Mikä on oikiasti hyvä hylsysarja ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja ruostekasa, 9.12.2006.

  1. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Snap-On sekä MacTools siinä ne parhaat on. Jokapäivä käytössä... Ja hommat toimii. Harrastelijankin kannattaa harkita vaikkakin hinta on kova,mutta tosi harrastaja valitsee aina parasta. :D Kestäähän noi isältä pojalle.
     
  2. JJu

    JJu 1st gear

    Stahlwille, ikuinen takuu...
     
  3. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    ei kaikkee tartte kertoo...
     
  4. Aki_A

    Aki_A 1st gear

    Monta eri hylsysarjaa käytössä mutta mm. tälläinen löytyy itellä yhden työkaluvaunun valikoimasta, aikoinaan lahjaksi saatu ja vielä kovassa käytössä.

    http://www.clasohlson.fi/Product/Produc ... =155200080

    merkki ei herätä toki mielenkiintoa :poff: mutta toistaiseksi ei juuri mtn valittamista, ja hylsyt on koe ponnistettu kyllä aika hyvin myös pulttipyssyn perässä... hintaansa nähen minusta täys 10. Lenkit tosin vähällä käytöllä kun räikkälenkit siihen tarkoitukseen...

    Ainoa valittamisen aihe että tulppa avaimessa ei meinaa pysyä kumi paikallaan joten jää tulppaan kiinni jos ei muista ottaa hylsystä pois ku uutta ruuvailee kiinni, siinäpä taisi puutteet olla :D Hyvä "hätävara" sarja hinnanpuolesta vaikka autoon.
     
  5. Buick55

    Buick55 Gearhead


    Onhan myös joillakin erilaisia "suhteita"pakoputkiin :rotfl:
     
  6. onre

    onre 3rd gear

    Niin minäkin, muistaakseni '96. Yhtään en oo saanut rikki kovasta yrityksestä huolimatta.
     
  7. hillbilly

    hillbilly 1st gear

    Toi kamasa on kyl YLImainostettua! samaa sontaa ko muutki vinosilmien vehkeet.
     
  8. jakke ja sepi

    jakke ja sepi 2nd gear

    Itse olen hämmästyneen tyytyväinen IKH:n tyäkaluuhi. Ja tiätysti Bahco.
     
  9. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Sain 40v lahjaksi velipojilta Metrixin ison (132 osaa) sarjan, mistä löytyy kaikki vasarasta torxiin.
    Käy sekä tuumaisille, että millisille, hylsyt on todella ohuita, mutta yhtään en ole vielä rikki saanut edes kannenpultteja avatessa.

    On tullut otettua tuo sarja jopa työreissuille mukaan, jos on halunnut varmistua siitä, että kaikki tarvittavat työkalut on mukana.

    Löytyy linkistä sivulta 7

    TK101323 METRIX PIHTI/HYLSYSRJ 1/4"/1/2

    http://www.vp-service.fi/tarvike/tyokalut2007.pdf
     
  10. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Kun ei oo varaa ostaa kerralla hyvää kunnollista satsia, niin ostaa sitten sellasen pykälää edullisemman.
    Ja sitä mukaa kun jotain menee särkirikki, niin käy sitten työkalukaupasta ostamassa laadukkaampaa hylsää ja avainta rikkoontuneen tilalle.
    Ei kirpase kerralla niin pahasti, mut kohta on kuitenkin sit täys satsi laatukamaa halvan satsin kotelossa. :rotfl:
     
  11. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    meillä äijä kiertää kirppiksiä ja ostelee kokonaisia työkalupakkeja joiltain mummeleilta tai täteiltä ja laatukamaa tosin suurin osa melkein hevosmies aikakaudelta. sit kun vie jotain säilyketölkkejä metallinkeräys roskikseen niin tulee kassillinen ½"hylsyjä takasin :eek:
    bacho facom ym,,
     
  12. vette77

    vette77 1st gear

    Ihan kaikkia sivuja en lukenu, mutta hämmästyttävän moni pystyi mehustamaan Kamasaa??
    Räikät ovat ihan järkky karkealla hammastuksella, kera super rösöytyvän muovikuoren, nam nam.
    1/4 nivvelet ihan mämmiä, no eipä ole kehumista isommissakaan nivelissä.

    Ihan vaan muutaman hylsyn saanu myös aukeamaan joulutortun tavoin :odroll: Gedore ja Saltus kestivät juurikin noissa Kamalan antaumis kohdissa.

    Jep jep, pari Kamasa satsia on mopo iässä saatuja, että kokemusta niistä riittää.

    Saltukset isukin "perintöjä", vähän karkeita

    Heyco hylsyt ovat toimineet, voin suositella

    Gedore hylsyt ovat myös rokanneet, räikkäkin ym jatkot ja 6-kolo hylsyt

    Snap On:ia on ollut käytössä reilu vuoden, kerrassaan ihania 8) 8) 8)
    ei ole pikkunivel antautunut siinä missä ei Kamasan 3/8:kaan kestäny.
    Uudet tiheähampaiset ovat niiiin herkkua, kumi kahvainen on toki mukava mutta täys metallinen on käytännöllisempi.
    Puolipitkät 3/8 hylsyt ovat ehkä parhaita hankintojani ever.
     
