mikä on tuningia..?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tuning & Styling', aloittaja mane, 12.10.2001.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
 1. mane

  mane 1st gear

  Mun mielestä mikään ei ole sen hienompaa, kun on onnistunut jossain, vaikka levikkeiden teossa, ja jos ne näyttää pirun hyviltä vielä toistenkin silmissä, niin mikään kaupasta ostettu spoileri ei aja samaan asiaan!
  Uskon kyllä, että moni rakentaisi itse nämä spoilerit sun muut, jos omaisi riittävästi kädentaitoja ja työkaluja...
  Itse vertaisin näitä kaupan korisarjoja joihinkin Posien tai Boydin "rakentamiin" kustomeihin, toisin sanoen, helppo se on autoa rakentaa, jos kaikki hommat teetetään tai ostetaan kaupasta!!!
  Oma mielipiteeni tosin on, että jokainen rakentakoon autonsa oman mielen mukaan, joko kaupan osista tai itse väännetyisitä...
   
 2. Dobermann

  Dobermann Gearhead

  Onpas muuten aika räyhäkän näköinen Ooppeli!

  Ei noissa kaupan levikkeissäkään mitään pahaa ole, mutta kun tuppaavat olemaan "one-for-all" spoikkaa ja helmaa.. :sad: On noita upeita tuunattujakin!

  mielestäni kyse on enemmänkin siitä minkä auton kohdalla tuunattu termiä voi käyttää! Eihän oikeen '78 El Camino ilman listoja heti ole kustomi.. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
   
 3. mane

  mane 1st gear

  Toi ooppelihan voitti muistaakseni Pick nickissä, tai jossain parhaan customin palkinnon, joten ei ihan turha...
  Siinä mallia mitä taitava saa omilla käsillä aikaan... EIKU LEIPOMAAN KUITUA... <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif">
   
 4. datsunpower

  datsunpower 1st gear

  Lasketaanko tuninkiin myös sisustukseen tehdyt muutoset? Esim. keskikonsoli ja niin pois päin...
   
 5. Heikki

  Heikki Gearhead Admin

  Jaa-a... tuning-auton määrittely on yhtä vaikeaa ja poliittisesti arkaluontoista kuin Suomen Pankin johtajavalinnat :lol:

  Jos autossa ei ole tosiaan tehty muuta kuin paranneltu verhoilua/sisustusta niin se tuskin on tuningia. Tästä lienemme "kaikki" yhtä mieltä?

  Nykyään tuning-autoiksi laskettaneen myös nämä ulkoasultaan "hiotut" ajopelit vaikkei tekniikkaa olisikaan viritetty. Alunperin termi "tuning" on kuitenkin tarkoittanut juuri tekniikan virittämistä eli säätämistä tehokkaammaksi (tune = säätää) ja ulkoasun muutokset on tulleet vähän niinkuin kaupanpäälle.

  Tulipa tässä mieleen, että turha meidän jenkkiautomiesten on naureskella autoille, joiden ulkokuori lupaa enemmän kuin mitä pellin alla on tarjolla. Muistatteko vielä 1970-80-lukujen rakentelutrendin, jossa jenkkiautojen perät nostettiin taivaisiin silloisia drag race -autoja matkien...

  Kisapeleissä korkea perä oli ihan syystä, mutta perän "nosto" 1950-luvun siipijenkissä vastannee ajatuksen tasolla spoileri/levikesarjan laittamista perheen käyttö-Nissaniiin (joku on maininnut joskus jotain myös hajuvedestä ja lihapullista..)
   
 6. datsunpower

  datsunpower 1st gear

  No entäs jos minä vaihdan moottorin isompaan, vaihdan vaihdelaatikon, teen muutoksia helmoihin ja pistän sisustukset uusiks/lisää pikku hilipetööriä. Onko minulla sillon "aito tuning auto"? Vai joku "teini tuning"? :???:
  Valaiskaa minua kiitos!


