mikä on tuningia..?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tuning & Styling', aloittaja mane, 12.10.2001.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
  1. whiic

    whiic 1st gear

    En sano, että ne tietä tukkisikaan, mutta ei Audin TDI pärjää esim saman valmistajan bensiiniautoille. Tietenkin taloudellisuus on noissa nykyautoissa tärkeä asia eikä sitkeydestäkään haittaa ole. Joka tapauksessa ei tuota Audin TDI-mottia kovin helposti tuunaa antamaan enemmän tehoja. Taitaa olla valmiiksi viritetty lähelle optimia. Eri asia on sitten nämä jotkut Volvot jotka eroavat toisistaan vain sytytyksenohjauspiireiltään ja tehoeroja silti noin 20kW.
     
  2. Tico

    Tico 3rd gear

    Tää nyt karkaa aiheesta...

    "Jostain kummallisesta syystä kiihtyvyys 0-100 km/h on automainonnan näkyvimpiä teemoja. Sinänsä kyseinen arvo on käytännössä jokseenkin turha. Paljon tärkeämpi tieto on auton kiihtyvyys normaaleissa ajotilanteissa kuten ohituksissa. Puhutaan siis mieluummin moottorin vääntömomenttiominaisuuksista läpi käyntinopeusalueen, arkikielellä sitkeydestä." - lainaus yhdeltä saitilta ja Audin (ja monen muunkin) dieselit pesevät tässä lajissa vastaavat bensamallit.
     
  3. whiic

    whiic 1st gear

    Tosi... bensamallia täytyy huonon sitkeyden takia herkästi kepittää alaspäin ja voimattomuuden tunne alakierroksilla on ilmeinen. Käyttöautoksi hankkisinkin dieselauton silloin, kun sen hankkiminen tulee ajankohtaiseksi. Dieselvero vaan kismittää. :-x Mutta aiheessa kannattaisi palata jo tuuninkiin... meinaa lähtee aihe tumpusta pahasti.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mikäs sen parempaa kun rakennella käyttöautoa menevämmän näköiseksi koskematta silti tekniikkapuoleen, tämä takaa varmemmin auton toiminnan niinäkin pakkaskuukausina kun harrastepelit lepäilevät tallissa kesää odotellen.. Itselläni on ns "tuning" käyttöauto ympärivuotisessa käytössä, ja 27 vuotta vanha harrastepeli odottamassa kesän cruising iltoja.. haluan erottua myös käyttöautolla massasta silti luotettavuuden kärsimättä.. On myös hauska huomata, että sekä harrastepeli, että käyttöauto voivat molemmat kääntää katseita..
     
  5. andyman

    andyman 1st gear

    Mä en tajuu...mix te alatte sotkea raha-asiat näihin juttuihin??miten se tähän liittyy kuka maksaa???jos isukki maksaa niin mitä sitten?eihän se liity tähän mitenkään?Ja sit joku sanoo et mäpä oon ostanu mun taunuksen omilla rahoillani.Niin mitä sitten?ei mua ainakaan kiinnosta!Kateus paistaa läpi noista jutuista...!Elkää valittako sitä gti sontaa!se on ihan hyvä lehti eikä sitä oo pakko lukee..!!
     
  6. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Jep, lehteä mistä ei pidä ei tarvitse lukea.

    Toivoisin, että keskustelu pysyy asiallisena.
    Jos ei pidä tuning tyylistä, ei pidä ryhtyä sitä myöskään haukkumaan.
    Ketään ei varmasti kiinnosta ko asiaa tietää, ellei sitä erikseen kysytä.
    Sama koskee myös muita tyylejä.
     
  7. impala1968

    impala1968 Gearhead

    No nyt löytyy kunnon tuningia. AmCarShown näyttelylehdykässä nimittäin. 10s varttimailiaikoja takovia Supria esimerkiksi. Olispas näillä kotimaisillakin tuunaajilla samat ajatukset eikä vaan jotain mallisarjan pienimmällä koneella varustettua perheautoa madaltamaan.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Heh heh! Oisk autoverolla mitään tekemistä näiden super tuning autojen puuttumiseen maastamme? Ja onpa noita impaloitakin nähty suomessa 454+blower yhditelmällä, kai sinullakin on? En oikein jaksa ymmärtää tot kitinää noista tuning autoista, suurin osa maassamme olevista jenkeist on myös varsin mopoja ja huonosti rakennettu... ja lähes kaikkien rakentelijoiden eka rakennuskohde on ollut joku tanari tai corolla... Kun american car showssa vertasi suomalaisia ja englantilaisia rodeja, niin eroa on kuin yöllä ja päivällä!!! Suomessa tehdyissä poikkeuksetta jotain sanomista, ja muutenkin tyylitaju jätetty kotiin kun on tallille menty...
     