  13. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Itellä pelittäny yleisesti ottaen työkaluissa bacho/stalhwille/facom. bachoa ja villeä tulee enempi käytettyä, kun työpaikassa niitä myydään. Mutta on facomin satsejakin käytössä.

    Esim facomin ½tuuman räikkä missä on nivel varressa, on rääkätty pidempään, ku minä oon mitään työkaluja ees käsissäni pitäny. Kerran joutunu purkaan ja rasvaan, kun alko jumitteleen. Mutta on käytetty putken kera, ja ainavaan pelittää. Ihme vehje.
     
  14. Mika1982

    Mika1982 3rd gear

    Clas Ohlsonilla on taas tarjouksessa Kamasan mekaanikon setti hintaan 99€ http://www.clasohlson.com/fi/Työkalusarja-Kamasa,-92-osaa/Pr408865000. Liityin vielä Clas Ohlson jäseneksi ja sain 10% pois hinnasta. Onkohan setti täyttä kuraa, käsittääkseni "made in Taiwan" -laatua? Selvittelin asiaa ja räikän korjaussarjan ohjeessa on maininta "Super ten assembly instructions", joka viittaa Suekage työkaluihin http://www.suekage.co.jp/item/index.htm , josta löytyy Super Ten räikkä Top-Auto merkin alta.

    Onko kokemusta onko laadukas sarja, vaikka onkin ilmeisesti Taiwanissa tehty ja uudelleenbrändättyä tavaraa. Etsinnässä minulla tosiaan oli laadukas hylsysarja ja jos tuo Kamasa on Taiwanilaista kuraa, lähtee setti kaatikselle :) .

    Tein eilen takajarrurempan uudella Kamasan sarjalla ja kyllähän remontti tuli tehtyä. Aiempiin Bahcoihin verrattuna positiivista sarjassa on, että räikän pää on huomattavasti pienempi ja se tosiaan helpotti jarruremppaa, kun räikkä mahtui paremmin ahtaisiin kolosiin.
     
  15. jj64

    jj64 1st gear

    [​IMG]

    Ikitakuu luvattu tällekin sarjalle. 123,90€ verollista hintaa.
    www.tarviketukku.fi/bgs_tarjouslehti.pdf
     
  16. Mika1982

    Mika1982 3rd gear

    Onkohan Kamasa parempaa laatua? Voittanut ainakin venemestarin ja Ruotsalaisen vibilagare sivuston hylsysarjatestin. Linkkaamani Kamasan sarja maksaa ilman tarjousta kuitenkin pitkälti yli 200€.
     
  17. jj64

    jj64 1st gear

    Vuodesta 2012 alkaen ollaan tuotu maahan BGS-työkaluja. Tätä sarjaa on myyty n. 2000 asiakkaalle. Ainoat reklamaatiot ovat tulleet muovisalkusta. Tosin senkin laatu on parantunut vuosien saatossa. Tuossa sarjassa on kaikk 1/4", 3/8" ja 1/2" räikät. Räikkä on tiheä (72-hampainen). Hylsyt ovat 4 -32mm. [​IMG]
    Hylsyt profiililtaan kuvan mukaisia Super Lock hylsyjä. Super Lock -hylsyjen sisäkulmien muotoilun ansiosta pito ja vääntövoima paranee ja hylsyn sekä mutterin käyttöikä pitenee, kun vääntövoima kohdistuu enemmän mutterin sivuille kuin kulmiin. Kannatta harkita ehdottomasti. Hinta/laatusuhde ylivoimaisesti kohdallaan.
     
  18. Catiska

    Catiska Gearhead

    Mistä tuumaisia 12-kulmaisia hylsyjä? ARP:n pultit niitä kaipaisi vaan todella huonosti tuntuu mistään niitä löytyvän...
     
  19. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    En tiiä uskallanko kirjottaakkaan moista rienausta jenkkiautofoorumilla, muttakun tuon malliset hylsyt on vaan helvetin hyviä. Vois sanoa että parhaita. Mulla on tuon mallisia hylsyjä, millisiä, enkä omista yhtään tuumasta työkalua.
    Kaikki tuumaset mutterit ja pultit on auennu tuonmuotosella millisellä työkalulla pyörähtämättä, ja avattu on perästä rattiakselin kautta moottoriin kaikkia mahollisia pultteja/ muttereita mitkä on kovassakin. Eikä oo mutterit tai pultit menny piloille kannastaan. Pitkään aikaan en oo minkään muun muotosia hylsyjä ostanukkaan enää.
    Ostan ekan tuumatyökalun kun nuo pettää. Ei tapahu heti. Säästyypi tilaa ja rahaakin kun ei tarvi olla kun yhet työkalut.
     
  20. f34

    f34 Double Gearhead

    Mä en tykkää yhtään noista super-lock hylsyistä kun ne on väljiä pultin kantaan. Ahtaassa tilassa tahtoo kaatua pois kannasta räikätessä ja vie räikän toiminta-alueesta muutaman napsun.
    Tykkään kuuskulmaisista, nekin kestää ja ei lipsu.
     
    Muokattu: 16.3.2017

Kerro tästä muillekin!