  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: datsunpower 2001-12-22 23:20 ]</font>

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: datsunpower 2001-12-22 23:27 ]</font>
   
 7. Heikki

  Heikki Gearhead Admin

  Joku sanoi, että kauneus on katsojan silmässä, ehkäpä tässä tapauksessa voisimme sanoa että "tuunaus on katsojan silmässä" <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

  Jos rakentaja kokee luoneensa tuning-pirssin ja koko joukko harrastajia taputtelee selkään hienosta tuning-autosta onnitellen, niin kuitenkin voi lötyä joku jonka mielestä auto ei ole lainkaan "tuning"...

  Mutta jos rakentaja itse on autoonsa tyytyväinen niin mitä väliä muiden mielipiteillä enää on...

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Heikki 2001-12-23 11:22 ]</font>
   
 8. fisu

  fisu Gearhead

  vertaa noihin tuning-autoihin; pitää olla levikkeet, alusta katuun, tiskipöytä takaspoileriksi, pakoputkenpää mieluiten 4",
  vanteet min. 18", sivuklasit mustiksi, stereot VÄHINTÄÄN 3KW, tukka valkoiseks ja punttien pitää roikkua ½ meedriä takana...


  "jos ette pidä mielipiteistäni niin minulla on toisia"
  groucho marx
   
 9. Dobermann

  Dobermann Gearhead

  Meno- ja ulkopuolen laittaminen olisi to tuunaamista?

  jokaisellahan on se oma mielipide, mutta itse pidän tuunaamisena sitä, että laitetaan ns. modernimpaan päin? Datsusta voisi saada aikka maukaan (mallista riippuen?).
   
 10. mane

  mane 1st gear

  Onhan noita vanhoja japseja/euroja, joihin on laitettu kunnon vanteet, "hillityt" levikkeet, ja konetta piristelty, ja ekä sisustaakin verhoiltu/maalailtu.. Itse ainakin pidän noita pirssejä aika tuunattuina..
  Omasta mielestä tuningiin kuuluu myös koneen piristäminen, mikä varmasti kaikkien aikomuksena, KUNHAN rahavarat antaa myöden!
   
 11. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Olipas naurussa :lol: pitelemistä kun luin GTI-Magazinea:

  Tuunaaja 1: Äijä muotoilee kojelautaan kaiuttimenpaikkoja kartonkiputkesta ja muovailuvahasta. Pakkelia päälle.

  Tuunaaja 2: Takakoppaan vedetään foliota ja sen päälle aletaan lasikuidulla ja pakkelilla hakemaan muotoja.

  Tuunaaja 3: Heppu kertoo Kuka kuskaa-ruudussa olevansa 22v. opiskelija ja Bemarissa on kiinni parisataa tonnia. No, isä oli suositellut Meganea tai Mercedestä...
   
 12. datsunpower

  datsunpower 1st gear

  HAHAH... :lol: :lol: :lol: ...HEHHEE!

  Kyllä minunkii mielestä kunnon tuninki pittää tehä ite omilla käsillä, eikä iskän rahapussilla. Paitsi just ne moottori hommat on viisainta jättää asiantuntioille...

  Just sain omasta Datsunista koneen/vaihelaatikon nostettua pois! Melekonen savotta ku ensmäistä kertaa purkaa "uudesta" (-73) ja oudosta autosta niitä. No nyt piäsöö hitsailemaan akun roiskeiden aiheuttamia ruostevaurioita...
   
 13. Taunus2.6

  Taunus2.6 1st gear

  Mulla kans periaatteena että kaikki mikä pystytään ja vähn muutakin tehdään itse. Omassa tanikassa on spoileria vaikka viiteen riisikuppiin, mutta ne ei olekaan kaupan hyllyltä vaan monen viikon suunnittelun ja monen hartsihöyryisen kuukauden tuotoksia. Ja konepellin allahan sykkii ihan muuta kuin vakiokone, eikä edes sarjatuotanto-sellainen. Mielestäni vanha sanonta "millä ajat sellainen olet" on hyvä kommentti nykyajan "tuning" autoista joihin lykätään korisarja ja isot alut isin pussista eikä tekniikalle tehä mitään, eli että päältä näyttää joltakin, sisältä täyttä paskaa :lol: tämä Gti-magazine-tuning on juuri tätä. Kyllä nykyautoissa on potkua valmiiks ihan eri tavalla ku ennen, mutta mitä sitten? tämän autoharrastuksen ideahan, ainakin minun kohdalla on juuri rakentaminen. onhan itse rakennetulla autolla mukava sitte huristellakin, mikäs sen parempaa. silloin kun auto on omaa tekoa niin sitä tuntee itsensä oikeutetuksi ajaa sillä, toisin kuin esim. isin tai kaverin laina-autolla.

  ymmärsittekö mitään?
   
