuitteja. Yleensä ottaen hyvin on setti pelannut pienen räikän jatkovarsi tms.(mikä lienee nimeltään) meni poikii sen lukitus kuulan kohdalta eli pala jäi hylsyn sisään, joki valu vika siinä selvästi oli. Ja jotain muuta pientä olen vaihtanyt myös.

  Gedore on kuuleman mukaan myös kestävä. itsellä ei ole kuin yksi gedoren pitkä hylsy, millä sai ainaki kannenstudit kirittyä.
   
 15. jakulepi

  jakulepi Gearhead

  Perinteikkäällä Bilteman sinisellä olen harrastanut eikä ainakaan työkalujen laadun ja toimivuuden takia ole yksikään kierre jäänyt avaamatta tai kiristämättä, poislukien ne joihin setissä ei ole kokoja.

  Muutenkin olen alkanut suosimaan Bilteman työkaluja - etenkin 10v takuulla olevia - koska tämmöinen perusharrastaja pärjää niillä liiankin hyvin.
   
 16. signet

  signet Gearhead

  Koivusen(fixus)tarjouslehdessä oli gedoren puolentuuman hylsysarja jossain satavuotisjuhlatarjouksessa ja kehuttiin että on made in kermaany.
   
 17. max

  max Gearhead

  Käytän töissäni Snap-On työkaluja ja ne ovat mielestäni parhaita.
  Olen rakastunut 3/8 Snap-On räikkääni!!!!
   
 18. Kenoveivi

  Kenoveivi 1st gear

  Ostos josta onnitellut itseäni monta kertaa on vielä näköjään myyntilistoilla.Tuumanen keskikokosatsi ja hintakin tullut taas alaspäin 40€.
  Saksalaisia kaluja.Itse ollut tosi tyytyväinen samoin hintaan.
  Sain pyöritellä ensin kädessä ja heti lähti tilaus vetämään.
  Rahti about 20€ muistaakseni 20Kg asti.


  http://www.louis.de/_10b147efcb3044eb24 ... r=10003242

  Tähän rakoon vielä kierresarja...

  http://www.louis.de/_10b147efcb3044eb24 ... r=10003468


  Muita tuumasia...

  http://www.louis.de/_10b147efcb3044eb24 ... =0&typ_id=
   
 19. anttikristus

  anttikristus Gearhead

  Sain muutamia vuosia sitten joululahjaksi SATA-merkkisen hylsysarjan. Sarjassa on 1/2 tuuman räikkäväännin, tuumaiset hylsyt 3/8" - 15/16", metriset 8mm - 32mm, pitkiä millisiä hylsyjä, nivel, pari jatkoa ja pari tulppahylsyä.

  Harrastekäytössä ollut. Järkyttävääkin vääntöä tullut joskus annettua. Aika harvaan työkaluun koskaan olen ollut näin tyytyväinen; tekee sen, mihin on tarkoitettu ja vähän muutakin. Jopa muovilaatikko on pysynyt kunnossa.
   
 20. Newbie

  Newbie 3rd gear

  Jos kukaan ei ole muistanu mainita niin ainaki wurth zebra hylsysarjat on sekundaa.. :mad:
   

Kerro tästä muillekin!