  9. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Ei oo bloweria eikä enää 454:kään vaan vain 427, siinäkin ihan riittävästi mulle. Mitä tulee jenkkien kulkemiseen niin normaali 60-luvun perhejenkkikin pesee suurimman osan näistä "gti" kinnereistä.

    Tyylitaju onkin just oikea asia tähän asiaan. Missä se tyylitaju on kun DTM-kilpurin näköinen tuning-auto pörisee jollain 90hp 1,4:lla? Joku +200hp pellin alle niin en naureskele yhtään järkyttävän kokoisille spoilereille.

    Miten autovero rajoittaa tehokkaiden (esim. turbo) autojen rakentamista? Kyllähän ne on muut pykälät jotka sitä säännöstelee mutta eivät estä kokonaan. Se vaan vaatisi hieman enemmän osaamista kuin hiilikuituteippien liimailu.

    Joku tietty vetoaa taas käyttöominaisuuksiin talviajossa mutta joku lumiauraspoileri keulalla onkin jo muutenkin maailman kätevin peli jäisten lumikokkareiden siirtämiseen.:smile:
     
  10. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Muuten, siitä suprasta: vahvistamattomien huhujen mukaan se musta on juuri sama kuin Getaway in Stockholm 2:sessa.. Hmm..

    Samat määräykset ne koskee tuunattuja kuin roddattujakin. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    siis jos nopeista dieseleistä puhutaan niin tässä on jotain:
    Brabus S 400 CDI
    330 hp / 243 kW, 690 Nm at 2,200 rpm
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    niin ja eikös bemarilla ole aika ripee diiseli kun kaveri sanoi ett ne käytää rata autoissa diiseliä :smile:

    ja visiin sama kone 700 sarjassa en tiedä

    kuulo puheita muut taitaa olla vee-kasi toi
    diiseli jos en väärin muista !
     
  13. datsunpower

    datsunpower 1st gear

    Ne käyttää sitä niissä kestävyys ajoissa. Syy on semmonen että ku diiskelin kulutus on niin paljo pienempi nih ei kato tarte käydä tankilla niin monesti ku bensa-autolla. Ja kun pensa-auto ramppaa varikolla, mutta diiskelillä ajaa monta monta kierrosta enempi samalla polttoaine määrällä ni kyllä niillä silloin pärjää.
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    niin on laitais f1 kimille diiselin :smile:
    niin noi varikko asiat sujuis vähän paremmin :smile: he he...
     
  15. deeäxä

    deeäxä Gearhead

    tulis kimi ruutulipulle hitaammin, mutta varmemmin. :smile:
     
  16. Pave

    Pave 1st gear

    Itse olen sitä mieltä että jos autossa on nuita spoilereita levikkeitä ym niin auton pitäisi olla sit myös tehokas, mutta se on täällä suomessa vähän hankalaa. Jos nyt ajatellaan vaikka että vaihdan isomman koneen, vaihdelaatikon ja voimansiirron. Sitten alan väkertämään sisustaa ja muita lärpäkkeitä niin prosentit menevät yli 35%:n. Pitäisi tehdä kanta-auto tarkastus ja ei ole mitään halpaa lystiä.

    Eli tämän viestin pointti on se, että ei välttämättä pysty rakentamaan tehokasta ja näyttävää samalla.
     
  17. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    saahan sitä tehoa lisää edes jonku verran vaikkei vaihtaiskaa konetta. se että on ees yrittäny on tuhat kertaa parempi kuin se ettei vaan viitsi virittää konetta koska se ei onnistu likaamatta käsiä ja/tai suoraan kiinni pultattavilla osilla.
     
  18. datsunpower

    datsunpower 1st gear

    Just nii! Kun tekee ite alusta loppuun asti niin saa varmasti semmoisen kuin on halunnutkin (jos taito riittää).
     
  19. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    ja vaikka ei tuliskaa semmonen kun on halunnu, niin on se sentää silti jotai minkä on ite tehny. eipä tarvi miettiä ketä haukkua jos joku ei toimi niinku pitää tai jos maali on jostai kohtaa valunut. ja vaikka jossain epäonnistuukin, niin onpahan sitten jotain minkä voi tehdä paremmin ensi kerralla. TEKEMÄLLÄ OPPII, HARJOITUS TEKEE MESTARIN(tai mestari tekee harjoituksen) :grin:
     
  20. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Latinoilla ja kait mustillakin on tai ainakin oli pari-kolme vuotta sitten metka villitys. Laitetaan pieniä vanteita max 13tuumaisia käännettyinä ja kullattuina ja esim 5-6tuuman levyisille vanteille 145/40/13 gummi. En vieläkään ole päässyt selville, mistä ja miksi tuo muoti syntyi.
     
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!