 14. datsunpower

  datsunpower 1st gear

  Kyllä siitä jotain ymmärsi, sieltä täältä...

  Nii joo totta puhut! Ja sitten myös kukkakimputtaa enempi ku rutistelee ite rakennetun autonsa jonkin puhelinpylvään ympärille. :lol:
   
 15. Tico

  Tico 3rd gear

 16. impala1968

  impala1968 Gearhead

  JUST näin! Tämän takia mun mielipiteeni on erittäin tuning-vastainen. Autot näyttää joltain DTM-laitteilta ja nokalla pörrää 250tkm ajettu 1,3. Tehoa on enemmän takapaksissa kuin pellin alla.
  Minusta jotkut työllä ja tuskalla rakennetut 70 luvun autot (vaikkapa taunus tai nissan) EIVÄT ole tuning-autoja, olisi halventavaa nimittää niitä niin.
   
 17. Dobermann

  Dobermann Gearhead

  Ehkä niihin voisi soveltaa paremmalta kuulostavaa Pro-Touring nimitystä? Sopisi paremmin, kun Tuning on mielestäni enemmän uudempien autojen puuhaa..
   
 18. Taunus2.6

  Taunus2.6 1st gear

  Juu Tuning on mun taunuksesta kanssa kaukana... rakennettu on helvetisti mutta tuning tästä on kaukana. ei helevata mitään hiilikuitukalvoja eikä alumiinisia kässärikahvoja, 'EIKÄ tärykalvoja halkovia stereoita.
   
 19. whiic

  whiic 1st gear

  Ehkei kannattaisi ruveta pilkkaamaan laiskoja tuunaajia vaikka ostavatkin useimmiten valmiit spoilerisarjat ja jättävät tekniikan entiselleen. Asia vaan on niin, että uuteen autoon on lähes mahdoton tehdä radikaaleja muutoksia. Jos on joku 1.9 Laguna niin minkäs sille teet. Mietit suurimman mahdollisen koneen ja 20% päälle, etkä siltikään saa edes kunnon V6:sta sisälle. Turbottaminen lienee parhaita boostauskonsteja uusiin bensapeleihin (dieselpelit nyt ei kulje turbotettuinakaan). Ja saaste- + melumääräykset. Uudet autot on vaan yksinkertaisesti niin säälittäviä, että ei niitä parantele kuin ostamalla karvanopat (eh-he-heh :razz:)

  Ai-jai, kun ajattelee niitä vanhoja kunnon Audi Quattro -ralliautoja, jossa hummia vissiin yli 450 täysin vapaastihengittävässä koneessa... Saiskohan niitä piristettyä entisestään vaikka joillakin kuorma-autojen turboilla (ei mitään tehotonta pikkuturboa) tahi remmiahtimella. Huhutaan, että Audi kehitti Quattroon jopa yli 1000 hummasen motin, mutta tämä tosin B-ryhmän jälkeen, eikä autoa sitten nähty tositoimissa. Tämän 1000 hummaisen oli kyllä jo PAKKO olla ahdettu. Tais vähän karata aihe käsistä.. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
   
 20. Tico

  Tico 3rd gear

  Quattro on kylläkin ahdettu :sad:
  http://www.supercars.net/cars/1985@$Aud ... %20S1.html

  Dieselien kulkemattomuudesta vielä (jatketaan Audi-teemalla):
  2.5 TDI quattro (180hv)
  kW(hv)/r/min
  132(180)/4000
  Suurin vääntömomentti,Nm/r/min
  370/1500-2500
  Huippunopeus km/h
  225
  Kiihtyvyys s,0-100km/h
  8,6

  Eihän toi mikään kilpuri ole, mutta eipä tientukkokaan...
   
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!